X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża przy tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

Ciąża przy tabletkach antykoncepcyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • firankinadusze Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Czy znacie historie kobiet, które zaszły w ciążę w trakcie stosowania antykoncepcji hormonalnej?

To mój pierwszy cykl z mini pigułka. Ostatnia miesiączka 25/2.
    Od samego początku przygoda z tabletkami to jeden wielki niewypał... Pożar w pracy, przeprowadzka + urlop. Zaczęłam je stosować 3 dnia krwawienia. Później urlop - zmiana czasu, drinki, spore opóźnienia w przyjmowaniu.
    Oczywiście mam już wszystkie objawy ciąży 🙈 w niedzielę, 21dc, kłucie w jajniku + objawy jak przy przeziębieniu +3.5h drzemka co nigdy mi się nie zdarza.. , dzień później ciągnięcie w podbrzuszu, mega senność i zmęczenie, podwyższona temperatura.

Wiem, że pewnie szaleje a wszystkie te objawy można zrzucić na karb tabletek i że żadna z Was nie stwierdzi, czy jestem w ciąży XD
    Jestem ciekawa Waszych lub zaslyszanych historii.

PS. Nawet jeśli okaże się, że to ciąża, to będzie ok, aczkolwiek nie planowaliśmy jej tak szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 21:49

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, znam takie przypadki.
    Niektóre zioła zaburzają antykoncepcję, lub właśnie nieregularność. Zrób test w terminie spodziewanej miesiączki i będziesz wiedziała co i jak :)

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ