Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Joan a czemu Ci homocysteina wzrosła? Widzę, że spadłaś do 8, a potem znowu wzrost do 13? Odstawiłaś suple w tym czasie?
Nie mam pojęcia czemu wzrosła.
Najpierw brałam b complex, b12 (bo miałam nisko) i TMG
jak spadło do 8 to zostałam tylko przy b complex, bo tam też jest b12 a miałam ją już ponad normę
TMG nie brałam bo nie chciałam, żeby spadła za bardzo.
I wzrosła
Teraz biorę b complex i wróciłam do TMG i zobaczymy. B12 nie biorę dodatkowej, bo mam w górnej granicy normy.
miałam takie same akcje z TSH. Spadało i rosło nie wiadomo z czego, aż skoczyłam na dawkę 150. Wtedy już wpadłam w nadczynność.
Mój organizm jest dziwny.
Witaminę D też brałam 4000 a nic nie wzrosło (cały czas poziom ok 34). Mimo, korzystania ze słońca w lato.
teraz zmieniłam na vigantol i zobaczymy
Tak jakby mój organizm nie ogarniał, nie przetwarzał, nie wiem -
Dziękuję. Tak, himalaya. Miła w dotyku, trochę się kruszy i czasami nie widać oczek, ale ogolnie chyba mi się dość dobrze nią robi
tak to miś z yt
Joan lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
nick nieaktualnyDziewczyny to testujemy jedna po drugiej w przyszłym tygodniu 🤭
Mam nadzieję, że dla którejś okaże się ten cykl szczęśliwym!
Szamanko! Super! Też uważam, że należą Ci słowa uznania, że na pierwszą maskotkę wybrałaś tą włóczkę. Naprawdę super misiek wygląda
Joan, powodzenia jutro na wizycie. Oby Wolski wymyslił coś sensownego!
Dopiero wróciłam po robocie, więc teraz weekend zaczynam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 21:24
Joan, szamanka91, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sleepy, ale fajna kotka😍 ale bym tuliła😁
Sleepy lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
Wracamy.
Dostał inną stymulację.
Na zastrzyki zareagował aż za mocno.
Teraz 1/2 tabl CLO
Dostał antybiotyk na tą bakterię jednak. I przeciwzapalny bo są ślady w wyglądzie nasienia.
I lekarz trzyma kciuki żeby tym razem poprawiły się wyniki.
Jak nie to operacja, bo ostatnio na USG wyszło jakieś zwapmienie na prostacie. I teoretycznie nie powinno mieć wpływu na nasienie ale może jednak ma, bo objętość nasienia też niewielka.
A może być to pozostałość po jakiejś infekcji.
Za 6 tygodni znowu badanie nasienia, posiew i hormony oraz wizyta. -
Joan wrote:Wracamy.
Dostał inną stymulację.
Na zastrzyki zareagował aż za mocno.
Teraz 1/2 tabl CLO
Dostał antybiotyk na tą bakterię jednak. I przeciwzapalny bo są ślady w wyglądzie nasienia.
I lekarz trzyma kciuki żeby tym razem poprawiły się wyniki.
Jak nie to operacja, bo ostatnio na USG wyszło jakieś zwapmienie na prostacie. I teoretycznie nie powinno mieć wpływu na nasienie ale może jednak ma, bo objętość nasienia też niewielka.
A może być to pozostałość po jakiejś infekcji.
Za 6 tygodni znowu badanie nasienia, posiew i hormony oraz wizyta.
Może tym razem to będzie strzał w dziesiątkę?
Już bez zastrzyków?Joan lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
Trzynan kciuki dziewczyny za wasze testowania! Zaraz zie posypie kresek ❤️
Joan, mam nadzieję, ze to w koncu strzał 10!
Zleciały mi te 3 dni jak nie wien, nie mialam kiedy pisac, ale czytalam wszystko co u was.
U mnie dalej bez @. Poczekam, moze zacznie sie naturalnie. Pokminilam moje cykle i w sumie fakt, ze to cykl po tabletkach, operacji.. Moze organizm ppotrzebuje czasu.
Byliśmy wczorajw teatrze, na Przygodzie z ogrodnikiem, udalo nam sie przed zamknięciem. Bardzo fajne przedstawienie.
Ja mam dzis chill, odpalam netflixa, bo mam juz posprzątane mieszkanie a Ł w pracy. ☺️ Jesli zdarzy, ti pojedziemy na msze o 17 w intencji starających sie o dziecko.Sleepy, Joan lubią tę wiadomość
-
Joan, oby tym razem leczenie przyniosło efekty, których się spodziewacie. Życzę Wam dużo spokoju i cierpliwości, a na pewno zostanie Wam to wynagrodzone.
Ależ dawno nie byłam w teatrze. Już tak mi tęskno...
Każde majstrowanie przy hormonach odchorowuję bólem głowy i niestety drugi dzień jestem wymięta i cierpiąca 😣 Słabo spałam w nocy i rano zamiast odespać, to nie mogłam. W końcu wstałam, bo takie przewracanie z boku na bok jest bez sensu. Tylko się wkurzam.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
A ja sprzątam i czekam na męża aż wróci z pracy i lecimy na shopping ☺️ muszę się jakoś pocieszyć bo ost. dni to straszny dół emocjonalny 😢😢Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
Szamanka, udandgo shoppingu😁 w sumie moze zaraz sie tez gdzies wybiore, mam na karcie reserved jakas kasd to moglabym wykorzystać 😁
Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona dzialaniem oleju lnianego. Od kilku lat zmagałam sie z okroonym trądzikiem, takim typowo hormonalnym, grube syfy pod skora, ktore dalo sie tylko przekłuc a jak sie yrgo nue zrobiło ti siedzialy miesiącami. I od poltora miediaca nie mam takich przypadków w ogoke, tylko zwykle jakies male syfki! Moze to dobry znak, ze cos u mnie w hormonach sie poprawia
Chciałam dzis isc zbadac czesc hormonów, ald czrkam na Pana od pieca i musze byc w domu na razie, wiec juz jestem po śniadaniu to nici z tego.Sleepy lubi tę wiadomość
-
A jak pijesz ten olej?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
Pilam łyżkę normalnego oleju lnianego. Ale odkryłam tabletki i od tygodniz biore juz tabsy, bo tamta butelke skonczylam
nie wiem, czy tk na prwno od trgo, ale to jedyna rzecz, ktora zmienilam w ostatnim czasie.
szamanka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeh tej kotki się nie da przytulić
jak zrobiłabym to na swoich zasadach, podrapanie gwarantowane 🤣
Joan, dobrze, że Wolski ma jakiś plan! Może jednak ta operacja by coś faktycznie pomogła? Życzę, by to leczenie wniosło coś pozytywnego.
Jak Stary się zapatruje na dalsze leczenie?
-
szamanka91 wrote:✊✊
Może tym razem to będzie strzał w dziesiątkę?
Już bez zastrzyków?
Bez.
Za to więcej tabsów do łykania.
Podobno aż za dobrze reaguje na stymulację (testosteron przekroczył normę)
Dlatego dostał "słabszą" stymulację.
szamanka91 lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Szamanka, udandgo shoppingu😁 w sumie moze zaraz sie tez gdzies wybiore, mam na karcie reserved jakas kasd to moglabym wykorzystać 😁
Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona dzialaniem oleju lnianego. Od kilku lat zmagałam sie z okroonym trądzikiem, takim typowo hormonalnym, grube syfy pod skora, ktore dalo sie tylko przekłuc a jak sie yrgo nue zrobiło ti siedzialy miesiącami. I od poltora miediaca nie mam takich przypadków w ogoke, tylko zwykle jakies male syfki! Moze to dobry znak, ze cos u mnie w hormonach sie poprawia
Chciałam dzis isc zbadac czesc hormonów, ald czrkam na Pana od pieca i musze byc w domu na razie, wiec juz jestem po śniadaniu to nici z tego.
Ale pijesz czy się smarujesz ?
Edit: już doczytałam.
Ja stosowałam linomag do smarowania z czym co powoduje, że olej się wchłonie. Np kwas hialuronowy lub żel aloesowyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 11:42
-
Sleepy wrote:Heh tej kotki się nie da przytulić
jak zrobiłabym to na swoich zasadach, podrapanie gwarantowane 🤣
Joan, dobrze, że Wolski ma jakiś plan! Może jednak ta operacja by coś faktycznie pomogła? Życzę, by to leczenie wniosło coś pozytywnego.
Jak Stary się zapatruje na dalsze leczenie?
Nie wiem czy się zgodzi na operację.
Tym bardziej, że to grzebanie w tyłku raczej (bo poszatkować trzeba by było prostatę ).
On raczej do leczenia nigdy nie był pozytywnie nastawiony. Zawsze powtarzał że robi to tylko dlatego, żebym nie gderała. On uważa że to nic nie zmieni i bez sensu wydawać kasę.
Chociaż zmieniło się to po poprzedniej wizycie jak taki tekst rzucił a ja się na niego wydarłam w samochodzie, że jak chce zrezygnować ze wszystkiego to niech mi powie tu i teraz. Bo ja chcę zrobić wszystko abym sobie kiedyś nie mogła zarzucić że czegoś nie spróbowaliśmy lub zrezygnowalismy /przerwaliśmy leczenie i szanse na posiadanie własnych biologicznych dzieci. Od tamtej pory (a to była druga połowa sierpnia) już tak nie mówi.
Tym bardziej, że to grzebanie w tyłku raczej (bo poszatkować trzeba by było prostatę ).