Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, widzicie co się na świecie dzieje? 🙈
Jakaś mega awaria, nie działają lotniska, banki, linie lotnicze, nawet nr alarmowy w USA 💀👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Dziewczyny, widzicie co się na świecie dzieje? 🙈
Jakaś mega awaria, nie działają lotniska, banki, linie lotnicze, nawet nr alarmowy w USA 💀
U nas jeden system wysiadł. Znajomy do mnie pisał czy działa, wyszło, że nie. Już na stronie producenta obwieszczenie, że to z tego powodu 🙈👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Jakaś mega awaria, nie działają lotniska, banki, linie lotnicze, nawet nr alarmowy w USA 💀
To jest piękny przykład tego, że jak wyłączą nam dostęp do elektroniki, do systemów itp. to jesteśmy w czarnej dupie.grazka0022, notsobadd, Suzie, Leśneintro, elektro96, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:To jest piękny przykład tego, że jak wyłączą nam dostęp do elektroniki, do systemów itp. to jesteśmy w czarnej dupie.
Ja już jestem zahartowana w survivalu, parę dni bez prądu i zaraz człowiek zauważa jak bardzo jesteśmy uzależnieni od elektroniki.
Ale to jest przerażające jak w jednym momencie strategiczne instytucje padają jak muchy 🙈Dropsik, Zaczarowan, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:To jest piękny przykład tego, że jak wyłączą nam dostęp do elektroniki, do systemów itp. to jesteśmy w czarnej dupie.
jak u nas też system wprowadzali (jest w chmurze) to też to mówiłysmy, ze nie może tak być, że wszystko jest w jednym miejscu, padnie i co będzie? 😐Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Dzień dobry dziewczyny 😘
Ale od rana naprodukowane na forum 🤣
Ja wstałam , ogarniam włosy i pranie, jak skończę muszę jechać po ciasto bo jutro rano mam gości 🤭
Gregorka i Grazka0022 udanych urlopów! Odpoczywajcie i uważajcie na siebie ! 😘🍀
Zaczarowana trzymam mocno kciuki za wizytę, daj znać po czy wszystko dobrze bo od wczoraj się stresuje co tam u Was 😘🍀
Majlen witaj po urlopie ! 🥰😘 czasem dobrze jest odetchnąć 😊
Co za awarie ? Nic jak zwykle nie wiem ...🤔🤣Gregorka lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Ogolnie propo stand upu to ja kocham ten
https://www.youtube.com/watch?v=S-UtPbpa6yU&t=2984s
Pewnie kogoś może razić, ale mi pasuje pod moje poczucie humoru.
Podejście do niepłodności na śmiesznieGregorka lubi tę wiadomość
-
@Dropsik, ja wiedziałam że jak my się umawiamy to zawsze jakieś anomalie - upał 35 stopni, burza, trąby powietrzne… ale że rozwaliłyśmy na łopatki pół świata to już jest moc 😂💪🏻
elektro96 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Jakaś mega awaria, nie działają lotniska, banki, linie lotnicze, nawet nr alarmowy w USA 💀Pati2804, notsobadd, Zaczarowan, elektro96, Vienna lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:@Dropsik, ja wiedziałam że jak my się umawiamy to zawsze jakieś anomalie - upał 35 stopni, burza, trąby powietrzne… ale że rozwaliłyśmy na łopatki pół świata to już jest moc 😂💪🏻
-
Dropsik wrote:Sorry not sorry, dzisiaj nie odwołujemy 🤣 świat musi to zwalczyć 😜
Rebel 🤘🏻😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:
Zaczarowana trzymam mocno kciuki za wizytę, daj znać po czy wszystko dobrze bo od wczoraj się stresuje co tam u Was 😘🍀
Oooo.. to bardzo miłe 😘 Dziękujemy!Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:jak u nas też system wprowadzali (jest w chmurze) to też to mówiłysmy, ze nie może tak być, że wszystko jest w jednym miejscu, padnie i co będzie? 😐
Edit. Pisze o mojej działce oczywiście 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2024, 10:52
Zaczarowan, notsobadd, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Także po drinku zapraszam na after 🤪🤣notsobadd lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
notsobadd wrote:Ja mam znowu doła poowulacyjnego. Do tej owulki i parę dni po jeszcze jakoś ciągnę, ale im bliżej okresu tym coraz większy dołek. Muszę chyba się porządnie czymś zająć w weekend, żeby nie myśleć. Dostałam powiadomienie z testDNA, że przygotowują moje zamówienie i poczułam autentyczny wkurw, że znowu wydałam w ch*j pieniędzy, żeby się zastanawiać czemu nie mogę normalnie zajść w ciążę 😂
A wiesz co u mnie działało na ten dołek? Zaczęłam trochę wcześniej testować niż dzień @. Robiłam te testy, żeby ciało wyluzowało, żebym wiedziała na czym stoję i dzięki temu nie żyłam w takim stresie i zawieszeniu do daty @. Ale wiadomo kochana na każdego działa coś innego 😘Speranza :) lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dziewczyny, 15 sierpnia Emily w Paryżu
grazka0022, Vienna, notsobadd, Pati2804, Liyss🧚🏻, elektro96, Majlen lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Liyss🧚🏻 wrote:A wiesz co u mnie działało na ten dołek? Zaczęłam trochę wcześniej testować niż dzień @. Robiłam te testy, żeby ciało wyluzowało, żebym wiedziała na czym stoję i dzięki temu nie żyłam w takim stresie i zawieszeniu do daty @. Ale wiadomo kochana na każdego działa coś innego 😘
Hahaha Liyss ja też tak robiłam, zaczynałam testowanie od 9dpo 😂🫣🫣 nie róbcie tak dziewczyny xD -
Majlen fajnie, że jesteś i że wypoczęłaś i że u lekarza wyszło, że jest ok 🥹
Gregorka ale fajnie, że czeka Was podróż 🥹
Grażka to bawcie się dobrze i może wrzuć nam jakąś fotkę 😁
Suzie ehh ale wymyślają 🙈 Nie dość, że się płaci za sakramenty co w ogóle powinno być za darmo, nie dość, że ktoś chce wprowadzić w życie kościoła nowego człowieczka to jeszcze z każdej strony robią problemy. A potem się dziwią, że ludzie nawet wierzący odwracają się od kościoła przez księży..
A ja jestem fanką drinków ale bezalkoholowych 😁 i chodzi mi również o czas przed ciążą! Przed ciążą prawie 2 lata bez alkoholu i myślę, że po ciąży to już w ogóle nie wrócę. Śmierdzi, ostre a na drugi dzień zawsze miałam kaca nawet po jednym kieliszku wina albo malutkim drinku 🤣
Ale te co wstawiłaś dropsik 😋to bym wypiła wersje free i te owocki!!
Co dziś kuchnia wydaje?
U mnie będzie zupa jakaś jarzynowa bo mamuśka mi dała a na drugie będę mieć naleśniki z twarogiem, żeby trochę białka przemycić 😁elektro96, Majlen, Gregorka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️