Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Amira wrote:Hej dziewczyny, ja po nocnej zmianie, dalej dochodzę do siebie po bieli wizira. Wczoraj przed pracą okropnie płakałam, myślałam że się odwodnie 🤦🏻♀️😂 ale chyba tego było mi trzeba, wyrzucenia z siebie emocji. Mąż mnie pocieszał, że to jeszcze nie koniec itd. że będzie dobrze. Ale człowiek i tak ma w głowie myśli takie, że się nie uda. No ale, muszę wziąć się w garść. Przyjaciółki dalej unikam. Wiem, że może źle robię, ale po tej Nowinie o jej wpadce, chyba potrzebuję tego dystansu, zwłaszcza że wysłała mi zdj usg... po co na litość Boga? No ale niech jej już będzie, wysłała to wysłała. W ogóle to mam jakąś paranoję, bo przed chwilą jak wróciłam z pracy spojrzałam na test i odbarwiła się lekko kreska, no ale wiem, że to nie ważne, bo na test nie patrzy się po czasie, jednak jak to moja głowa, musiała kazać mi zerknąć 😂🤦🏻♀️
@platynova55 Bądź dobrej myśli, a wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki ✊🏻😘
@liyss super, że trafiłaś na odpowiednią lekarkę, pełną empatii, a do tego profesjonalną i konkretną.
@suzie kciuki za wizytę ✊🏻 daj znać.
@pink_flowers kciuki zaciśnięte ✊🏻 czekamy na wieści.
Miłego dnia dziewczyny... Ja od dziś zaczynam dwa dni wolnego.Amira lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczęta
Dziś wstałam, odsłoniłam roletę i ujrzałam piękne słońce po deszczowej nocy. Chociaż na chwilę, to jednak słońce. Taki widok, gdzie wszystko budzi się do życia. To dodało mi nowej nadziei. Czego i Wam dziś życzę.
Dobrego dnia ♥️🌞Amira, Platynova55, Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Cześć Wam 💛
Przyszłam się tu przywitać, bo jestem w pracy i będę tylko podczytywać, nie zaspałam dziś 😆
Jeśli któraś dziś testuje, to trzymam kciuki 😘
U mnie dziś chyba 1dpo. Przytulanki były wczoraj i przedwczoraj 🤭 teraz zobaczymy co przyniesie los.
Miłego dnia!Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Liyss🧚🏻, Gregorka, MummyYummy, Amira lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dzień dobry, czy ktoś jeszcze nie wyspał się tak jak ja i wstał z takim fochem? 🫣
Do tego leje jak nie wiem i tak ma być cały dzień, ale obraziłam się na cały świat 😂
Ale Wam życzę miłego dnia i zazdroszczę słonka 🥹😘Prezesoowa, Majuna, Malinowysorbet, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Gregorka wrote:Dzień dobry🤗
Udało mi się znaleźć zdjęcia króliczków mojego brata, brązowy to Dupka(minaturka karzelka chlopczyk),a biały Propofol (dziewczynka)🥰🐰🐰
Na żywo są jeszcze słodsze i jak swobodnie się poczują,kiedy je wypuścisz z klatki to udają ninja(skaczą, biegają i wszystko robią w turbo przyspieszeniu,żeby pochwalić się przed Tobą umiejętnościami 😂🩷)
Miłego dnia🩷🧡❤️🩵💚
Jakie śliczne królisie 😍😍😍Gregorka lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Dzień dobry, dzięki za kciuki, ale zębolog dopiero o 18 🫣
Prezesoowa, Pati2804, Zaczarowan, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:Dzień dobry, czy ktoś jeszcze nie wyspał się tak jak ja i wstał z takim fochem? 🫣
Do tego leje jak nie wiem i tak ma być cały dzień, ale obraziłam się na cały świat 😂
Ale Wam życzę miłego dnia i zazdroszczę słonka 🥹😘
Wczoraj jak pospalam 1,4h dłużej, to było mi lepiej 😆♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dzień dobry, ja również dzisiaj zle spałam możliwe że przez burze ale nastrój mam lepszy niż wczoraj więc cieszę się chwilą 😅
@Amira przytulam, dobrze jest wyrzucić z siebie zle emocje. Jeśli nie boisz się rozczarowania, ja bym jeszcze zatestowała 😉✊️Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Dzien dobry w ten deszczowy dzien!
Życzę smacznej kawusi
Prezesoowa, Malinowysorbet, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Hej hej!
Ja dziś wstałam i jest ok, choć dziś 30dc i czekam na 🐒 także pewnie jak się pojawi to standardowo jak co miesiąc walnę lekkim fochem ale już nie tak żeby z mężem tydzień nie rozmawiać bo miesiąc temu to była gruba przesada z moje strony, teraz to widzę 🫣
Pogoda nie sprzyja niczemu ale muszę dziś się wybrać na większe zakupy bo lodówka zaczyna świecić pustkami.
Wybieracie się gdzieś na majówkę?
My zostajemy w domu choć były plany wyjazdu ale oczywiście trochę za późno się za to zabraliśmy i raczej nic już nie znajdziemy 😒
Wczoraj wieczorem zabrałam się za szukanie czegoś na wakacje, nad morzem ale nic fajnego nie umiem znaleźć żeby nie było za miliony a dobry standard 🙂Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Hej hej!
Ja dziś wstałam i jest ok, choć dziś 30dc i czekam na 🐒 także pewnie jak się pojawi to standardowo jak co miesiąc walnę lekkim fochem ale już nie tak żeby z mężem tydzień nie rozmawiać bo miesiąc temu to była gruba przesada z moje strony, teraz to widzę 🫣
Pogoda nie sprzyja niczemu ale muszę dziś się wybrać na większe zakupy bo lodówka zaczyna świecić pustkami.
My zostajemy w domu choć były plany wyjazdu ale oczywiście trochę za późno się za to zabraliśmy i raczej nic już nie znajdziemy 😒
Wczoraj wieczorem zabrałam się za szukanie czegoś na wakacje, nad morzem ale nic fajnego nie umiem znaleźć żeby nie było za miliony a dobry standard 🙂
My na majówkę stricte nie, ale może od 3 do 8 gdzieś wyskoczymy. Tylko, ze mój mąż jest w stanie mi powiedzieć 2-3 dni wcześniej czy jedziemy czy nie, więc właśnie ja zawsze wszystko na ostatnią chwilę szukam 😅 Jeszcze żadnego wyjazdu nie byłam w stanie zarezerwować wcześniej 🙊
Ostatnio jak szukałam wyjazdu na czerwiec to całe szczęście, że nie klepnęłam biletów, bo już się dowiedziałam, że z jego strony nie ma opcji i byłabym w plecy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 08:19
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Wczoraj wieczorem zabrałam się za szukanie czegoś na wakacje, nad morzem ale nic fajnego nie umiem znaleźć żeby nie było za miliony a dobry standard 🙂03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:Myślisz, że to jakiś problem żołądkowy czy raczej jakiś dobry objaw? 🤞
Myślę, że to objaw stresu.
Muszę chyba kupić sobie probiotyk czy coś.
I proszę dziewczyny o kciuki 🥹😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 00:50
Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, Gregorka, notsobadd, Pati2804, KejtKa, MummyYummy, Dropsik, Majuna, Vienna lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Myślę, że to objaw stresu. Mąż jutro do szpitala na operację więc ja już przeżywam 🙈
Muszę chyba kupić sobie probiotyk czy coś.
I proszę dziewczyny o kciuki 🥹😘
O jejku.. to kciukasy mocne! 🫂Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was miała tak, że dusiło Was w gardle? Ja tak mam już któryś raz, byłam ze dwa razy u lekarza ale nic mi nie pomogli na to. To może być na tle nerwowym, bo gardło jest czyste. Nie wiem co brać, żeby mi pomogło.Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Wczoraj wieczorem zabrałam się za szukanie czegoś na wakacje, nad morzem ale nic fajnego nie umiem znaleźć żeby nie było za miliony a dobry standard 🙂
Ja do pracy 2 maja a 3 maja chyba pojadę na wieś do rodziców na reset.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Prezesoowa wrote:Na majówkę się raczej nigdzie nie wybieramy, ewentualnie do domku na wieś. I to raczej na pewno nie na całe 5 dni, bo nie zostawię tak rodziców tym bardziej jak tata nadal będzie w szpitalu. Póki co mija miesiąc i jego stan jest gorszy niż jak trafił do szpitala, zastanawiamy się z mamą nad kontaktem z jego kliniką, żeby go wzięli do siebie, bo może będą w stanie go postawić na nogi - pewnie drastyczniejszymi środkami, ale skuteczniej. A może to tylko nasza nadzieja..
Jak jest możliwość to się skontaktujcie.Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Dzień dobry dziewczyny! ❤️ pogoda tragedia, humor też taki średni 😂 ale jak widać- nie tylko u mnie!
Mimo wszystko- dobrego dnia dla Was! 😘
Powodzenia u ZĘBOLOGA (wygrałaś 😂😂) 🫂🫂Prezesoowa, Suzie, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Na majówkę się raczej nigdzie nie wybieramy, ewentualnie do domku na wieś. I to raczej na pewno nie na całe 5 dni, bo nie zostawię tak rodziców tym bardziej jak tata nadal będzie w szpitalu. Póki co mija miesiąc i jego stan jest gorszy niż jak trafił do szpitala, zastanawiamy się z mamą nad kontaktem z jego kliniką, żeby go wzięli do siebie, bo może będą w stanie go postawić na nogi - pewnie drastyczniejszymi środkami, ale skuteczniej. A może to tylko nasza nadzieja..
No pewnie jak jest tylko taka możliwość to skontaktujcie się i warto próbować wszystkiego żeby było lepiej. Dużo zdrówka dla taty i kciuki 🤞🏻Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość