X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża przed okresem czy też nie
Odpowiedz

Ciąża przed okresem czy też nie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marylalala Nowa

Wysłany: 13 listopada 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę do was z pytaniem jaka jest szansa że mogłam zajść w ciążę tuż przed okresem. Staramy się z partnerem od paru miesięcy o dziecko. Jednak dwa dni przed okresem uprawiliśmy stosunek przerywany idąc tym tokiem rozumowania że wtedy i tak nie ma szans na ciążę. Praktycznie nigdy nie spóźnia mi się okres a teraz jest już 6 dni spóźnienia. Przed okresem czułam jakbym miała go dostać i teraz też codziennie czuję jakby to miało być już zaraz a jednak nic z tego. Brzuch mnie kuje po jednej ze stron, piersi mnie bolą, od dwóch dni też mi nie dobrze ale okres nie przychodzi a testy ciążowe negatywne. 6 dni po stosunku robiłam betę i wyszła tylko 2.30 stąd pytanie czy to nie było za wcześnie czy raczej wynik był rzetelny i mogę wykluczyć ciążę i czekać na okres. Nie mam na razie pieniędzy na następne badanie, dziś czyli niecałe 11 dni po stosunku robiłam super czuły test pink , ale nie rano i też był negatywny. Pytanie czy miałyście podobną sytuację i czy mogę wykluczyć ciążę i czekać na okres czy jeszcze nie wiadomo

• Clausix Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylalala wrote:
    Przychodzę do was z pytaniem jaka jest szansa że mogłam zajść w ciążę tuż przed okresem. Staramy się z partnerem od paru miesięcy o dziecko. Jednak dwa dni przed okresem uprawiliśmy stosunek przerywany idąc tym tokiem rozumowania że wtedy i tak nie ma szans na ciążę. Praktycznie nigdy nie spóźnia mi się okres a teraz jest już 6 dni spóźnienia. Przed okresem czułam jakbym miała go dostać i teraz też codziennie czuję jakby to miało być już zaraz a jednak nic z tego. Brzuch mnie kuje po jednej ze stron, piersi mnie bolą, od dwóch dni też mi nie dobrze ale okres nie przychodzi a testy ciążowe negatywne. 6 dni po stosunku robiłam betę i wyszła tylko 2.30 stąd pytanie czy to nie było za wcześnie czy raczej wynik był rzetelny i mogę wykluczyć ciążę i czekać na okres. Nie mam na razie pieniędzy na następne badanie, dziś czyli niecałe 11 dni po stosunku robiłam super czuły test pink , ale nie rano i też był negatywny. Pytanie czy miałyście podobną sytuację i czy mogę wykluczyć ciążę i czekać na okres czy jeszcze nie wiadomo

hej ;) 6 dni po to zdecydowanie za wcześnie na betę. Jeżeli nie wiesz kiedy miałaś owulację to wróżenie z fusów póki co. Jeżeli chodzi o test to z wczesnych polecam Facelle z Rossmanna, bardziej niż Pink.

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Marylalala Nowa

Wysłany: 13 listopada 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    hej ;) 6 dni po to zdecydowanie za wcześnie na betę. Jeżeli nie wiesz kiedy miałaś owulację to wróżenie z fusów póki co. Jeżeli chodzi o test to z wczesnych polecam Facelle z Rossmanna, bardziej niż Pink.
    Dzięki za radę , spróbuję go jutro . Robiłam bo raz ale parę dni temu i ogólnie robię codziennie testy tylko nie udaje mi się ich zrobić z samego rana a dopiero po pracy i są one negatywne. Choć to mało prawdopobnie żeby tak mi się przesunął cykl no i jeszcze dochodzi niska temperatura ciała. Z drugiej strony na jednej stronie czytam żeby mierzyć temperaturę pod pachą a na drugiej że w pochwie i już szaleje od tego czekania

• Clausix Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylalala wrote:
    Dzięki za radę , spróbuję go jutro . Robiłam bo raz ale parę dni temu i ogólnie robię codziennie testy tylko nie udaje mi się ich zrobić z samego rana a dopiero po pracy i są one negatywne. Choć to mało prawdopobnie żeby tak mi się przesunął cykl no i jeszcze dochodzi niska temperatura ciała. Z drugiej strony na jednej stronie czytam żeby mierzyć temperaturę pod pachą a na drugiej że w pochwie i już szaleje od tego czekania

Proponuję w pochwie, bardziej powtarzalne wyniki ;) plus zawsze rano przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze. Ja sobie ustawiałam budzik po prostu ;) no i pierwsza wizyta w toalecie = test, bo najszybciej wyłapie z porannego moczu.

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Marylalala Nowa

Wysłany: 14 listopada 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za odpowiedź , zastanawiało mnie to, na razie zrobiłam dziś dwa testy właśnie facelle tylko nie ze z porannego moczu i raczej są negatywne, choć wydaje mi się że na jednym widzę jaśniutką kreseczkę ale to mogą być moje urojenia. Zaczynam się już stresować bo nigdy mi się nie spóźni okres a tu nagle tydzień ale no cóż

• Marylalala Nowa

Wysłany: 14 listopada 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie muszę się zebrać w sobie i zrobić rano, zawsze sobie o tym przypominam jak już pójdę do pracy 🤣

• Swietliczanka Nowa

Wysłany: 14 listopada 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a może okres spóźnia Ci się ze stresu bo za mocno się spinasz? Wyluzuj trochę to może w końcu uda Ci się zajść.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietliczanka wrote:
    Hej a może okres spóźnia Ci się ze stresu bo za mocno się spinasz? Wyluzuj trochę to może w końcu uda Ci się zajść.
    Przepraszam ale co? 😆 Wyluzuj a uda Ci się zajść? 🤡

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Przepraszam ale co? 😆 Wyluzuj a uda Ci się zajść? 🤡
    Ojej
    Zapomniałam, że wystarczy wyluzować żeby zajść w ciążę
    Bo diabla mi to całe in vitro, mogłam wyluzować
    DZIĘKI ZA RADĘ

siesiepy lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Marylalala Nowa

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietliczanka wrote:
    Też biorę to pod uwagę tylko kwestia jest tego że ja mam bardzo luźne podejście do tego i nie stresuje się tylko u mnie cykle zawsze były bardzo regularne a jak mam negatywne testy i brak okresu już ponad tydzień to takie zniecierpliwienie czuję że chciałabym wiedzieć na czym stoję 😇

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ojej
    Zapomniałam, że wystarczy wyluzować żeby zajść w ciążę
    Bo diabla mi to całe in vitro, mogłam wyluzować
    DZIĘKI ZA RADĘ
    Ja jak wyluzowałam to... po 3 miesiącach mi się odwidzialo nie mieć owulacji i okresu i skończyłam cykl luteina. 😂 Żeby w ogóle mieć szansę na cokolwiek. 🤪
    Rada złoto, taka idealna dla tych co zachodzą w 1cs.

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
  • Swietliczanka Nowa

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może I zabrzmi to śmiesznie ale naprawdę kobieta nie potrzebuje za wiele by zajść w ciążę. Trzeba się dobrze nastawić a nie stesowac. Gdybyśmy odrzucili nasze smutki dnia codziennego to byłoby o wiele łatwiej w życiu. Często bowiem kobiety przechodzą przez duży stres a potem ciąża przychodzi sama. Znam przypadek małżeństwa jakie długo się starało do tego stopnia,że adoptowali dziecko a potem cud się wydarzyl i udało im się zajść w ciążę.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietliczanka wrote:
    Może I zabrzmi to śmiesznie ale naprawdę kobieta nie potrzebuje za wiele by zajść w ciążę. Trzeba się dobrze nastawić a nie stesowac. Gdybyśmy odrzucili nasze smutki dnia codziennego to byłoby o wiele łatwiej w życiu. Często bowiem kobiety przechodzą przez duży stres a potem ciąża przychodzi sama. Znam przypadek małżeństwa jakie długo się starało do tego stopnia,że adoptowali dziecko a potem cud się wydarzyl i udało im się zajść w ciążę.
    Odrzuciłam smutki po odstawieniu anty. Przez 3 lata nic się nie zadziało. Miałam okres raz na pół roku! Zaczęłam się starać. Po 8 miesiącach miałam dosyć walki o zwykła owulację. Odpuściłam na 3 miesiące i byłam szczęśliwa. I nie miałam ani owulacji ani okresu, cykl kończyłam sztucznie po 80 dniach.
    Przyznaj się, nie wiesz co to niepłodność, brak owulacji, niedrożne jajowody, endometrioza, poronienia nawracające czy całe spektrum problemów z mężczyzną. Inaczej byś nie radziła niepłodnym kobietom, które bez leków nie są w stanie owulować, ronią lub ich faceci nie mają plemników w nasieniu, aby wyluzowały. 🤡

Nie życzę Ci tego, co te osoby przechodzą. Mam nadzieję, że nigdy Cię to nie spotka. Ale polecam przeczytać Ci książkę "niewidzialni rodzice" aby zrozumieć punkt widzenia wszystkich tych osób, a nie tylko twój. Takie "rady" są krzywdzące i nic nie wnoszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 19:20

BuBu90 lubi tę wiadomość

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietliczanka wrote:
    Osobie chorującej na raka też poradzisz wyluzować? 🤔

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietliczanka wrote:
    Masz rację, to co piszesz, jest śmieszne. I na dodatek jest totalną bzdurą.

siesiepy lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

🔜 Konsultacja andrologiczna
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietliczanka wrote:
    Wiadomo. Przecież działalność klinik leczenia niepłodności polega na tym, że ktoś mówi tym wszystkim idiotkom, żeby wyluzowały. Płaci się za to tysiące, ale jak w końcu ktoś to powie jednej i drugiej wprost, że po prostu za bardzo się spina, to wtedy cuda się dzieją, ciąża za ciążą, porodówki nie wyrabiają z odbieraniem porodów.
    Ładnie podziękujmy koleżance, że za darmo sprzedaje nam ten sposób na ciążę. W klinice byśmy za to słono zapłaciły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 19:29

aszin, siesiepy, Elza1234 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietliczanka wrote:
    Trolollollo
    Idź denerwuj niepłodne kobiety gdzie indziej
    I mimo wszystko nie życzę ci przechodzenia naszej drogi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 21:07

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ