X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża przy tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

Ciąża przy tabletkach antykoncepcyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • firankinadusze Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Czy znacie historie kobiet, które zaszły w ciążę w trakcie stosowania antykoncepcji hormonalnej?

To mój pierwszy cykl z mini pigułka. Ostatnia miesiączka 25/2.
    Od samego początku przygoda z tabletkami to jeden wielki niewypał... Pożar w pracy, przeprowadzka + urlop. Zaczęłam je stosować 3 dnia krwawienia. Później urlop - zmiana czasu, drinki, spore opóźnienia w przyjmowaniu.
    Oczywiście mam już wszystkie objawy ciąży 🙈 w niedzielę, 21dc, kłucie w jajniku + objawy jak przy przeziębieniu +3.5h drzemka co nigdy mi się nie zdarza.. , dzień później ciągnięcie w podbrzuszu, mega senność i zmęczenie, podwyższona temperatura.

Wiem, że pewnie szaleje a wszystkie te objawy można zrzucić na karb tabletek i że żadna z Was nie stwierdzi, czy jestem w ciąży XD
    Jestem ciekawa Waszych lub zaslyszanych historii.

PS. Nawet jeśli okaże się, że to ciąża, to będzie ok, aczkolwiek nie planowaliśmy jej tak szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 21:49

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, znam takie przypadki.
    Niektóre zioła zaburzają antykoncepcję, lub właśnie nieregularność. Zrób test w terminie spodziewanej miesiączki i będziesz wiedziała co i jak :)

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ