X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne co to za dziwne plamienie?
Odpowiedz

co to za dziwne plamienie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewunia Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2012, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Jestem tu nowa i proszę o pomoc w odnalezieniu sie na tym forum :) Mam pytanie. Dzisiaj 28 dc, (cykle ostatnio 28 dni) miałam małe jednorazowe plamienie, a właściwie malutką ilość krwi na papierze. Wcześniej zaczął mnie pobolewać brzuch. Myslałam, że to okres, więc wzięłam ibuprofen. Ale minęło już kilka godzin i cisza.. Nic nie zapowiada nadchodzącej miesiączki.. Nie chce się nakręcać, bo w tym cyklu nie było za dużo przytulanek z mężusiem z racji przeziębienia mojego i M. Czy to mogło być plamienie implantacyjne? Ale dziś 13 dzień wysokich temp.? Nie za późno..? Dobra postaram się cierpliwie poczekać, co przyniesie jutro :)

e13d3fd4d8ba41478a07d382716f291a.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2012, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa co wyszło z tym plamieniem, zaraz spojrzę na wykres ale wiem jedno, że jak się starasz o baby, to zrezygnuj z ibuprofenu...zamiast niego, no-spa ewentualnie apap...

• Ewunia Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2012, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że paracetamol czy no-spa na moje bóle w ogóle nie pomagają.. A tak dokładnie, to dlaczego nie powinno stosować się ibuprofenu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2012, 07:45

• Ewunia Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2012, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale coś mi sie rozlegulowało.. Czyżby owulacja się przesunęła? Prowadzę już trochę czasu obserwacje i pierwszy raz mi się to zdarza. Z testów owulacyjnych korzystam pierwszy raz, więc do końca im nie wierzę. Ale skok temperatury powiniem już być. Tego dzisiejszego nie liczę, bo godzina nie ta i zresztą zawsze był u mnie bardzo widoczny. Kurcze, dopiero niedawno zaczęłam starania o dzidziusia, a tu takie dziwne rzeczy mi wychodzą.. Wcześniej wykresy miałam praktycznie książkowe - co miesiąc takie same. Stres..? Jeśli w styczniu się nie uda, odpuszczam obserwacje na 3 miesiące, a potem do gina. To moje postanowienie noworoczne!

• Ewunia Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dzisiaj przestałam mierzyć temp., bo powoli staję się kłebkiem nerwów.. I jak tu się cieszyć przytulankami, jak ciągle po głowie krążą mi myśli, że to może właśnie dzisiaj sie uda.. Odpuszczam na jakiś czas.. Bliżej nieokreślony I zabieram się za organizowanie tegorocznych wyjazdów w góry:) A wszystkim życzę przede wszystkim spokoju i cierpliwości w oczekiwaniu na upragnione II kreseczki!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ