Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Sukienka taka :)

https://kavilook.pl/produkt/5873/melania-sukienka-midi-biala-w-wisienki

Jaka piękna sukienka :) Wow

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Jaka piękna sukienka :) Wow

No jak zobaczyłam to musiałam ją mieć :D A dostałam kasę od rodziców na imienny, więc... :D

Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magicznanuta moje kondolencje 🫂

Suzie poodkrywalas te brzydkie karty ale teraz chociaż wiesz co jest do poprawki. Dobry lekarz i wszystko się unormuje 🫂💪

Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja się boję tej krzywej cukrowej i insulinowej. Pewnie niedługo mnie to czeka. Nie jem teraz żadnych słodyczy i w ogóle bardzo ograniczyłam cukier, ale nie wiem czy to wystarczy żeby w ciąży było dobrze.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja się boję tej krzywej cukrowej i insulinowej. Pewnie niedługo mnie to czeka. Nie jem teraz żadnych słodyczy i w ogóle bardzo ograniczyłam cukier, ale nie wiem czy to wystarczy żeby w ciąży było dobrze.

Warto też ograniczyć typową pszenicę i przejść na produkty pełnoziarniste

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Warto też ograniczyć typową pszenicę i przejść na produkty pełnoziarniste

Białego pieczywa i makaronu to już nie jem od lat, wybieram pełnoziarniste, żytnie itd.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białego pieczywa i makaronu to już nie jem od lat, wybieram pełnoziarniste, żytnie itd.

To jeszcze zbilansowane posiłki :D

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Magicznanuta moje kondolencje 🫂

Suzie poodkrywalas te brzydkie karty ale teraz chociaż wiesz co jest do poprawki. Dobry lekarz i wszystko się unormuje 🫂💪

Już od kogoś usłyszałam, ze jak to rzucę wszystko w cholerę to samo wyjdzie 😂😂

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie.. jak dziewczyny zazwyczaj o tym piszą, to mam wrażenie, że to jest okropne, fu i ble.. Ciekawa jestem czy jest tak rzeczywiście 😂 Jakoś pomiędzy 24- 28tc powinno się zrobić..

Co do spożywania cukru w ciąży, to wielki ukłon w Twoją stronę! 😎 Też miałam takie założenie, ba! Przed ciąża nie jadłam słodyczy, a teraz???
    Dzień stracony bez czegoś słodkiego.. 🤡🤭

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane 😘
    Miłego dnia 🌞🥰

Elektro96 🫂
    Suzie 🫂 udanej imprezy integracyjnej 😘
    MagicznaNuta bardzo mi przykro, moje kondolencje 🥺🫂
    Prezesoowa ja też o Tobie myślę 😘🍀

Speranza :), nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    No właśnie.. jak dziewczyny zazwyczaj o tym piszą, to mam wrażenie, że to jest okropne, fu i ble.. Ciekawa jestem czy jest tak rzeczywiście 😂 Jakoś pomiędzy 24- 28tc powinno się zrobić..

Co do spożywania cukru w ciąży, to wielki ukłon w Twoją stronę! 😎 Też miałam takie założenie, ba! Przed ciąża nie jadłam słodyczy, a teraz???
    Dzień stracony bez czegoś słodkiego.. 🤡🤭

Wiesz , ja akurat mam ze 2 kg nadwagi, więc naprawdę pilnuje teraz tego co jem. Realnie czuję, że będę szkodziła w ten sposób kropkowi. Więc czy mam ochotę czy nie, po prostu nie jem słodyczy. Pewnie gdybym była szczuplutka albo z jakąś niedowagą, to miałabym większy luz i się tak nie pilnowała. Do tego wszystkiego dochodzi przecież mój toczeń, więc mam przed czym chronić kropka. Nie chce mu jeszcze dokładać 😔

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. wybaczcie, że z samego rana, ale posmęcę trochę. Zauważyłam, że teraz w tym stanie w jakim jestem, stałam się bardziej taka.. strachliwa? Chodzi mi o to, że nie wiem.. martwię się o mojego niemęża czy dojechał z pkt A do pkt B albo czy wszystko okej.. 😂 No nie wiem.. wkurza mnie to niemiłosiernie, może to tylko sprawa hormonów, ale wiecie.. Wstaje i od razu dzwonię czy dojechał do pracy 😂🫣🫣 Wiem, że to wynika z troski, on też nie czuje się tym napastowany.. ale po prostu moją silną potrzebą jest wiedzieć czy dojechał do danego miejsca.. wtedy czuje się spokojniejsza.

Ulało mi się troszkę, sorry 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz , ja akurat mam ze 2 kg nadwagi, więc naprawdę pilnuje teraz tego co jem. Realnie czuję, że będę szkodziła w ten sposób kropkowi. Więc czy mam ochotę czy nie, po prostu nie jem słodyczy. Pewnie gdybym była szczuplutka albo z jakąś niedowagą, to miałabym większy luz i się tak nie pilnowała. Do tego wszystkiego dochodzi przecież mój toczeń, więc mam przed czym chronić kropka. Nie chce mu jeszcze dokładać 😔

Aaaaaa! Kurde, wybacz za nieuwagę! Zapomniałam 😘 Speranza, mamusiu, Ty jedyna wiesz co jest najważniejsze i najlepsze dla Twojego Bobasa.. ❤️

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą mówiłam sobie, że ograniczę słodycze, białe pieczywo i będę jeść zdrowo 😆

Ale przez moje samopoczucie po prostu jem cokolwiek czyli biały chleb 🙈 warzyw nie jem w ogóle surowych. Mam nadzieję, że w 2 trym będę mogła jeść wszystko i będę lepiej się odżywiać. Ale teraz masakra, 95% rzeczy, które mi smakowały przed ciążą teraz nie mogę o nich nawet myśleć 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam na integrację, o 13 koniec i można do chaty :P

Speranza :), Pati2804, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:50

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:51

Suzie lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny.. wybaczcie, że z samego rana, ale posmęcę trochę. Zauważyłam, że teraz w tym stanie w jakim jestem, stałam się bardziej taka.. strachliwa? Chodzi mi o to, że nie wiem.. martwię się o mojego niemęża czy dojechał z pkt A do pkt B albo czy wszystko okej.. 😂 No nie wiem.. wkurza mnie to niemiłosiernie, może to tylko sprawa hormonów, ale wiecie.. Wstaje i od razu dzwonię czy dojechał do pracy 😂🫣🫣 Wiem, że to wynika z troski, on też nie czuje się tym napastowany.. ale po prostu moją silną potrzebą jest wiedzieć czy dojechał do danego miejsca.. wtedy czuje się spokojniejsza.

Ulało mi się troszkę, sorry 😂
    Mój mąż ostatnio robi sobie siłownię i przesiaduje tam większość wolnego czasu a ja co pół godziny chodzę sprawdzać czy wszystko dobrze także witam w klubie.. 🙈 wydaje mi się że to jest normalne na tym etapie , hormony bardzo dają o sobie znać 😬 a jak spóźnia się rano z pracy czasem przez korki albo z innego powodu to od razu pisze albo dzwonie czy wszystko w porządku 😅 on już się chyba do tego przyzwyczaił 🤪

Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna takie myśli zawsze towarzyszą po stracie, ale ja zgadzam się z Twoim mężem, że to ogromny krok, bolesny, ale zwiastun tego, że będzie i kolejny raz ❤️🫂

@notsobadd udanego wyjazdu! ❤️ Czy ja przegapiłam, dokąd jedziecie? 😎

@MagicznaNuta bardzo mi przykro, moje kondolencje 🥺🫂 Rak zebrał żniwo… 😥🫂

@Suzie z IO nie pomogę, ale wierzę, że suple masz ogarnięte np. inozytol. Niedługo idziesz do endo, idealnie się złożyło, czekam już na owoce tej wizyty 🤞❤️

@Speranza kciuki za badania 🤞

Speranza :), nick nieaktualny, Suzie lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 🙋‍♀️ Tak w temacie zdrowej diety, u mnie właśnie wszedł pączek pistacjowy z Lidla 🫣 Jakoś mnie skusił… 🫣🤣

Speranza :), Malinowysorbet, elektro96, Liyss🧚🏻, Dropsik, nick nieaktualny, Suzie, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ