Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo
U nas przywracanie z brzucha na plecy ostatnio się pojawiło i byłam w małym szoku 🙈🙈
Ja np kokon polecam dla mnie to wybawienie leżę na kanapie na dużej części jak muszę zjeść ito ratuje życie
Polecam tak samo Bujak baby bjorn , używamy jakoś od miesiąca małego tam daje Np jak się kapie wstawiam obiad itp czyli nie siedzi tam całymi dniami tylko tak z głowa kiedy jest potrzeba ale sprawdza się świetnie
Dziewczyny jakie używacie kremiki do buzi na dzień ? Ja mam wrażenie ze misio mój ma taka sucha skore na buźce szczególnie na czole wcześniej miał ciemieniucha teraz to ustało .
I kiedy planujecie RD ? Czekacie do 6 miesiąca czy coś szybciej ? U nas narazie cały czas cycekStarania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyNo jasne że to nie są jakieś mega świadome przewroty ale super mu idzie. To nie jest tak że sobie pomyśli a obrócę się i się obraca. 😉 Oczywiście to tak po prostu wychodzi, ale wcześniej tego nie było.
Jasne że skonsultuje to z fizjo ale no nie sądzę żebym miała jakieś powody do obaw. W poniedziałek mieliśmy wizytę i było wszystko ok, raczej w 3 dni mi się dziecko nie "popsuło".Ulaa lubi tę wiadomość
-
Lusi24 wrote:Hejo
U nas przywracanie z brzucha na plecy ostatnio się pojawiło i byłam w małym szoku 🙈🙈
Ja np kokon polecam dla mnie to wybawienie leżę na kanapie na dużej części jak muszę zjeść ito ratuje życie
Polecam tak samo Bujak baby bjorn , używamy jakoś od miesiąca małego tam daje Np jak się kapie wstawiam obiad itp czyli nie siedzi tam całymi dniami tylko tak z głowa kiedy jest potrzeba ale sprawdza się świetnie
Dziewczyny jakie używacie kremiki do buzi na dzień ? Ja mam wrażenie ze misio mój ma taka sucha skore na buźce szczególnie na czole wcześniej miał ciemieniucha teraz to ustało .
I kiedy planujecie RD ? Czekacie do 6 miesiąca czy coś szybciej ? U nas narazie cały czas cycek
Ja bardzo będę polecać krem do buzi Hagi baby, kupuję w rossmannie, delikatny zapach, naturalne składniki i pięknie nawilża buźkę.
Rozszerzamy dietę od 5,5 miesiąca, ale wtedy to było raz na kilka dni łyżeczka albo dwie, tak naprawdę Julek zaczął chętnie jeść jak skończył te 6 miesięcy. Rano daję kaszkę na wodzie z musem owocowym, a około 15 obiadek, oprócz tego cały czas pierś lub moje mleko z butelki jeszcze schodzimy z mrożonekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 20:20
-
nick nieaktualnyLusi24 wrote:Hejo
I kiedy planujecie RD ? Czekacie do 6 miesiąca czy coś szybciej ? U nas narazie cały czas cycek -
Ja używam kremiku z HippStarania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
nick nieaktualnyBelie nikt nie mówi że że dzieciorek się popsuł
Jeśli jest wszystko dobrze to super!
Przykład od nas - Młody po skończonym miesiącu już wysoko trzymał głowę leżąc na brzuchu i ją mocno zadzierał. Każdy chwalił, że silny chłopak. Konsultowaliśmy z fizjo i kazał nam przez jakiś czas stopować trochę Młodego bo było to zdecydowanie za wcześnie na takie wyginanie i trzymanie głowy i mogło spowodować więcej szkody niż pożytku.
Więc go stopowaliśmy jakiś czas i w sumie dzięki temu nie mamy problemów ani z wnm czy napięciem w obręczy barkowej.Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySleepy wrote:Belie nikt nie mówi że że dzieciorek się popsuł
Jeśli jest wszystko dobrze to super!
Przykład od nas - Młody po skończonym miesiącu już wysoko trzymał głowę leżąc na brzuchu i ją mocno zadzierał. Każdy chwalił, że silny chłopak. Konsultowaliśmy z fizjo i kazał nam przez jakiś czas stopować trochę Młodego bo było to zdecydowanie za wcześnie na takie wyginanie i trzymanie głowy i mogło spowodować więcej szkody niż pożytku.
Więc go stopowaliśmy jakiś czas i w sumie dzięki temu nie mamy problemów ani z wnm czy napięciem w obręczy barkowej.
Z tym chwaleniem że silny chlopak to ja się też nasłuchałam u nas. Serio miałam wizje że ma duże problemy z napięciem. Bałam się że mi tu go chwała a okaże się że to tylko problem...
Bardzo się stresowałam, że coś z nim źle jest ale dokładnie wypytałem fizjo i po kilka razy czy na pewno, czy na pewno jak robi to i to to jest ok i mi potwierdził. Naprawdę pytałam jak nadgorliwiec 😅
Ulaa, Sleepy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziś mnie dzieć zaskoczył. Obudził się na nocne karmienie o 3.30 czyli po 8.5 h spania. Wiadomo w nocy się coś tam kokosił. W zasadzie co godzinę od 23.30. O24.30 widzę, że będzie się budził, więc wstaję w pion, biorę poduchę do karmienia a ten śpi dalej 🤣 mi się usnęło w oczekującej pozycji 🙈 budziłam się co godzinę czy to już czas 😅 finalnie o 2.30 skapitulowałam i zsunełam się całkiem ja płasko do snu 🙈
A finalnie pobudka o 6 🥴
Chyba dziś taki dobrobyt po wczorajszym szczepieniu 🙈Ulaa, Limosa, Agaciorka, Siskaa lubią tę wiadomość
-
Julek od dłuższego czasu fajnie już śpi, bo pierwszy set trwa od 19:30 do 1:30 czyli 6 godzin, później budzi się okolo 3 i finalnie wstaje około 6:30-7 🥰
Z tym, że ja go karmię o tej 1:30 i potem dopiero o 6:30, a o 3 stary karmi go z butelki żebym miała ciągiem kilka godzin snu 😃
A jutro przyjeżdża moja mama do dzieci, a my ze starym idziemy na nasze wieczory panieński-kawalerskie 🤭
Tak dawno nie byłam na imprezie, że aż nie wiem jak mam się zachowywać 😂Sleepy, Begonka, Agaciorka, Siskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie by nie wyszło karmienie starego 😅 raz że takiego halasu by narobił, a dwa moja psychika i tak nie pozwoliłaby mi spać. Więc i tak bym albo czuwała albo patrzyła jak tate karmi Młodego 😅
Ooo to baw się dobrze!
Ostanio pisałam sobie z moją dzieciatą kuzynką, że z checią byśmy się lekko nabrzdyngoliły i poszły na jakieś tańce 🙈😅
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Sleepy wrote:U mnie by nie wyszło karmienie starego 😅 raz że takiego halasu by narobił, a dwa moja psychika i tak nie pozwoliłaby mi spać. Więc i tak bym albo czuwała albo patrzyła jak tate karmi Młodego 😅
Ooo to baw się dobrze!
Ostanio pisałam sobie z moją dzieciatą kuzynką, że z checią byśmy się lekko nabrzdyngoliły i poszły na jakieś tańce 🙈😅
Ja nawet nie słyszę jak oni się karmią 🤭 śpię jak kamień! Więc albo są cicho albo mam mocny sen 😉
I cieszę się, że mam te kilka godz snu ciągiem, bo ciężko mi się funkcjonowało od świtu do nocy na krótkim i przerywanym śnie 🥺Sleepy, Limosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie od 3 dni męczą sny o wojnie... wstałem rano z nadzieją że będzie lepiej A tu znowu akcja z ostrzelaniem tej elektrowni 😥
Wczoraj spakowałam większość rzeczy do szpitala, mam nadzieję że już wszystko jest 😊2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPewska wrote:Mnie od 3 dni męczą sny o wojnie... wstałem rano z nadzieją że będzie lepiej A tu znowu akcja z ostrzelaniem tej elektrowni 😥
Wczoraj spakowałam większość rzeczy do szpitala, mam nadzieję że już wszystko jest 😊 -
A mi się śniło że pracowałam w jakimś pyle. W ciąży byłam i do tego paliliśmy papierosy 🙈
Sleepy a jak stopować dziecko by nie podnosiło głowy?
Ja pewnie też bym nie spała jakby miał mój mąż karmić w nocy syna. On nawet jak wstaje do kotów to ja się budzę i sprawdzam 🤷Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Nie mówcie nic o dobrych nocach
U nas milion pobudek jeden dłuższy set to od 20 do 24 a później już co godzinę max 2 i o 7 pobudka.
Nie wiem może jestem nadgorliwa i jak słyszę że mała ciumka paluszki to ja zawsze biorę do cycka a może by sobie pociumkala i zasnęła 🤔IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Agaciorka wrote:Nie mówcie nic o dobrych nocach
U nas milion pobudek jeden dłuższy set to od 20 do 24 a później już co godzinę max 2 i o 7 pobudka.
Nie wiem może jestem nadgorliwa i jak słyszę że mała ciumka paluszki to ja zawsze biorę do cycka a może by sobie pociumkala i zasnęła 🤔
A spróbuj kiedyś ją przetrzymać 😃 ja wstaję jak już syrena się załącza u Julka 😂 -
nick nieaktualnySzamanko, po prostu przewracałam spowrotem na plecy 😅
Oj mój mąż genwralnie ma spanie, Młody nawet jak syrenę mu pod uchem załączy ten potrafi spać 🤣
Agata, hak Ula pusze może spróbuj przetrzymać? Albo smoka wsadzić? Mój bjak się kokosi, to wsadzam smoczka. Czasem walczę z tym smoczkiem i z pół godziny, ale bywa że uśnie i śpi dalej tal jak dziś byłam pewna po północy że się budzi, ale smok i spał dalej. To ja dziś byłam w pogotowiu, nie on 🤣Ulaa lubi tę wiadomość