Ćwiczenia
-
Znajoma fizjoterapeutka mówiła mi, że jeśli ktoś WYCZYNOWO uprawia sport i zagnieżdżenie przypada akurat na termin zawodów, w trakcie których trzeba dać z siebie wszystko, lecieć na tętnie maksymalnym przez godzinę, jak Kowalczyk, to faktycznie może się nie udać, aczkolwiek zna dziewczyny, które zaszly w ciążę podczas udziału w kilkudniowych mistrzostwach.
Nie popadaj w paranoję, kręcenie biodrami to nie jest sport ekstremalny, to jeszcze mniejsze wyzwanie dla organizmu niż seks czy wieszenia prania. Przecież nie możesz przez tydzień czasu leżeć plackiem. Im sprawniejsza jesteś przed ciążą, tym lepiej potem ją znosisz.Idgie, Maczek lubią tę wiadomość
-
Idgie wrote:Dzieki Dziewczyny
Macie racje,chyba popadam w paranoje To moja czwarta IUI i chcialabym,zeby wreszcie sie udalo.
Pomyslalam, ze biodra to akurat okolica macicy i ze mogę wytrząść malucha z siebie
Skuteczne i bez zagrożenia do schizowania https://www.youtube.com/watch?v=Dky2EdcxXpEIdgie lubi tę wiadomość
-
To fajnie ja sie zapisalam jakis czas temu na joge, wczesniej w domu sama troche probowalam, ale w grupie jest wieksza motywacja mam pozytywne odczucia moze i Tobie sie spodoba. Nie przejmuj sie jak cos nie wychodzi. To tylko latwo wyglada, a rozciagniecie miesni wbrew pozorom musi byc duze....
-
zwei_kresken wrote:Znajoma fizjoterapeutka mówiła mi, że jeśli ktoś WYCZYNOWO uprawia sport i zagnieżdżenie przypada akurat na termin zawodów, w trakcie których trzeba dać z siebie wszystko, lecieć na tętnie maksymalnym przez godzinę, jak Kowalczyk, to faktycznie może się nie udać, aczkolwiek zna dziewczyny, które zaszly w ciążę podczas udziału w kilkudniowych mistrzostwach.
Nie popadaj w paranoję, kręcenie biodrami to nie jest sport ekstremalny, to jeszcze mniejsze wyzwanie dla organizmu niż seks czy wieszenia prania. Przecież nie możesz przez tydzień czasu leżeć plackiem. Im sprawniejsza jesteś przed ciążą, tym lepiej potem ją znosisz.
Chcesz powiedzieć, że spokojnie można iść cisnąć na siłce między owu a testem?
-
zuzzi wrote:Chcesz powiedzieć, że spokojnie można iść cisnąć na siłce między owu a testem?
Ja planuję cisnąć też w ciąży
Jak w końcu dostanę owu i zajdę w ciążę, to Wam napiszę przy jakich ćwiczeniach jest to możliwe i przy jakich kilometrażach biegów
Maczek lubi tę wiadomość
-
Kochane dziewczyny, wątek sportowy
Piszcie tutaj jak u Was ze sportem podczas starania się o dzidziusia lub już podczas ciąży ? Jeździcie na rowerze, biegacie itp. ? Jakie są Wasze spostrzeżenia, opinie ? Oczywiście mówimy o kobietach, które nie mają żadnych przeciwskazań jeśli chodzi o wysiłek fizyczny -
Kiedyś ćwiczyłam icto sporo. Trochę za dużo i narobiłam sobie problemów.
Teraz muszę wrócić do delikatnych ćwiczeń żeby odbudować trochę mięśni i zrzucić parę kilo ale jakoś nie mogę się przemóc do regularnych ćwiczeń. Zaczynam od spacerow i jakoś dalej to nie idzie. No może sporadycznie rower albo siłownia.
Mam.tez sporo ograniczeń zdrowotnych więc to jest problem.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -