Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża przy tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

Ciąża przy tabletkach antykoncepcyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • firankinadusze Debiutantka

Wysłany: 21 marca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Czy znacie historie kobiet, które zaszły w ciążę w trakcie stosowania antykoncepcji hormonalnej?

To mój pierwszy cykl z mini pigułka. Ostatnia miesiączka 25/2.
    Od samego początku przygoda z tabletkami to jeden wielki niewypał... Pożar w pracy, przeprowadzka + urlop. Zaczęłam je stosować 3 dnia krwawienia. Później urlop - zmiana czasu, drinki, spore opóźnienia w przyjmowaniu.
    Oczywiście mam już wszystkie objawy ciąży 🙈 w niedzielę, 21dc, kłucie w jajniku + objawy jak przy przeziębieniu +3.5h drzemka co nigdy mi się nie zdarza.. , dzień później ciągnięcie w podbrzuszu, mega senność i zmęczenie, podwyższona temperatura.

Wiem, że pewnie szaleje a wszystkie te objawy można zrzucić na karb tabletek i że żadna z Was nie stwierdzi, czy jestem w ciąży XD
    Jestem ciekawa Waszych lub zaslyszanych historii.

PS. Nawet jeśli okaże się, że to ciąża, to będzie ok, aczkolwiek nie planowaliśmy jej tak szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 21:49

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, znam takie przypadki.
    Niektóre zioła zaburzają antykoncepcję, lub właśnie nieregularność. Zrób test w terminie spodziewanej miesiączki i będziesz wiedziała co i jak :)

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ