Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Dziewczyny, 15 sierpnia Emily w Paryżu

W końcu!!!!! 1,5 roku czekania 😁 ale ponoć dziela to na 5 odcinków w sierpniu i 5 odcinków we wrześniu 🙈 -
Zaczarowan wrote:Hahaha Liyss ja też tak robiłam, zaczynałam testowanie od 9dpo 😂🫣🫣 nie róbcie tak dziewczyny xD
Haha 😁 to Ty serio wcześnie. Dla mnie wcześnie to było 12 dpo 🤣🤣🤣🤣🤣
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Majlen fajnie, że jesteś i że wypoczęłaś i że u lekarza wyszło, że jest ok 🥹
Gregorka ale fajnie, że czeka Was podróż 🥹
Grażka to bawcie się dobrze i może wrzuć nam jakąś fotkę 😁
Suzie ehh ale wymyślają 🙈 Nie dość, że się płaci za sakramenty co w ogóle powinno być za darmo, nie dość, że ktoś chce wprowadzić w życie kościoła nowego człowieczka to jeszcze z każdej strony robią problemy. A potem się dziwią, że ludzie nawet wierzący odwracają się od kościoła przez księży..
A ja jestem fanką drinków ale bezalkoholowych 😁 i chodzi mi również o czas przed ciążą! Przed ciążą prawie 2 lata bez alkoholu i myślę, że po ciąży to już w ogóle nie wrócę. Śmierdzi, ostre a na drugi dzień zawsze miałam kaca nawet po jednym kieliszku wina albo malutkim drinku 🤣
Ale te co wstawiłaś dropsik 😋to bym wypiła wersje free i te owocki!!
Co dziś kuchnia wydaje?
U mnie będzie zupa jakaś jarzynowa bo mamuśka mi dała a na drugie będę mieć naleśniki z twarogiem, żeby trochę białka przemycić 😁
Mój proboszcz na ślub nie wziął od nas ani złotówki. Sami daliśmy ofiarę na parafię. Ja go spytałam o cenę, a on że za sakrament się nie płaci. Tymczasem w parafii męża, 100 zł za akt chrztu, 200 zł za zapowiedzi xD
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:W końcu!!!!! 1,5 roku czekania 😁 ale ponoć dziela to na 5 odcinków w sierpniu i 5 odcinków we wrześniu 🙈
Tak, druga część 12 września...
-
Suzie wrote:Dziewczyny, 15 sierpnia Emily w Paryżu

Super!!!! 😻👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Hahaha Liyss ja też tak robiłam, zaczynałam testowanie od 9dpo 😂🫣🫣 nie róbcie tak dziewczyny xD
Nie rzucaj mi wyzwania… 😂😂😂
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ja korzystałam 🙂 najpierw przed zakupem w aptece pytam czy honorują karty apteczne , jeśli tak to mówię co chce i że chce zapłacić ta kartą , oni ja biorą, skanują i gotowe 😁 i oddają Tobie kartę do dalszej dyspozycjiVienna wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was korzystała kiedykolwiek z Karty Aptecznej z PZU i może mi wyjaśnić jak się tym płaci? 😆
Vienna lubi tę wiadomość
-
A ja zaczelam od 8dpo 🤣🙈 i wyszło 🤪Zaczarowan wrote:Hahaha Liyss ja też tak robiłam, zaczynałam testowanie od 9dpo 😂🫣🫣 nie róbcie tak dziewczyny xD
-
Ktoś poratuje i pomoże odkopać się do przepisu na gyrosa ? 🙈 bo jadę do sklepu i chce dziś zrobić 🤪 a za dużo na forum już naskrobane żebym do tego trafiła xd
-
Proszę, mam screena 🤣Pati2804 wrote:Ktoś poratuje i pomoże odkopać się do przepisu na gyrosa ? 🙈 bo jadę do sklepu i chce dziś zrobić 🤪 a za dużo na forum już naskrobane żebym do tego trafiła xd
Pati2804, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium?
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Suzie wrote:Mój proboszcz na ślub nie wziął od nas ani złotówki. Sami daliśmy ofiarę na parafię. Ja go spytałam o cenę, a on że za sakrament się nie płaci. Tymczasem w parafii męża, 100 zł za akt chrztu, 200 zł za zapowiedzi xD
W porządku proboszcz!
Ksiądz nam mówił ile się tam daje do koperty średnio za ślub xD i że rozliczenie przed ślubem kilka dni.
3 dni przed ślubem mąż poszedł z kopertą do proboszcza ale daliśmy trochę mniej niż mówił. Ksiądz popatrzał tylko z pod byka ile tam jest xd i koniec końców on miał udzielić nam ślubu a udzielił jakiś inny ksiądz 🤣 pewnie „ za mało” było na proboszcza.
Ale ten ksiądz co nam udzielił ślubu taki super gość, tak fajnie mówił kazanie, że ja teraz bym chciała żeby ten sam ksiądz udzielił chrztu naszemu bobo. -
Dziękuję kochana 😘 a czy ktoś próbował z ogórkiem kiszonym? 🤔 I papryka może być surowa ?
-
Hahha gyros zawładnął forum! Ale ja w przyszłym tygodniu chyba znowu zrobię bo mam ochotę 😁
elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Myślę, że może być. Na Ania Gotuje widziałam właśnie, że paprykę dawała surową, ogorek też był surowy, więc myślę, że i konserwowe, i kiszone będą ok 😊Pati2804 wrote:Dziękuję kochana 😘 a czy ktoś próbował z ogórkiem kiszonym? 🤔 I papryka może być surowa ?
Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium?
💁🏽
❌ hla-c C2
Ale serio jak będziecie w lidlu kupcie sobie tą paprykę konserwową grillowaną ona naprawdę jest sztos 😁
-
To w takim razie nie kupuje ogórków konserwowych bo mam kiszone w domu i trzeba je zjeść 😅😘 widziałam ze miała tam też pomidorki koktajlowe, chyba też kupię 😊elektro96 wrote:Myślę, że może być. Na Ania Gotuje widziałam właśnie, że paprykę dawała surową, ogorek też był surowy, więc myślę, że i konserwowe, i kiszone będą ok 😊
Ale będzie jedzone 🤤😅 jeszcze planuje tortille na zimno - tortilla posmarowana serkiem, na to szynka, ser żółty, ogórek w paski , papryka w paski i pieprz 😁 (tak naprawdę każdy może dać tam co chce🙂) ,zawinąć w folie , odstawić do lodówki i po godzinie można wyciągnąć i kroić i jeść 😊
elektro96, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Ja mam biedronkę tylko blisko i dino, lidl jest dalej i nie opłaca mi się jechać tam specjalnie 😔😘Liyss🧚🏻 wrote:Pati myślę, że też będzie ok 😁
Ale serio jak będziecie w lidlu kupcie sobie tą paprykę konserwową grillowaną ona naprawdę jest sztos 😁
Ale kiedyś tam kupowałam i ona była bez skóry nawet pamietam 😁
Ja ogólnie lubię surowe, świeże warzywa , to pewnie dlatego zapytałam o ta paprykę surową 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2024, 11:52
-
Ale to brzmi pysznie… 🤤Pati2804 wrote:To w takim razie nie kupuje ogórków konserwowych bo mam kiszone w domu i trzeba je zjeść 😅😘 widziałam ze miała tam też pomidorki koktajlowe, chyba też kupię 😊
Ale będzie jedzone 🤤😅 jeszcze planuje tortille na zimno - tortilla posmarowana serkiem, na to szynka, ser żółty, ogórek w paski , papryka w paski i pieprz 😁 (tak naprawdę każdy może dać tam co chce🙂) ,zawinąć w folie , odstawić do lodówki i po godzinie można wyciągnąć i kroić i jeść 😊
Chyba zrobię nam jutro podobny zestaw na kolację ♥️
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium?
💁🏽
❌ hla-c C2
Ale kiedyś tam kupowałam i ona była bez skóry nawet pamietam 😁
Ja ogólnie lubię surowe, świeże warzywa , to pewnie dlatego zapytałam o ta paprykę surową 😅
Rozumiem, my by się nie chciało wyjść do sklepu to bym użyła to co mam w domu 😁
A ten pomysł na tortille na zimno muszę wypróbować 😁
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH