WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 nie chcesz nam tutaj wrzucić fotki dla Komisji od spraw Cienia? ☺️

@Prezesowa no nareszcie jesteś! Twoje pasażerki tęskniły 🤪🫶🏻 przykro mi, że wieczór nie do końca się udał… ale tak jak mówisz, na siłę nikomu nie pomożesz.

@elektro… co za pyszności 🤤

Speranza :), elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:22

CoffeeDream, elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet, notsobadd, MummyYummy, Lauraa, Suzie, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja już na vinted nie sprzedaje, bo nikt nie chce tego kupić, a i tak mi potem te ciuchy zalegają, więc w moim przypadku to nie ma sensu 🫣

No właśnie zależy. Mi trochę udalo się sprzedać. Nawet koszule męża wystawialam za 5ziko i ktoś kupił od razu komplet 3koszul. Pierwszą sprzedaż to miałam może po pół roku od wystawienia ubrań, a później jak ruszyło to szło z powodzeniem. Ale fakt, że teraz stanęło w miejscu. Wrzucę nowości i zobaczę. Jak nie pójdzie szybko to pozbędę się w inny sposób :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2024, 19:10

Suzie, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Miałam tak w jednym cyklu, okropne uczucie. :(
    Ja też ale u mnie 2 brak małpy masakra jakas...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komisja od spraw Cienia - no padłam :D :D Dawać nam tu wszystkie cieniasy :D rozpatrzymy sprawę :D

Prezesowa, dobrze że jesteś :D Diagnostyka u szamanki brzmi ciekawie... Chętnie bym posłuchała jak się u takiej leczy.

Ja od wczoraj szaleję - najpierw zakupy supli, a teraz przymierzam się do badania kupy na pasożyty :D To znaczy obczytuję temat, zamówiłam pojemniczki na poopsy i nastawiam się psychicznie na to wszystko. Natrafiłam przy okazji na jakąś wiadomość, że pasożyty mogą spowodować endometriozę (o ile nic nie pokręciłam - muszę doczytać). Do tego badam też temat testów na nietolerancje pokarmowe, które mam zalecone - robiła to któraś z Was może?

notsobadd, Majuna, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5518.jpg
    Owsianka gotowa 😊 jutro będzie do tego jogurt naturalny i borówki
    Lubię owsiankę pieczoną. Jak robisz?

Edit.Już doczytałam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2024, 20:04

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Zimozielona kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 nie chcesz nam tutaj wrzucić fotki dla Komisji od spraw Cienia? ☺️

@Prezesowa no nareszcie jesteś! Twoje pasażerki tęskniły 🤪🫶🏻 przykro mi, że wieczór nie do końca się udał… ale tak jak mówisz, na siłę nikomu nie pomożesz.

@elektro… co za pyszności 🤤
    Dziękuję za kciuki:)
    Ale niestety testów nie mam. Czekam 4minuty i wyrzucam żeby nie patrzeć na test po czasie:) taki sposób mam żeby nie zwariować:)
    Ale jeśli wyjdzie jakiś jeszcze to wrzucę;)

notsobadd, Speranza :), Majuna lubią tę wiadomość

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ale niestety testów nie mam. Czekam 4minuty i wyrzucam żeby nie patrzeć na test po czasie:) taki sposób mam żeby nie zwariować:)

Racjonalne podejście, bo mi się już zdarzyło naciąć na pinka z drugą kreską po kilku godzinach… skoro cień widzisz w regulaminowym czasie to coś prawdopodobnie jest na rzeczy 🤞🏻
    Ale wnioskuję o obfocenie następnego przed wyrzuceniem 😘

Speranza :), Majuna lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Oł jeah... :D Czekamy :D a przede wszystkim trzymamy mocno kciuki :)

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja test oglądam zawsze 500 razy i ewentualnie wyrzucam po paru godzinach hahahha wiem że się tak nie robi no ale szukam cienia 🤣

Ale rozumiem Twoje podejście, zwłaszcza że już wiele razy takie kreski Cie oszukały 😘 trzymam kciuki żeby ten był ostatni 🤞

Speranza :), notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No właśnie zależy. Mi trochę udalo się sprzedać. Nawet koszule męża wystawialam za 5ziko i ktoś kupił od razu komplet 3koszul. Pierwszą sprzedaż to miałam może po pół roku od wystawienia ubrań, a później jak ruszyło to szło z powodzeniem. Ale fakt, że teraz stanęło w miejscu. Wrzucę nowości i zobaczę. Jak nie pójdzie szybko to pozbędę się w inny sposób :)

Mnie się prędzej udaje tam książki sprzedać niż ciuchy 😄

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle-stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌anemia ciążowa
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱

📆 Kalendarz wizyt
    13/5 - endo
    23/5 - krzywa
    26/5 - gin
    3/6 - urofizjo
    7/7 - USG III
    preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:23

notsobadd, Speranza :), elektro96, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Ja test oglądam zawsze 500 razy i ewentualnie wyrzucam po paru godzinach hahahha wiem że się tak nie robi no ale szukam cienia 🤣

Ale rozumiem Twoje podejście, zwłaszcza że już wiele razy takie kreski Cie oszukały 😘 trzymam kciuki żeby ten był ostatni 🤞

Taaak, ja też oglądam z każdej strony. Widziałam takie filmy z reakcją dziewczyn na pozytywny test i liczę że też mi się uda taki nagrać, więc nagrywałam sobie jak sprawdzam test i to wygląda tak komicznie jak się w niego wpatruje pod każdym kątem 😂😂 Tylko okulary i lupa i Dexter jak malowany 😂

Majuna, Speranza :), Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

notsobadd, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Przepraszam, ale muszę, prawdziwa staraczkowa wyprzedaż - suple i badania 💩 🤣 na tym forum zakupowy szał ma inne znaczenie. 😅

Dla nas powinni zrobić jakieś wielosztuki w laboratorium albo coś w tym stylu 😂
    „Już w ten piątek przy zakupie progesteronu odbierz voucher na beta HCG 50% taniej” 😂

Majuna, Prezesoowa, Speranza :), elektro96, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ja na tym forum się dowiedziałam, że test należy rozebrać, i co zrobiłam ostatnio, no co? Rozebrałam, choć biel biła po oczach. 😆

Ja też! Nigdy bym na to wcześniej nie wpadła 😄

Majuna, Speranza :) lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaaaa :D Taaa, zakupowe szaleństwo i rozbieranie testów :D Fajnie być staraczką, wcale to wszystko nie jest dziwne :D Dobrze, że chociaż tutaj nie trzeba się kryć z tymi wszystkimi zajawkami :D

notsobadd, Prezesoowa, Majuna, CoffeeDream, Gregorka, elektro96, Dropsik, Malinowysorbet, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa, żeś narobiła stracha na wątku 😜🤣
    Człowiek chce dobrze, a jeszcze wyjdzie na najgorszego, bo „się wymądrza” i „na siłę uszczęśliwia” 🫣 Skąd ja to znam, dlatego zazwyczaj już tylko się uśmiecham i kiwam głową… 🤣

Majuna, Prezesoowa, KejtKa, Gregorka, elektro96, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Normalnie po takiej ilości pewnie nic by mi nie było, ale małpiszon za rogiem no i też nie piję już mocnego alkoholu, wolę piwo (bogate w witaminy z grupy B :D) albo wino (na endometrium) :D

Wszystko dla dobra starań, trzeba się poświęcić i uzupełniać niedobory witaminowe 🤪🍺

Majuna, Speranza :), Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ