Forum Starając się - ogólne Co to może być?
Odpowiedz

Co to może być?

Oceń ten wątek:
  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 19 października 2019, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Taka sytuacja :

    Kochałam się z mężem tydzień temu w poniedziałek i sobotę. Od 4 dni pobolewa mnie podbrzusze a dziś parę razy zakluly mnie jajniki i pobolewaja plecy na dole. Szyjka macicy jest miękka, nisko i otwarta tak mocno że palec by się tam zmieścił. Temperatura ciała rano to 36,7 a.wieczorem już.37.6. Czy to oznacza okres czy coś innego? Proszę o pomoc.


    PS. NIGDY nie bolał mnie brzuch przed okresem ani plecy.

  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 19 października 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Taka sytuacja :

    Kochałam się z mężem tydzień temu w poniedziałek i sobotę. Od 4 dni pobolewa mnie podbrzusze a dziś parę razy zakluly mnie jajniki i pobolewaja plecy na dole. Szyjka macicy jest miękka, nisko i otwarta tak mocno że palec by się tam zmieścił. Temperatura ciała rano to 36,7 a.wieczorem już.37.6. Czy to oznacza okres czy coś innego? Proszę o pomoc.


    PS. NIGDY nie bolał mnie brzuch przed okresem ani plecy.

    Nic nie piszesz jakiej długości masz cykle , wykresu też nie widzę, kiedy przypuszczasz owulacje? Czy już była? Czy masz tego pewność? Otwarta szyjka może świadczyć o owulacji lub nadchodzacym okresie
    Czy wierzysz temperaturę jak tylko otworzysz oczy bez wstawania rano ?
    Wieczorna temperatura raczej się nie sugeruj

  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 20 października 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Nic nie piszesz jakiej długości masz cykle , wykresu też nie widzę, kiedy przypuszczasz owulacje? Czy już była? Czy masz tego pewność? Otwarta szyjka może świadczyć o owulacji lub nadchodzacym okresie
    Czy wierzysz temperaturę jak tylko otworzysz oczy bez wstawania rano ?
    Wieczorna temperatura raczej się nie sugeruj

    Cykle mam 30 dniowe owulacje miałam 12.10.19 r potwierdzona testami. Temperatury nigdy nie mierze bo nie czuje takiej potrzeby ogólnie. Śluz jest raczej nieplodny więc to nie owulacja bo Mam sucho w pochwie. Dziś dalej boli mnie brzuch i mam kłucia. Nigdy tego nie miałam.

    Tysia150 lubi tę wiadomość

  • bella88 Autorytet
    Postów: 431 479

    Wysłany: 20 października 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim cyklu tak miałam i dostałam wcześniej @.

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 20 października 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Ja w poprzednim cyklu tak miałam i dostałam wcześniej @.


    U mnie 3 dni do okresu a brzuch boli od zeszłego tygodnia :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Cykle mam 30 dniowe owulacje miałam 12.10.19 r potwierdzona testami. Temperatury nigdy nie mierze bo nie czuje takiej potrzeby ogólnie. Śluz jest raczej nieplodny więc to nie owulacja bo Mam sucho w pochwie. Dziś dalej boli mnie brzuch i mam kłucia. Nigdy tego nie miałam.

    Pozytywny test owulacyjny wcale nie potwierdza że owulacja się odbyła, on tylko wyznacza pik ( skok hormonu lh) , kobiety które mają np pcos nie owuuluja A testy mają często pozytywne. Brak śluzu wcale nie oznacza również ani owulacji ani nadchodzacej miesiaczki ( śluz może być w środku w szyjce ) tego nie jesteś w stanie sprawdzić.
    Ciężko cokolwiek doradzić, nie wiem jaka masz temperaturę w fazie fl A jaka w lutealnej , jednorazowy pomiar wiele nie wnosi
    Pozostaje czekać do @ lub testować w terminie
    Powodzenia ❤

  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 20 października 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Pozytywny test owulacyjny wcale nie potwierdza że owulacja się odbyła, on tylko wyznacza pik ( skok hormonu lh) , kobiety które mają np pcos nie owuuluja A testy mają często pozytywne. Brak śluzu wcale nie oznacza również ani owulacji ani nadchodzacej miesiaczki ( śluz może być w środku w szyjce ) tego nie jesteś w stanie sprawdzić.
    Ciężko cokolwiek doradzić, nie wiem jaka masz temperaturę w fazie fl A jaka w lutealnej , jednorazowy pomiar wiele nie wnosi
    Pozostaje czekać do @ lub testować w terminie
    Powodzenia ❤

    W okresie testowania owulacyjnego miałam śluz jak jajko kurze i było go dużo mam go co miesiąc. Przed okresem zawsze był taki ciężki śluz aż wkładka była ciężka i zoltawy. W ogóle wydaje mi się że szyjka jest jakaś inna mimo tego że przypomina przygotowywanie jak na okres. Jest bardziej otwarta niż zwykle o tym czasie (do. Okresu 3 dni) a śluzu nie ma

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    W okresie testowania owulacyjnego miałam śluz jak jajko kurze i było go dużo mam go co miesiąc. Przed okresem zawsze był taki ciężki śluz aż wkładka była ciężka i zoltawy. W ogóle wydaje mi się że szyjka jest jakaś inna mimo tego że przypomina przygotowywanie jak na okres. Jest bardziej otwarta niż zwykle o tym czasie (do. Okresu 3 dni) a śluzu nie ma

    Nie sugeruj się tym , owszem jest to podpowiedz że owulacja była ale nie możesz być tego pewna na 100%
    Czasem jest tak ( wierz mi jest to sprawdzone ) że wykres szyjka i testy się pokrywaja A okazuje się że owulacji nie było. Jeśli chodzi o szyjke to na ciążę powinna być ona zamknięta i rozpulchniona .
    U Ciebie wskazuje to albo na owulacje ( która wykluczasz ) albo na miesiączke . Obym się myliła i test za 3 dni będzie pozytywny 😊

  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 20 października 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Nie sugeruj się tym , owszem jest to podpowiedz że owulacja była ale nie możesz być tego pewna na 100%
    Czasem jest tak ( wierz mi jest to sprawdzone ) że wykres szyjka i testy się pokrywaja A okazuje się że owulacji nie było. Jeśli chodzi o szyjke to na ciążę powinna być ona zamknięta i rozpulchniona .
    U Ciebie wskazuje to albo na owulacje ( która wykluczasz ) albo na miesiączke . Obym się myliła i test za 3 dni będzie pozytywny 😊

    Dzięki. Jestem ciekawa sama co się ze mną dzieje. Owulacja nie trwa tyle dni że boli brzuch przecież więc stawiam na okres jak już

  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 20 października 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadalam dziś szynkę to jest wyżej uniesiona i miękka i otwarta śluzu trochę miałam na palcu to był biały jak śnieg. Czy to będzie okres?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Zbadalam dziś szynkę to jest wyżej uniesiona i miękka i otwarta śluzu trochę miałam na palcu to był biały jak śnieg. Czy to będzie okres?

    Mleczny śluz to zdecydowanie praca progesteronu. Może być na okres i na ciążę:-)
    Jednakże tak jak mówię na ciążę szyjka powinna być zamknięta

  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 25 października 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres się nie pojawił , wciąż mam sucho w pochwie a szyjka jest miękka i otwarta i nisko. Testy są negatywne a mi się chce spać non stop. Śluz szyjkowy w szyjce jest mleczny. Czy to cykl bez okresu?

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 25 października 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Okres się nie pojawił , wciąż mam sucho w pochwie a szyjka jest miękka i otwarta i nisko. Testy są negatywne a mi się chce spać non stop. Śluz szyjkowy w szyjce jest mleczny. Czy to cykl bez okresu?

    U mnie był podobny problem tj. bóle jajnika lewego, podbrzusza. Czasami aż nie do zniesienia. Śluz mleczny. Okres spóźnial się, poszłam do gina w 40 dc i stwierdził, że wszystko w porządku na usg i badaniu ginekologicznym. (owulacja byla w 14 dc (byłam akurat też wcześniej na kontroli u gina w 17 dc potwierdził owu). Dostałam duphaston na wywołanie miesiączki po 6 dniach po odstawieniu dopiero dostałam miesiączkę. Do teraz nie wiadomo czemu tak się stało. Wyniki z krwi hormonów wszystkie dobre. Teraz idę do innego gina, może on coś mi pomoże, bo problem od nowa się pojawia

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Zosia12345 Autorytet
    Postów: 760 238

    Wysłany: 25 października 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tutaj nowa, od ponad pół roku staramy się z mężem o dziecko i nic, zaniepokoilo mnie to zwłaszcza że zaczęły bardzo wypadać mi włosy i pojawił mi się tradzik, zrobiłam sobie badania TSH i innych hormonów TSH miałam 3,59 ulU/ml a Prolaktynę 650 ulU/ml, inne hormony tez podwyzszone, na wizycie u Endokrynolog miałam zrobione USG tarczycy-wyszło ok, Pani doktor stwierdziła u Mnie subkliniczną niedoczynność tarczycy i przepisała Euthyrox 50 i kazała zrobić ponownie wyniki po półtorej miesiąca.
    Wyniki robione dwa tygodnie temu
    TSH: 1,20 ulU/ml
    FT3: 4,33 pmol/l
    FT4: 17,67 pmol/l
    Prolaktyna: 242 ulU/ml
    anty TPO: 6,1 IU/ml
    anty TG: 7,75 IU/ml

    Czy według Was jest ok? I jaki może być problem?
    Ostatnią miesiączkę miałam 7 października , 20 października wyszedł mi pozytywny test owulacyjny tego dnia zaczęliśmy współżyć z mężem, a od 22 Października zaczęły mi się różowe plemienia i trwają nadal, czym to może być spowodowane, Ginekolog stwierdził że wszystko ok, robiłam cytologie i tez ok, czym mogą być spowodowane różowe plemienia?
    Dodam że mam 30 lat i mam już dwuletnią córeczkę, z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciążę w drugim cyklu starań, ale ciążę miałam na początku zagrożoną, ponieważ miałam krwiaka podkosmówkowego, brałam duphaston.

    31 lat
    Córeczka 2017
    05.2019- 1CS
    12.2019- ciąża biochemiczna
    16.01.2020- histeroskopia
    06.2020-ciąża biochemiczna
    💊Euthyrox 50 1x1
    💊Bromergon 1x1
    💊Miositogyn GT
    💊Folik 1x1
  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 87 9

    Wysłany: 25 października 2019, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    U mnie był podobny problem tj. bóle jajnika lewego, podbrzusza. Czasami aż nie do zniesienia. Śluz mleczny. Okres spóźnial się, poszłam do gina w 40 dc i stwierdził, że wszystko w porządku na usg i badaniu ginekologicznym. (owulacja byla w 14 dc (byłam akurat też wcześniej na kontroli u gina w 17 dc potwierdził owu). Dostałam duphaston na wywołanie miesiączki po 6 dniach po odstawieniu dopiero dostałam miesiączkę. Do teraz nie wiadomo czemu tak się stało. Wyniki z krwi hormonów wszystkie dobre. Teraz idę do innego gina, może on coś mi pomoże, bo problem od nowa się pojawia

    Ja cały sierpień okresu nie miałam dopiero 56 dnia cyklu. A teraz znowu 😌

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 26 października 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Ja cały sierpień okresu nie miałam dopiero 56 dnia cyklu. A teraz znowu 😌

    U mnie tak samo było w czerwcu, cykl trwał 56 dni. Później następny 28 dni. A kolejny 43 dni... Więc teraz idę do innego lekarza, żeby dokładniej wszystko zbadał. Bo jednak to nie jest normalne i wszystko ok chyba nie jest, skoro tak nadal się dzieje 😕

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Sabcia9030 Przyjaciółka
    Postów: 128 40

    Wysłany: 25 kwietnia, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

  • Sabcia9030 Przyjaciółka
    Postów: 128 40

    Wysłany: 25 kwietnia, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

  • Sabcia9030 Przyjaciółka
    Postów: 128 40

    Wysłany: 25 kwietnia, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.