X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Cofniete jajniki ?!
Odpowiedz

Cofniete jajniki ?!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem miesiąc po laparitomi cp. Dziś lekarz stwierdził u mnie cofnięcie jajników za macice. Badalo mnie wcześniej 6 lekarzy i nikt mi o tym nie mówił. Według doktora może to powodować problemy z zajściem w ciążę.

Czy któraś z Was słyszała o czymś takim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:09

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze jeden jajnik w obrazie USG był za macicą - bardziej pośrodku, niż z boku. Ale nikt mi nie mówił, zeby to miało w czymkolwiek przeszkadzać.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz a ja już wczoraj cały dzień przepłakałam. Najłatwiej tym lekarzom rzucić coś, nie tłumaczyć i zakończyć wizytę bo minęło regulaminowe 20 minut. Kurde człowiek płaci 200 zł i nic z tego

• Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą dziękuję za odpowiedź bo widzę że jesteś w ciąży to bardzo pocieszające:) zdrowej ciąży życzę

Maczek lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oreore wrote:
    No widzisz a ja już wczoraj cały dzień przepłakałam. Najłatwiej tym lekarzom rzucić coś, nie tłumaczyć i zakończyć wizytę bo minęło regulaminowe 20 minut. Kurde człowiek płaci 200 zł i nic z tego

One nie są jakoś sztywno przymocowane, mogą się przemieszczać w jamie brzusznej (oczywiście w pewnym zakresie, bo jakieś więzadła do macicy są), a podczas owu jajowód dociera do jajnika i go opłaszcza, żeby wyłapać jajeczko. Tak mi to kiedyś tłumaczył lekarz. Trochę inaczej to wygląda, niż na statycznych obrazkach z podręcznika do biologii.

Jak Cię to niepokoi, to najlepiej skonsultować z innym lekarzem. Może ktoś wpadnie na to, co jeszcze mogło oznaczać "cofnięcie" jajnika.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu odwiedzilm 3 specjalistów każdy mówi coś innego, szkoda gadać. Już nie wiem do kogo powinnam iść

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ