X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amira wrote:
    Hej dziewczyny, ja po nocnej zmianie, dalej dochodzę do siebie po bieli wizira. Wczoraj przed pracą okropnie płakałam, myślałam że się odwodnie 🤦🏻‍♀️😂 ale chyba tego było mi trzeba, wyrzucenia z siebie emocji. Mąż mnie pocieszał, że to jeszcze nie koniec itd. że będzie dobrze. Ale człowiek i tak ma w głowie myśli takie, że się nie uda. No ale, muszę wziąć się w garść. Przyjaciółki dalej unikam. Wiem, że może źle robię, ale po tej Nowinie o jej wpadce, chyba potrzebuję tego dystansu, zwłaszcza że wysłała mi zdj usg... po co na litość Boga? No ale niech jej już będzie, wysłała to wysłała. W ogóle to mam jakąś paranoję, bo przed chwilą jak wróciłam z pracy spojrzałam na test i odbarwiła się lekko kreska, no ale wiem, że to nie ważne, bo na test nie patrzy się po czasie, jednak jak to moja głowa, musiała kazać mi zerknąć 😂🤦🏻‍♀️

@platynova55 Bądź dobrej myśli, a wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki ✊🏻😘

@liyss super, że trafiłaś na odpowiednią lekarkę, pełną empatii, a do tego profesjonalną i konkretną.

@suzie kciuki za wizytę ✊🏻 daj znać.

@pink_flowers kciuki zaciśnięte ✊🏻 czekamy na wieści.

Miłego dnia dziewczyny... Ja od dziś zaczynam dwa dni wolnego.
    Relaksuj się jak tylko możesz w te wolne dni❤️ super,że się oczyściłam z tych emocji 😘❤️

Amira lubi tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta

Dziś wstałam, odsłoniłam roletę i ujrzałam piękne słońce po deszczowej nocy. Chociaż na chwilę, to jednak słońce. Taki widok, gdzie wszystko budzi się do życia. To dodało mi nowej nadziei. Czego i Wam dziś życzę.

Dobrego dnia ♥️🌞

Amira, Platynova55, Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam 💛
    Przyszłam się tu przywitać, bo jestem w pracy i będę tylko podczytywać, nie zaspałam dziś 😆
    Jeśli któraś dziś testuje, to trzymam kciuki 😘
    U mnie dziś chyba 1dpo. Przytulanki były wczoraj i przedwczoraj 🤭 teraz zobaczymy co przyniesie los.
    Miłego dnia!

Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Liyss🧚🏻, Gregorka, MummyYummy, Amira lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czy ktoś jeszcze nie wyspał się tak jak ja i wstał z takim fochem? 🫣
    Do tego leje jak nie wiem i tak ma być cały dzień, ale obraziłam się na cały świat 😂
    Ale Wam życzę miłego dnia i zazdroszczę słonka 🥹😘

Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dzień dobry🤗

Udało mi się znaleźć zdjęcia króliczków mojego brata, brązowy to Dupka(minaturka karzelka chlopczyk),a biały Propofol (dziewczynka)🥰🐰🐰
    Na żywo są jeszcze słodsze i jak swobodnie się poczują,kiedy je wypuścisz z klatki to udają ninja(skaczą, biegają i wszystko robią w turbo przyspieszeniu,żeby pochwalić się przed Tobą umiejętnościami 😂🩷)
    Miłego dnia🩷🧡❤️🩵💚

Screenshot-20240416-063320-Gallery.jpg

Screenshot-20240416-063334-Gallery.jpg

Jakie śliczne królisie 😍😍😍

Gregorka lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzięki za kciuki, ale zębolog dopiero o 18 🫣

Prezesoowa, Pati2804, Zaczarowan, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzień dobry, czy ktoś jeszcze nie wyspał się tak jak ja i wstał z takim fochem? 🫣
    Do tego leje jak nie wiem i tak ma być cały dzień, ale obraziłam się na cały świat 😂
    Ale Wam życzę miłego dnia i zazdroszczę słonka 🥹😘
    Z fochem nie, ale niewyspana 😴
    Wczoraj jak pospalam 1,4h dłużej, to było mi lepiej 😆

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=not

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 12:54

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja również dzisiaj zle spałam możliwe że przez burze ale nastrój mam lepszy niż wczoraj więc cieszę się chwilą 😅
    @Amira przytulam, dobrze jest wyrzucić z siebie zle emocje. Jeśli nie boisz się rozczarowania, ja bym jeszcze zatestowała 😉✊️

Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ten deszczowy dzien!
    Życzę smacznej kawusi :D

Prezesoowa, Malinowysorbet, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie (proszę 🙏)

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Ja dziś wstałam i jest ok, choć dziś 30dc i czekam na 🐒 także pewnie jak się pojawi to standardowo jak co miesiąc walnę lekkim fochem ale już nie tak żeby z mężem tydzień nie rozmawiać bo miesiąc temu to była gruba przesada z moje strony, teraz to widzę 🫣

Pogoda nie sprzyja niczemu ale muszę dziś się wybrać na większe zakupy bo lodówka zaczyna świecić pustkami.

Wybieracie się gdzieś na majówkę?
    My zostajemy w domu choć były plany wyjazdu ale oczywiście trochę za późno się za to zabraliśmy i raczej nic już nie znajdziemy 😒
    Wczoraj wieczorem zabrałam się za szukanie czegoś na wakacje, nad morzem ale nic fajnego nie umiem znaleźć żeby nie było za miliony a dobry standard 🙂

Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej hej!
    Ja dziś wstałam i jest ok, choć dziś 30dc i czekam na 🐒 także pewnie jak się pojawi to standardowo jak co miesiąc walnę lekkim fochem ale już nie tak żeby z mężem tydzień nie rozmawiać bo miesiąc temu to była gruba przesada z moje strony, teraz to widzę 🫣

Pogoda nie sprzyja niczemu ale muszę dziś się wybrać na większe zakupy bo lodówka zaczyna świecić pustkami.

My zostajemy w domu choć były plany wyjazdu ale oczywiście trochę za późno się za to zabraliśmy i raczej nic już nie znajdziemy 😒
    Wczoraj wieczorem zabrałam się za szukanie czegoś na wakacje, nad morzem ale nic fajnego nie umiem znaleźć żeby nie było za miliony a dobry standard 🙂

My na majówkę stricte nie, ale może od 3 do 8 gdzieś wyskoczymy. Tylko, ze mój mąż jest w stanie mi powiedzieć 2-3 dni wcześniej czy jedziemy czy nie, więc właśnie ja zawsze wszystko na ostatnią chwilę szukam 😅 Jeszcze żadnego wyjazdu nie byłam w stanie zarezerwować wcześniej 🙊
    Ostatnio jak szukałam wyjazdu na czerwiec to całe szczęście, że nie klepnęłam biletów, bo już się dowiedziałam, że z jego strony nie ma opcji i byłabym w plecy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 08:19

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej hej!

My nic nie planujemy na majówkę. Raczej będziemy celować jakiś wyjazd w czerwcu 🙃

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Myślisz, że to jakiś problem żołądkowy czy raczej jakiś dobry objaw? 🤞

Myślę, że to objaw stresu.

Muszę chyba kupić sobie probiotyk czy coś.

I proszę dziewczyny o kciuki 🥹😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 00:50

Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, Gregorka, notsobadd, Pati2804, KejtKa, MummyYummy, Dropsik, Majuna, Vienna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Myślę, że to objaw stresu. Mąż jutro do szpitala na operację więc ja już przeżywam 🙈

Muszę chyba kupić sobie probiotyk czy coś.

I proszę dziewczyny o kciuki 🥹😘

O jejku.. to kciukasy mocne! 🫂

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała tak, że dusiło Was w gardle? Ja tak mam już któryś raz, byłam ze dwa razy u lekarza ale nic mi nie pomogli na to. To może być na tle nerwowym, bo gardło jest czyste. Nie wiem co brać, żeby mi pomogło.

Start starania: Marzec 2024

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie (proszę 🙏)

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej hej!

Ja do pracy 2 maja :P a 3 maja chyba pojadę na wieś do rodziców na reset. :D

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na majówkę się raczej nigdzie nie wybieramy, ewentualnie do domku na wieś. I to raczej na pewno nie na całe 5 dni, bo nie zostawię tak rodziców tym bardziej jak tata nadal będzie w szpitalu. Póki co mija miesiąc i jego stan jest gorszy niż jak trafił do szpitala, zastanawiamy się z mamą nad kontaktem z jego kliniką, żeby go wzięli do siebie, bo może będą w stanie go postawić na nogi - pewnie drastyczniejszymi środkami, ale skuteczniej. A może to tylko nasza nadzieja..

Jak jest możliwość to się skontaktujcie.

Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! ❤️ pogoda tragedia, humor też taki średni 😂 ale jak widać- nie tylko u mnie! :)

Mimo wszystko- dobrego dnia dla Was! 😘

Powodzenia u ZĘBOLOGA (wygrałaś 😂😂) 🫂🫂

Prezesoowa, Suzie, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na majówkę się raczej nigdzie nie wybieramy, ewentualnie do domku na wieś. I to raczej na pewno nie na całe 5 dni, bo nie zostawię tak rodziców tym bardziej jak tata nadal będzie w szpitalu. Póki co mija miesiąc i jego stan jest gorszy niż jak trafił do szpitala, zastanawiamy się z mamą nad kontaktem z jego kliniką, żeby go wzięli do siebie, bo może będą w stanie go postawić na nogi - pewnie drastyczniejszymi środkami, ale skuteczniej. A może to tylko nasza nadzieja..

No pewnie jak jest tylko taka możliwość to skontaktujcie się i warto próbować wszystkiego żeby było lepiej. Dużo zdrówka dla taty i kciuki 🤞🏻

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ