X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Clostybegyt brać na własną rękę?
Odpowiedz

Clostybegyt brać na własną rękę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: jeśli clostybegyt nie zadziałał w pierwszym cyklu to jest sens brać go w kolejnym? I od jakiego dnia cyklu i przez ile mozna go brać? Czy zawsze jest to od 3-5 dc? Czy można np od 7-10 dc jeśli mam długie cykle? Może to to było przyczyną braku reakcji, że zaczęłam za wcześnie? Dodam, że brałam od razu 2 tabsy dziennie. Odpiszcie proszę.

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz Clo na własną rękę - może wystąpić hiperstymulacja jajników, mogą się porobić torbiele, nie warto tak ryzykować. Jest sens go brać w kolejnym cyklu, ale pod okiem lekarza i z monitoringiem owulacji na USG - bo być może pęcherzyki rosną, tylko nie pękają - a wtedy można spróbować podać zastrzyk, który pomoże im pęknąć :) Dni, w które bierzesz lek ustala lekarz, zwykle to 5 dni pod rząd, a nie tylko 3 tak jak u Ciebie było, i nie zawsze rozpoczyna się 3 dnia cyklu. Wszystkie wątpliwości rozwieje Ci lekarz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że jest sens! Nie wolno go brać na własną rękę bo możesz sobie tylko zaszkodzić. Zawsze słuchaj lekarza z dawkowaniem i rób monitoring cyklu. Ja też miałam długie cykle bez owulacji. A teraz pięknie się wyregulowal. Każda kobieta jest inna i ma ten lek dostosowany pod siebie ja np biorę go wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 14:09

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1983 Ja brałam CLO bez monitoringu teraz 1 cykl z tym był i owulka potwierdzona , same popękały ale Ja po prostu nie miałam możliwości monitorowania cyklu , brałam od 4-8 dc więc widzisz sama , że nie ma na to reguły tylko lekarz musi to Twojego cyklu sam dostosować dzien w ktorym zaczniesz brać , nigdy na własną rękę ! Jeszcze wybrałaś sama sobie dni i po 2 tabletki dziennie ??? ;o przecież mogłaś okropnych problemów sobie narobić , może dlatego nie zadziałało bo albo w złe dni zaczełaś albo pęcherzyki same nie potrafią pęknąć albo przestymulowałaś jajniki . Nie rób tak więcej bo teraz krzywdy sobie moze nie zrobiłaś ale nastęnym razem moze sie cos złego stać , idz do lekarza niech Ci lekarz wyjasni wszystko i poda dni od ktorych mozesz do ktorych brac i monitoring ! Pozdrawiam ciepło ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mana, tak z ciekawości - jaką bierzesz dawkę? Bierzemy w tych samych dniach, a u mnie nadal owulka jest późno. W 1 cyklu brałam 5-9 dc i owulacja się mocno spóźniła, więc lekarz mi przesunął na 2-6 dc, ale u mnie owulka występuje mniej więcej 2 tygodnie po ostatniej tabletce, to strasznie późno! Lekarz proponuje zwiększenie dawki z 1 do 2 tabletek dziennie, ale nie wiem, czy to coś da i czy jest sens, skoro mój organizm reaguje na mniejszą dawkę, tylko powoli. Jak myślisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma 1 tabl co 12 godz czyli 2 dziennie. ale ja jeszcze mam bromergon. Myślę że to przyspieszy trochę. posluchaj się lekarza ;) ja w tym cylku po raz pierwszy jestem grzeczna słucham się i póki co dobrze na tym wychodzę zobaczymy jak się zakończy...

Sigma lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Mana, tak z ciekawości - jaką bierzesz dawkę? Bierzemy w tych samych dniach, a u mnie nadal owulka jest późno. W 1 cyklu brałam 5-9 dc i owulacja się mocno spóźniła, więc lekarz mi przesunął na 2-6 dc, ale u mnie owulka występuje mniej więcej 2 tygodnie po ostatniej tabletce, to strasznie późno! Lekarz proponuje zwiększenie dawki z 1 do 2 tabletek dziennie, ale nie wiem, czy to coś da i czy jest sens, skoro mój organizm reaguje na mniejszą dawkę, tylko powoli. Jak myślisz?
    to może ja coś powiem :) ja na początku brałam CLO od 5 do 9dc 2x1 tabl. i cykle z 35/40dni skróciły się do 30dni więc owulacja była ok 7/8dni po osatniej tabl. A później brałam od 3 do 7dc i cykle zrobiły się 27/29dni. Więc owulacja była też wcześniej więc może jedna tabletka jest za słaba...powodzenia. A my dziś mamy pierwszą wizytę zobaczymy czy coś uda się wypatrzeć na tym etapie w USG bo to 6tc :) a udało się w 6 ostatnim cyklu z CLO :)

Anutka, Sigma lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    to może ja coś powiem :) ja na początku brałam CLO od 5 do 9dc 2x1 tabl. i cykle z 35/40dni skróciły się do 30dni więc owulacja była ok 7/8dni po osatniej tabl. A później brałam od 3 do 7dc i cykle zrobiły się 27/29dni. Więc owulacja była też wcześniej więc może jedna tabletka jest za słaba...powodzenia. A my dziś mamy pierwszą wizytę zobaczymy czy coś uda się wypatrzeć na tym etapie w USG bo to 6tc :) a udało się w 6 ostatnim cyklu z CLO :)
    U mnie w 6 tc byl kropeczek, jeszcze bez serduszka :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie brałam na własną rękę tylko pod okiem lekarza od 3-7 dc - a nie do 5 dc tak jak napisałam - pomyliłam się :). Po 2 tabletki. U mnie wogóle to nie zadziałało.

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. 1 tabletka nie jest do końca za słaba, bo bez Clo w ogóle nie było owu, a przy Clo jest od pierwszego cyklu (potwierdzona monitoringiem). Tyle, że właśnie jest późno.

• Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie ma znaczenie od którego dnia cyklu zaczynam brać clo? Może nie zadziałał w pierwszym cyklu bo za wcześnie zaczęłam go brać?

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) ja brałam dwa cykle pod okiem lekarza:) potem mała przerwa ze względu na słabe nasienie męża a w szczęśliwym cyklu wzięłam na własną rękę po pół tabl CLO od 3-7 dc i sie udało:D
    pozdrawiam serdecznie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałąm clo od 2 dnia do 6 po jednej tabletce plus cyclo plus monitoring w pierwszym cyklu się udało :)

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczenie ma takie, że owulka powinna się pojawić kilka dni po ostatniej tabletce, więc jeśli masz długie cykle z natury, to lepiej brać później, a przy krótkich trzeba brać szybciej. Lepiej w gruncie rzeczy mieć długie cykle i brać później, bo Clo upośledza wzrost endometrium, więc im później zaczniesz brać, tym większe zdąży ono urosnąć przed pierwszą tabletką :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Ja CLO brałam 1 cykl i się udało , brałam od 4-8 dc i 16 dc miałam owulacje ... udało się ale na chwile bo poroniłam :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ