X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amira wrote:
    Hej dziewczyny, ja po nocnej zmianie, dalej dochodzę do siebie po bieli wizira. Wczoraj przed pracą okropnie płakałam, myślałam że się odwodnie 🤦🏻‍♀️😂 ale chyba tego było mi trzeba, wyrzucenia z siebie emocji. Mąż mnie pocieszał, że to jeszcze nie koniec itd. że będzie dobrze. Ale człowiek i tak ma w głowie myśli takie, że się nie uda. No ale, muszę wziąć się w garść. Przyjaciółki dalej unikam. Wiem, że może źle robię, ale po tej Nowinie o jej wpadce, chyba potrzebuję tego dystansu, zwłaszcza że wysłała mi zdj usg... po co na litość Boga? No ale niech jej już będzie, wysłała to wysłała. W ogóle to mam jakąś paranoję, bo przed chwilą jak wróciłam z pracy spojrzałam na test i odbarwiła się lekko kreska, no ale wiem, że to nie ważne, bo na test nie patrzy się po czasie, jednak jak to moja głowa, musiała kazać mi zerknąć 😂🤦🏻‍♀️

@platynova55 Bądź dobrej myśli, a wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki ✊🏻😘

@liyss super, że trafiłaś na odpowiednią lekarkę, pełną empatii, a do tego profesjonalną i konkretną.

@suzie kciuki za wizytę ✊🏻 daj znać.

@pink_flowers kciuki zaciśnięte ✊🏻 czekamy na wieści.

Miłego dnia dziewczyny... Ja od dziś zaczynam dwa dni wolnego.
    Relaksuj się jak tylko możesz w te wolne dni❤️ super,że się oczyściłam z tych emocji 😘❤️

Amira lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta

Dziś wstałam, odsłoniłam roletę i ujrzałam piękne słońce po deszczowej nocy. Chociaż na chwilę, to jednak słońce. Taki widok, gdzie wszystko budzi się do życia. To dodało mi nowej nadziei. Czego i Wam dziś życzę.

Dobrego dnia ♥️🌞

Amira, Platynova55, Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam 💛
    Przyszłam się tu przywitać, bo jestem w pracy i będę tylko podczytywać, nie zaspałam dziś 😆
    Jeśli któraś dziś testuje, to trzymam kciuki 😘
    U mnie dziś chyba 1dpo. Przytulanki były wczoraj i przedwczoraj 🤭 teraz zobaczymy co przyniesie los.
    Miłego dnia!

Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Liyss🧚🏻, Gregorka, MummyYummy, Amira lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czy ktoś jeszcze nie wyspał się tak jak ja i wstał z takim fochem? 🫣
    Do tego leje jak nie wiem i tak ma być cały dzień, ale obraziłam się na cały świat 😂
    Ale Wam życzę miłego dnia i zazdroszczę słonka 🥹😘

Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dzień dobry🤗

Udało mi się znaleźć zdjęcia króliczków mojego brata, brązowy to Dupka(minaturka karzelka chlopczyk),a biały Propofol (dziewczynka)🥰🐰🐰
    Na żywo są jeszcze słodsze i jak swobodnie się poczują,kiedy je wypuścisz z klatki to udają ninja(skaczą, biegają i wszystko robią w turbo przyspieszeniu,żeby pochwalić się przed Tobą umiejętnościami 😂🩷)
    Miłego dnia🩷🧡❤️🩵💚

Screenshot-20240416-063320-Gallery.jpg

Screenshot-20240416-063334-Gallery.jpg

Jakie śliczne królisie 😍😍😍

Gregorka lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzięki za kciuki, ale zębolog dopiero o 18 🫣

Prezesoowa, Pati2804, Zaczarowan, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzień dobry, czy ktoś jeszcze nie wyspał się tak jak ja i wstał z takim fochem? 🫣
    Do tego leje jak nie wiem i tak ma być cały dzień, ale obraziłam się na cały świat 😂
    Ale Wam życzę miłego dnia i zazdroszczę słonka 🥹😘
    Z fochem nie, ale niewyspana 😴
    Wczoraj jak pospalam 1,4h dłużej, to było mi lepiej 😆

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=not

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 12:54

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja również dzisiaj zle spałam możliwe że przez burze ale nastrój mam lepszy niż wczoraj więc cieszę się chwilą 😅
    @Amira przytulam, dobrze jest wyrzucić z siebie zle emocje. Jeśli nie boisz się rozczarowania, ja bym jeszcze zatestowała 😉✊️

Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ten deszczowy dzien!
    Życzę smacznej kawusi :D

Prezesoowa, Malinowysorbet, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Ja dziś wstałam i jest ok, choć dziś 30dc i czekam na 🐒 także pewnie jak się pojawi to standardowo jak co miesiąc walnę lekkim fochem ale już nie tak żeby z mężem tydzień nie rozmawiać bo miesiąc temu to była gruba przesada z moje strony, teraz to widzę 🫣

Pogoda nie sprzyja niczemu ale muszę dziś się wybrać na większe zakupy bo lodówka zaczyna świecić pustkami.

Wybieracie się gdzieś na majówkę?
    My zostajemy w domu choć były plany wyjazdu ale oczywiście trochę za późno się za to zabraliśmy i raczej nic już nie znajdziemy 😒
    Wczoraj wieczorem zabrałam się za szukanie czegoś na wakacje, nad morzem ale nic fajnego nie umiem znaleźć żeby nie było za miliony a dobry standard 🙂

Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej hej!
    Ja dziś wstałam i jest ok, choć dziś 30dc i czekam na 🐒 także pewnie jak się pojawi to standardowo jak co miesiąc walnę lekkim fochem ale już nie tak żeby z mężem tydzień nie rozmawiać bo miesiąc temu to była gruba przesada z moje strony, teraz to widzę 🫣

Pogoda nie sprzyja niczemu ale muszę dziś się wybrać na większe zakupy bo lodówka zaczyna świecić pustkami.

My zostajemy w domu choć były plany wyjazdu ale oczywiście trochę za późno się za to zabraliśmy i raczej nic już nie znajdziemy 😒
    Wczoraj wieczorem zabrałam się za szukanie czegoś na wakacje, nad morzem ale nic fajnego nie umiem znaleźć żeby nie było za miliony a dobry standard 🙂

My na majówkę stricte nie, ale może od 3 do 8 gdzieś wyskoczymy. Tylko, ze mój mąż jest w stanie mi powiedzieć 2-3 dni wcześniej czy jedziemy czy nie, więc właśnie ja zawsze wszystko na ostatnią chwilę szukam 😅 Jeszcze żadnego wyjazdu nie byłam w stanie zarezerwować wcześniej 🙊
    Ostatnio jak szukałam wyjazdu na czerwiec to całe szczęście, że nie klepnęłam biletów, bo już się dowiedziałam, że z jego strony nie ma opcji i byłabym w plecy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 08:19

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej hej!

My nic nie planujemy na majówkę. Raczej będziemy celować jakiś wyjazd w czerwcu 🙃

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Myślisz, że to jakiś problem żołądkowy czy raczej jakiś dobry objaw? 🤞

Myślę, że to objaw stresu.

Muszę chyba kupić sobie probiotyk czy coś.

I proszę dziewczyny o kciuki 🥹😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 00:50

Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, Gregorka, notsobadd, Pati2804, KejtKa, MummyYummy, Dropsik, Majuna, Vienna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Myślę, że to objaw stresu. Mąż jutro do szpitala na operację więc ja już przeżywam 🙈

Muszę chyba kupić sobie probiotyk czy coś.

I proszę dziewczyny o kciuki 🥹😘

O jejku.. to kciukasy mocne! 🫂

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała tak, że dusiło Was w gardle? Ja tak mam już któryś raz, byłam ze dwa razy u lekarza ale nic mi nie pomogli na to. To może być na tle nerwowym, bo gardło jest czyste. Nie wiem co brać, żeby mi pomogło.

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej hej!

Ja do pracy 2 maja :P a 3 maja chyba pojadę na wieś do rodziców na reset. :D

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na majówkę się raczej nigdzie nie wybieramy, ewentualnie do domku na wieś. I to raczej na pewno nie na całe 5 dni, bo nie zostawię tak rodziców tym bardziej jak tata nadal będzie w szpitalu. Póki co mija miesiąc i jego stan jest gorszy niż jak trafił do szpitala, zastanawiamy się z mamą nad kontaktem z jego kliniką, żeby go wzięli do siebie, bo może będą w stanie go postawić na nogi - pewnie drastyczniejszymi środkami, ale skuteczniej. A może to tylko nasza nadzieja..

Jak jest możliwość to się skontaktujcie.

Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! ❤️ pogoda tragedia, humor też taki średni 😂 ale jak widać- nie tylko u mnie! :)

Mimo wszystko- dobrego dnia dla Was! 😘

Powodzenia u ZĘBOLOGA (wygrałaś 😂😂) 🫂🫂

Prezesoowa, Suzie, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na majówkę się raczej nigdzie nie wybieramy, ewentualnie do domku na wieś. I to raczej na pewno nie na całe 5 dni, bo nie zostawię tak rodziców tym bardziej jak tata nadal będzie w szpitalu. Póki co mija miesiąc i jego stan jest gorszy niż jak trafił do szpitala, zastanawiamy się z mamą nad kontaktem z jego kliniką, żeby go wzięli do siebie, bo może będą w stanie go postawić na nogi - pewnie drastyczniejszymi środkami, ale skuteczniej. A może to tylko nasza nadzieja..

No pewnie jak jest tylko taka możliwość to skontaktujcie się i warto próbować wszystkiego żeby było lepiej. Dużo zdrówka dla taty i kciuki 🤞🏻

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ