Cukrzyca ciążowa
-
Witam . Robiłam glukoze oto moje wynik na czczo 76 po 1h 185 po 2h 109 czy to cukrzyca ciążowa?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
nick nieaktualny
-
Mój ginekolog ale i diabetolog stwierdzili, że krzywej nie powinno się za często robić bo to jest duże obciążenie dla organizmu. Ograniczenie słodyczy na pewno nikomu nie zaszkodzi. Jeśli mierzysz poziom glikemii glukometrem wdrożysz odpowiednią dietę i wyniki będą w porządku to fajnie, ale zaklinanie rzeczywistości i twierdzenie że wyniki wyszły nieprawidłowo to trochę słabe. Rozregulowane poziomy glikemii mogą być niebezpieczne tak dla ciężarnej jak i dla dziecka. Wizyta u diabetologa to wg mnie konieczność zwłaszcza jeśli w rodzinie są przypadki cukrzycy.
Dla wyregulowania poziomu cukru, polecam na pewno te zioła na cukier: https://kredensziolowy.pl/produkt/glikoherbs/ Sa bezpieczne, a działanie takiej morwy białej, ktora jest w składzie jest udowodnione naukowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 09:32
-
ananana wrote:Witam, a takie wyniki glukozy: na czczo 89; po godzinie 122; po dwóch godzinach 68 mg/dl? Wg laboratorium wszystkie są w normie, a wg mojej gin wymagają konsultacji u diabetologa bo trzeci pomiar za nisko 😒
-
vanessa wrote:Ja miałam cukrzycę w ciąży i z tego co wiem to na czczo powinno być poniżej 90 czyli masz już na granicy normy po posiłku czyli u ciebie po wypiciu glukozy wynik powinien być poniżej 120 czyli po godzinie masz już za wysoki a po 2 godz. rzeczywiście wyszedł Ci za niski. Musisz też wiedzieć że im dalej ciążę w sensie bliżej rozwiązania tym glukoza idzie w górę (nie leczona) czyli jeżeli już wyszło to nie przejdzie tylko sie bedzie pogłebiać. Ale dla pocieszenia to nic strasznego wystarczy odpowiednia dieta i bedzie ok. Mnie skierowano do diabetologa dla kobiet w ciąży tam miałam konsultację + spotkanie z dietetykiem który wytłumaczył jak powinna wygladać taka dieta kobiety kobiety w ciąży. No i oczywiście dostałam glukometr pielęgniarka nauczyła mnie jak prawidłowo mierzyc cukier i tyle
-
nick nieaktualnyananana wrote:Tylko właśnie powiedziała że te wyniki nie wskazują na cukrzycę 🤔 tylko ten ostatni wynik jest za nisko i dlatego do konsultacji ( jakoś to nazwała, ale nie pamiętam, hipoglikemia albo hiperglikemia)
Na za niskich wynikach się nie znam. Pamietaj, że każdy przypadek jest inny i jak ginekolog radzi konsultację z diabetologiem, to tak zrób. Nie radź się dziewczyn w internecie bo jak widzisz z posta powyżej, łatwo wprowadzić kogoś w błąd, a szkoda Twoich nerwów. Powodzenia na wizycieananana lubi tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Wyniki nie wskazują na cukrzycę, drugi wynik jest jak najbardziej ok. Koleżanka wyżej wprowadza w błąd, bo wynik po godzinie nie powinien przekroczyć 180, napewno nie 120!
Na za niskich wynikach się nie znam. Pamietaj, że każdy przypadek jest inny i jak ginekolog radzi konsultację z diabetologiem, to tak zrób. Nie radź się dziewczyn w internecie bo jak widzisz z posta powyżej, łatwo wprowadzić kogoś w błąd, a szkoda Twoich nerwów. Powodzenia na wizycie
https://www.slodkiemamy.edu.pl/o-programie-stodkie-mamy/Monitorowanie-glikemii/#Sub-Menu-4
Widze że normy sie zmieniły bo jak ja miałam cukrzycę w ciązy to były mniej wiecej jak pisałam wyżej. -
vanessa wrote:No właśnie nie wprowadzaj w błąd! 180 ???!!! to nawet bez ciąży za duzo. Tutaj sa podane normy:
https://www.slodkiemamy.edu.pl/o-programie-stodkie-mamy/Monitorowanie-glikemii/#Sub-Menu-4
Widze że normy sie zmieniły bo jak ja miałam cukrzycę w ciązy to były mniej wiecej jak pisałam wyżej. -