X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ćwiczenia fizyczne podczas starań.
Odpowiedz

Ćwiczenia fizyczne podczas starań.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Joanna92 Nowa

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Staraczki,
    Zakładam temat, bo nie znalazłam nic na forum. Macie jakieś doświadczenia z ćwiczeniami podczas starań? Czy są dopuszczalne, jaki rodzaj, jak często? Ja uczęszczam na jumping i męczy mnie, czy wolno mi aż tak obciążać organizm i czy nie przeszkodzi to w zagnieżdżeniu zarodka :)

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie. W sumie z tego co wiem powinno się być aktywną przez całą ciążę - jeśli przed zajściem ćwiczyłaś, a jeśli nie ćwiczyłaś to zaleca się dopiero po I trymestrze :)

Joanna92 lubi tę wiadomość

• Moll Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie ćwiczyla tak ostro w fazie lutealnej, lepiej taki lekki wysilek w tej fazie

km5si09kuaztknwb.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz zalecił aby jednak zrezygnować w czasie starań z intensywnej aktywności fizycznej w czasie starań. myślę,że 'z rozsądkiem' można a nawet należy mieć trochę ruchu.

preg.png

XII 2015 początek naprostarań…
    (…)
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
    VII 4kg szczęścia🥰

IX FET 7dpt 68 ✊ 10dpt 337 ✊✊ 12dpt 1110✊✊✊ i czekam na wizytę…
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze jesli wczesniej bylas aktywna, to teraz aktywność tez jest wskazana, oczywiście z rozsądkiem i umiarem. ;)

• Joanna92 Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi :) Ograniczę po prostu aktywność i tyle, za dużo mam do stracenia ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ