Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLimosa, wszystko też zależy od aparatu USG. Nie wiem jaki aparat ma Twój lekarz, ale wystarczy, że jest starszy/mniej dokładny, a zarodek się schowa, bo też tak potrafi zrobić
i może dlatego
Spokojnie, wszystko będzie dobrze !!
Ja np miałam sytuacje, gdzie byłam u mojej gin, co ma dobry sprzęt, nowoczesny, 2 tygodnie wcześniej znalazła pęcherzyk ciążowy z zarodkiem bez problemu. A po dwóch tygodniach na początku badania sondą dopochwową widziałam jej minę, bo najpierw szukała pęcherzyka a jak znalazła, to szukała zarodka. Okazało się, że Mała się tak wtuliła gdzieś u góry, że nie mogła jej znaleźć. Wtedy też usłyszałam pierwszy raz jej serduszko.
Także jak widzisz, wszystko się może zdarzyćspokojnie, wszystko będzie dobrze !
Limosa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj 👍
Co prawda Julian 2 miesiące skończył 28.10, ale nie miałam kiedy zrobić mu zdjęcia 🤭
Dzisiaj humor miał w miarę dobry, to udało się coś cyknąć 😊
Limosa, szamanka91, Pola_31, Begonka, Sleepy, Siskaa, Lusi24, Agaciorka, LILKA, madziulix3, Pewska, AnnaMD, Paulina1190 lubią tę wiadomość
-
Marysia, Paulina tak się cieszę że wszystko ok
Limosa kciuki za wizytę! Do 18 jeszcze tyle czekania!
Marysiu co do farbowania to nie wiem. Podobno można bo to już nie są te farby co kiedyś z amoniakiem. Ja się jeszcze nie farbowałam od kiedy jestem w ciąży, ale u mnie nie widać odrostów bo mam ciemne i farbuję na ciemne. Google mówi, że można farbować.Limosa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok
Wczoraj ostatnie siku zrobiłam o 23, upewniłam się jeszcze że będę miała czym sikać rano, więc wypiłam solidne dwie szklanki wody przed pójściem spać
I co ? pobudka o 6:30, jeść mi się chciało, pić mi się chciało jak cholera, a sikać ni huhu.... napić się nie mogłam, bo nie mogłabym już oddać moczu, zjeść nie mogłam, bo na badania na czczo.... a próbkę moczu udało mi się pobrać dopiero pół godziny od przebudzenia. Normalnie to wstaje i gnam do toalety, a dziś 🤷♀️ Jakieś zrządzenie losu...
Siska, faktycznie, to już 34 tc... Kiedy to zleciało...
Sleepy, a to Twój mąż nie chce/nie może być z Tobą przy porodzie ? Wiem, że podczas przyjęcia nie możecie być razem... Oczywiście jeśli nie chcesz nie odpowiadajDasz radę ! Jesteś dzielna Mamuśka !!
W ogóle jak u was w miastach jest z porodami rodzinnymi ? Ja się boję, że w lutym znowu wszystko pozamykają i będę rodzić sama... Chyba nie boje się tak bardzo porodu jak tego, że nie będę miała nikogo bliskiego koło siebie, jeżeli nie będzie porodów rodzinnych... -
Sleepy a jak to jest tak z ciekawości. Jeżeli byłaś ostatnio i szyjka ma małe rozwarcie to i tak poród może zacząć się w każdej chwili? Czy jak lekarz mówi, że np. jeszcze brak rozwarcia to oznacza, że poród nie zacznie się z dnia na dzień??Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualny
-
Limosa na poprzednim wątku pytałaś o mutację. Ja też mam PAI-1 hetero i MTHFR ale lekarz nawet do ivf nie dał mi heparyny. Mam zalecenia brać cały czas acard i tyleStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Pcosik_2 wrote:Ula, ależ on się pięknie zmienia...
Już jest takim poważnym bobasem😍
I kiedy to zleciało, 2 miesiące...
Wiem, że Ty zapewne odczuwasz ten upływ czasu, bo mi te 2 miesiące Julianka zleciały jak szalone
Ja to nawet nie wiem kiedy zleciały te 2 miesiące 😄 w ciąży na końcówce dłużyło mi się okropnie, a teraz to migusiem lecą dzień za dniem 🤭
Co do porodów rodzinnych to w Gdańsku wiem, że jeszcze są, ale moja położna mówiła ostatnio, że już powoli będą ograniczać i np będą dostępne ale dla zaszczepionych -
szamanka91 wrote:Limosa na poprzednim wątku pytałaś o mutację. Ja też mam PAI-1 hetero i MTHFR ale lekarz nawet do ivf nie dał mi heparyny. Mam zalecenia brać cały czas acard i tyle
-
nick nieaktualnyLimosa, domowych sposobów próbuję. Coś tam sprzątam, schody w domu mam więc łażę, skaczę na piłce. Seksu sobie w tym stanie nie wyobrażam :p
Ale ciężko z czymkolwiek bo czuję się jak słoń. I z dnia na dzień coraz bardziej boli mnie w lędźwiach (?) I lewym pośladku, że naprawdę ledwo chodzę.
Piję herbatę z liści malin i łykam kapsułki z olejem z wiesołka. Także coś robię, a efektów brak :p
Psocik, mąż przy samym porodzie będzie. Chodziło mi o fakt, że gdyby zaczynało się wszystko w domu - nieregularne skurcze itp to byłby w pobliżu i mnie wspierał. A tak to będę początki cierpieć na oddziale jak będą mi podawać oxy.
Szamanko, jedne mają tak że rozwarcie szybko postępuje i poród może się szybko zacząć, a inne mogą z kilkucentymetrowym rozwarciem chodzić jeszcze jakiś czas. Więc chyba reguły nie ma 😅 Z tego co czytałam i położna mowiła, niestety pierworódki mają gorzej i sam poród trwa dłużej aniżeli u kobiet, które rodzą poraz kolejny.
Ula, jak on szybko rośnie 😍 kiedy te 2 msce minęły!?😱 -
Siska może to nadal przepowiadajace ? Choć u Ciebie już naprawdę bliziutko do końca
Jak sobie przypomnę moje już porodowe bóle, to one są w moim odczuciu identyczne jak skurcze przy mega bolesnym okresie x100 i raczej umiejscowione w dole brzucha. U mnie pojawily sie przy rozwarciu 2cm.
Ula no dokładnie jak Pcosik pisze, teraz już taki fajny pyzaty bobasek się zrobił 💗💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 10:44
Ulaa lubi tę wiadomość
2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url]
-
nick nieaktualnyLimosa wrote:Paulina, super wieści! Rośnijcie zdrowo! ❤️
Madzia, jeśli chodzi i teściowa to szkoda słów. Cóż, one mają czasem odjechane poglądy, szkoda tylko, że Twój mąż tak łatwo dał się przeciągnąć na jej stronę w tej kwestii.
Nie słuchaj, rób swoje. Może te 30 lat jak ludzie jeździli legalnie bez zapiętych pasów bezpieczeństwa dziecko można było przewieźć że szpitala na kolanach, teraz jednak są inne standardy bezpieczeństwa i podejrzewam, że pomijając wątpliwą wygodę to jeszcze mandat można zarobić.
Limosa, na całe szczęście mój mąż dał się bardziej przekonać na moje słowa niż jej i jak mu odpowiedziałam na to co mówił to powiedział ze pójdziemy w przyszłym tygodniu 😂
Dwa dni temu narzekałam ze młody się słabo rusza a wczoraj to nadrobił chyba za dwa dni. Nie mogłam usnąć o północy. Wydaje mi się ze się przekręcił bo czułam go po obydwu bokach brzucha 🤷🏻♀️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadziulix3 wrote:Dziewczyny, a miała któraś z was okropny ból pępka w ciąży tak jakby kłujący przy zmianie pozycji albo jak ziewała? Pytam bo koleżanka mi napisała ze tak ma od wczoraj i jestem ciekawa
Ja raz się obudziłam w nocy z takim bólem brzucha na początku ciąży w okolicy pępka, to myślałam, że urodzę zaraz albo poronie....
Można wziąć też podobno espumisan w ciąży. Tak mi radziła moja gin, ale mi na to pomagają koliste masarze brzucha i gazy same uchodzą.
Wybaczcie za niezbyt ładny opis, ale tak to wygląda, niestety -
nick nieaktualnyJa farbowałam włosy w ciąży 🙂 można farbować. W pierwszym trymestrze też farbowałam. Ja akurat raz na 2 msc farbuje i nic nie przekładałam.
Ale wam zazdroszczę tych dalekich tygodni ciąży. Ja ostatnio coś się schizuje i boję się że będę miała poród przedwczesny. 😐 Liczę każdy tydzień.
Mnie ostatnio zgaga mocno męczy wieczorami plus pobudki w nocy, ale o dziwo wcale nie na siku tylko tak po prostu.Begonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie z wstawaniem jest różnie, zazwyczaj jak się kładę spać to sikam dopiero rano. Ale zdarzały się noce, gdzie wstawałam około 2 razy. Ale bardziej randomowo.
A co do farbowania włosów, to wiem, że dziewczyny farbują a niektóre fryzjerki używają delikatniejszych farb niż zazwyczaj. Ja już przed ciążą odstawiłam farbowanie, bo chciałam wrócić do swoich naturalnych włosów. Obecnie mam jakiś 20 cm odrost 🤣 i czekam na to aż będę mogła ściąć farbowane włosy :d -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBelie, ile po ślubie mogłaś już odebrać akt małżeństwa?
Mi mówili ze się czeka z tydzień a ksiądz nam powiedział ze zaniesie we wtorek i do odbioru będzie w środę 🤔
Na dowód można czekać i 30 dni, boje się żeby się coś wcześniej nie zaczęło a ja bez dowodu zostanę 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 11:53