X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Cło i luteina czy ktoś stosowal
Odpowiedz

Cło i luteina czy ktoś stosowal

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula890 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chciałabym się dowiedzieć czy ktoras z Was brała te leki? I zaszła w ciążę?
    Z narzeczonym staramy się od 3 lat i cały czas czekamy...

• Paula890 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o CLO 🙂

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 lata to czas na porządna diagnostyke bo clo i luteina to nie magiczne leki na ciąże.
    Jeśli jedyny problem to brak owu clo może pomóc.
    W innych przypadkach nic nie da...
    Czy zbadano chociaż drożność jajowodów? Nasienie?

• Paula890 Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin zlecił mi tylko prolatyne i amha.
    Mam 27 lat a amha 2.7
    A prolatyne 16.93
    Powiedzial, że jest wszystko w porządku.
    Narzeczony robił badania nasienia i mój Gin powiedział żeby udał się do urologa.
    Z badań wyszło mu, że ma mało ruchliwe plemniki i jest ich mało.
    Stresuje się trochę, że się nie uda 😰☹️
    Gin powiedział, że za 3 miesiące mam się zgłosić i najprawdopodobniej wtedy będziemy rozmawiać o inseminacji.

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak słyszę te "3 miesiące" to mi się nóż w kieszeni otwiera.... Mnie też tak lekarz przeciąga... Proszę przyjść za 3 miesiące , daje pani 3 miesiące i będziemy mieć ciążę... I tak mija już X miesiecy 😑😡 teraz jak już zaczyna mówić o 3 miesiącach to wprost mówię że absolutnie nie będę czekać 3 miesięcy ,chce następny monit już itd ... Nie ma wyjścia zgadza się 😂 a i dla niego to pieniądz. Ale nie chcę marnować żadnego cyklu.
    Ja osobiście już NIGDY w życiu nie dam się namówić na Clo. Miałam do niego 3 podejścia. Za każdym razem Endometrium zmasakrowane.... 3-4mm w okresie owulacyjnym.
    Teraz przechodzę na Lamette,ale czekam jeszcze na okres ...
    A luteina no jak luteina ...większość dziewczyn ja bierze albo Duphaston. Ma tylko za zadanie podnieść progesteron i wspomóc ewentualne zagnieżdżenie ,przygotowanie macicy do przyjęcia zarodka ,ale nie jest to jakis super środek na zajście ☺️

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Paula890 Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 1 raz biorę te leki na temat cło dużo czytałam, ale opinie są podzielone... Sama nie wiem co myśleć. Kurcze boję się, że się nie uda...
    A długo już starsz się o dzidziusia?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ