Co pomogło wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Zaczęłam niedawno 4 cykl starań po poronieniu i łyżeczkowaniu.
Nadal nic..
co wam pomogło? Jakieś suplementy? Metody? Leki?
W ciągu kilku dni powinna wystąpić owulacja może macie jakieś sposoby na zwiększenie szans?anna_wiktoria lubi tę wiadomość
-
Chłodna głowa nam pomogła dwukrotnie
Dominika08qq, anna_wiktoria lubią tę wiadomość
-
Nic mi nie pomogło.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Nic mi nie pomogło.
Dominika - aby zająć w ciążę musi być dobrostan ogólny organizmu a także partner musi być zdrowy. Chillujcie i starajcie się. Zachowujcie zdrową, przeciwzapalną dietę 😙Jeśli jesteś przed 35 rokiem życia to do roku starania są całkowicie normalne, a po roku zgłoście się do specjalisty - nie warto z tym zwlekać. Jeśli jesteś po 35 roku życia to starania naturalnie max pół roku. Powodzenia!anna_wiktoria lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Robienie testow owulacyjnych i starania w dzień piku i następnego dnia. Ogólny dobry stan zdrowia, zdrowa dieta, mąż brał koenzym q, selen, cynk, kwas foliowy, wit D. Ja wit D, B12, B6, inozytol, folian, omega3 i zakwas z buraków codziennie.
anna_wiktoria lubi tę wiadomość
-
Pomaga też pewnie dużo pieniędzy na suplementy dla obojga oraz na lekarzy i badania, gdy począć się nie udaje w te 6-12 miesięcy 😓 teraz tej owulacji nie pomożesz. Zmiany które wdrozysz i suplementy przełożą się na owulację najwcześniej za 3-4 cykle. Powodzenia, dawaj znać!Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Pfry wrote:Siesiepku, komentarz skarb 😅😅
Dominika - aby zająć w ciążę musi być dobrostan ogólny organizmu a także partner musi być zdrowy. Chillujcie i starajcie się. Zachowujcie zdrową, przeciwzapalną dietę 😙Jeśli jesteś przed 35 rokiem życia to do roku starania są całkowicie normalne, a po roku zgłoście się do specjalisty - nie warto z tym zwlekać. Jeśli jesteś po 35 roku życia to starania naturalnie max pół roku. Powodzenia!♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Sienia555 wrote:A jak to zrobić aby ją ochłodzić😁?
siesiepy lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Cierpliwość.
A tak naprawdę to in vitro 🙈 -
Dominika08qq wrote:Cześć
Zaczęłam niedawno 4 cykl starań po poronieniu i łyżeczkowaniu.
Nadal nic..
co wam pomogło? Jakieś suplementy? Metody? Leki?
W ciągu kilku dni powinna wystąpić owulacja może macie jakieś sposoby na zwiększenie szans?
Reasumując jeśli czujesz napięcie w związku z brakiem ciąży to zrób sobie przerwę ale owulke zapisuj w apce. Jeśli czujesz w sobie spokój mimo braku efektów to po prostu cierpliwości ❤️➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Elza1234 wrote:Cierpliwość.
A tak naprawdę to in vitro 🙈
👩36👦35👫16lat
04.21 - histero,hsg✅
AMH - 0,14 ➡️0,4 ➡️0,16 ❌
FSH 9,6➡️9,9❌
Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds)✅
Niedobór białka S 46%❌
CD-138 4/10‼➡️ leki
NK - OK (1% poza normą)
Czynnik męski❌
1. InVitro 02.2022(pISCI, fertile chip, msome)
➡️8 pobranych, 3 dojrzałe, 2 zapłodnione, brak ❄
➡️10.03.22 ET blastka 4AB ❌😥
➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo
2. InVitro 07.2022(j.w.)
ovulastan, gonapeptyl, menopur 300, miovelia nac, Q10, orgalutran, ovitrelle
➡️5 pobranych, 5 dojrzałych, 5 zapłonionych, mamy ❄❄❄❄🤩
➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭
CD138 10/10 wyleczone ✅️
➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️ -
Polecam zajrzyj na profil na instagramie @estera_doktorkobiet
Ostatnio wrzucała jakie suplementy po poronieniach najlepiej stosować ! Ogólnie duża dawka wiedzy i najlepsza Pani doktor ❣️Dominika08qq lubi tę wiadomość
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
Stymulacja
Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston
❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
🦋4cs lametta + NAC 1800mg
20.11 pęcherzyk 18mm
23.11 Zivafert + ganopeptyl
6.12 Testuje ! 🎅🏼 -
Moniaa88 wrote:Byłoby jedwabiś ie, gdyby in vitro dawało 100%. Czlowiek przy piwrwszym transferze, tak myślał, a potem glanem w twarz 🥾🪦
A też przy 1szym transferze myślałam że już wygrałam życie i zaraz będę w ciąży -
Elza1234 wrote:Cierpliwość.
A tak naprawdę to in vitro 🙈2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Moniaa88 wrote:Byłoby jedwabiś ie, gdyby in vitro dawało 100%. Czlowiek przy piwrwszym transferze, tak myślał, a potem glanem w twarz 🥾🪦
A mówią, że pieniądze to nie wszystko. Choć już teraz jest dofinansowanie, to może i trochę lżej.
Ale tak... U nas kilka lat starań bezowocnych, mnóstwo wydanej kasy, setki badań...aż w końcu się udało. Dzięki invitro.Elza1234 lubi tę wiadomość
💙 20.06.2024r. -
Mi co prawda nie pomogły, ale mocno poprawiły jakość życia testy na nietolerancje pokarmowe
Pfry lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Mam do Was pytanie,
Jestem raczej z tych osób które bardzo stawiają na naturę i trochę boję się tej ilości hormonów i stymulantów, a ze względu na to, że pewnie tak jak i Wy łykam dużo suplementów, a teraz dodatkowo od tego cyklu włączamy oprócz Otrivelle jeszcze Aromek, chciałam Was spytać czy jest coś co według Waszej wiedzy lepiej odstawić aby nie było hiperstymulacji bo czytałam że to też się zdarza.
Teraz biorę witaminę B50 z Aliness, witaminę D, NAC, Fertistim, niepokalanek mnisi, kwasy omega 3, olej z wiesiolka ogórecznika i czarnej porzeczki (w jednej dawce te 3 oleje są), magnez, cynk i dodatkowo mam przepisane w suplementacji adaptopgeny „Królowa” z Mothers Protect i zioła ojca Sroki numer 3 na noc do picia.
Strasznie tego dużo i boję się że biorąc to wszystko a dodatkowo jeszcze stymulując owu po prostu sobie zaszkodzę.
Brałam te wszystkie rzeczy bo liczyłam że uda się naturalnie wyregulować wszystko aby nie było to potrzebne ale mimo wszystko jednak trzeba się wspomóc.27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Finch11 wrote:Mam do Was pytanie,
Jestem raczej z tych osób które bardzo stawiają na naturę i trochę boję się tej ilości hormonów i stymulantów, a ze względu na to, że pewnie tak jak i Wy łykam dużo suplementów, a teraz dodatkowo od tego cyklu włączamy oprócz Otrivelle jeszcze Aromek, chciałam Was spytać czy jest coś co według Waszej wiedzy lepiej odstawić aby nie było hiperstymulacji bo czytałam że to też się zdarza.
Teraz biorę witaminę B50 z Aliness, witaminę D, NAC, Fertistim, niepokalanek mnisi, kwasy omega 3, olej z wiesiolka ogórecznika i czarnej porzeczki (w jednej dawce te 3 oleje są), magnez, cynk i dodatkowo mam przepisane w suplementacji adaptopgeny „Królowa” z Mothers Protect i zioła ojca Sroki numer 3 na noc do picia.
Strasznie tego dużo i boję się że biorąc to wszystko a dodatkowo jeszcze stymulując owu po prostu sobie zaszkodzę.
Brałam te wszystkie rzeczy bo liczyłam że uda się naturalnie wyregulować wszystko aby nie było to potrzebne ale mimo wszystko jednak trzeba się wspomóc.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎