Cykle po tabletkach antykoncepcyjnych: owulacje, miesiączki, ciąża
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Wiem, że taki temat został już poruszony, ale chciałam zebrać wszystkie informacje w jednym miejscu
Jestem po 6,5 roku brania antyków, to mój 3 cykl starań dziś 20 dc i wszystko jest pokiełbaszone... ;/ jestem ciekawa jak to wygląda u Was? Jak wyglądają Wasze cykle po tabletkach, czy wyszły na jaw jakieś Wasze choroby, czy zaszłyście w ciążę, jeśli tak to jak szybko? Zapraszam wszystkie po-tabletkowe staraczki -
ja brałam tabletki anty przez ponad 3 lata...
cykl wrócił do normy dopeiro po 9 miesiącach od odstawienia... (wnioskuję tak bo po raz pierwszy przez przypadek bo bylam na wizycie akurat byłam świeżo po owulacji a fl trwała 12 dni) potem cykl skrócił się do 38 dni i za 3 razem kiedy czułam owulacje - bóle owulacyjne udało się
a na początku od odstawienia robiły się różne cyrki
zanikła mi małpa na 4 miesiące, potem pojawiała się co 60 dni...
Byłam w szoku i już miałam się wybrać na badania hormonalne w równy rok od odstawienia a tu bach
cięzko było mi w to uwierzyć ale jednak się udało -
Ja brałam tabletki ponad 11 lat. Na początku po odstawieniu miałam cykle jak w zegarku, co 28 dni i tak przez 4-5 miesięcy. Nawet się cieszyłam, bo przed tabletkami nigdy nie miałam regularnych cykli. W między czasie okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Od niedawna cykle zaczęły mi się skracać. Najpierw jeden 27 dni, a ostatni 24 dni w tym faza lutealna 8/9 dni. Trochę mnie to zaniepokoiło, ale zobaczymy jak to będzie wyglądało w tym cyklu. Na razie wszystko wydaje się ok, bo dziś mija 25 dc i 10 dzień fazy lutealnej. Mam nadzieje, że @ nie przyjdzie.
-
nick nieaktualnyU mnie pierwszy cykl po dostawieniu: silne bóle owulacyjne, @ w 34dc skąpa i krótka; drugi cykl: silne bóle owulacyjne, @ w 30dc i skąpa, teraz 3 cykl, silne bóle owulacyjne, dziś 22dc i od samej owu bóle @; nie wiem co jest grane lekarz twierdzi, że wszystko jest dobrze, mój układ rozrodczy wygląda książkowo, zielone światło. W drugim cyklu w 30 dniu na usg endo miałam tylko 6 mm ale pracuję nad nim od kilku dni
-
nick nieaktualny
-
Nie. Przez cały okres brania anty nie miałam żadnych badań.
Same miesiączki są u mnie prawidłowe. Nie odczuwam żadnych objawów owulacyjnych (w tym cyklu lekkie kłucie), ale za to przypomniałam sobie dokładnie co to znaczy PMS.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:11
-
nick nieaktualny
-
Współczuję kochana. Mi na razie trudno powiedzieć czy tabletki wyrządziły jakieś szkody. Ze względu na tarczyce (tego nie wiążę z tabletkami) to dopiero mój 2 cykl starań, więc ciężko mi powiedzieć, ale to co Ty opisujesz to bezwzględna wina tabletek i mogło się skończyć źle. Dobrze, że w porę to wykryłaś i zaczęłaś leczenie.
sury_cat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie wszystko było dobrze, dopóki lekarz mi nie zmienił, jak tylko zmieniłam tak się zaczęło, nawet cykle mi się rozregulowały i prawdopodobnie miałam ciążę biochemiczną bo oboje z mężem widzieliśmy cień drugiej kreseczki ale @ przyszła 3 dni spóźniona... nie wiem jednak czy to na pewno była ciąża bo lekarz nie potwierdził (ale byłam u niego miesiąc później bo myślałam, że może sobie tą kreseczkę wkręciliśmy...)
Teraz czekam niecierpliwie na @ bo pewnie znów przyjdzie... a tak marzymy z mężem o dzidziusiu... No i niby lekarz twierdzi, że jest super, cieszę się zresztą, że @ mam regularne po odstawieniu a nie np. jak Mizzelka ;P -
Witam, dopiero się zarejestrowałam na tym forum, ale mam podobny problem do Was. Ja brałam tabletki anty przez 9 lat, w sierpniu tego roku odstawiłam, ponieważ chciałabym już mieć drugiego dzidziusia. Co do cykli to pierwszy cykl po odstawieniu trwał 31 dni, 8 dc pojawiło się małe plamienie, @ w 31 dc normalna. Drugi cykl trwał tylko 25 dni, owulacja ( potwierdzona testami, bo temp. dopiero zaczynam mierzyć od jutra)była 19 dnia cyklu i objawiała się też bólami jajników przez cały dzień i niestety po 7 dniach od owulacji dostałam @. Więc myślę, że przy tak krótkiej fazie lutealnej mogę pomarzyć o dzidziusiu. Byłam u lekarza koniec sierpnia to powiedział, że wszystko jest ok i możemy się starać...nie wiem co myśleć, może rzeczywiście musi minąć trochę czasu aż to się ustabilizuje
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Mam bardzo podobnie do Blue.
Tabletki brałam 11 lat, w tym roku w lutym wzięłam ostatnie opakowanie. W kwietniu byłam u ginekologa, wszystko było ok.
Cykle w miarę regularne, 29, 28 dni. Przed każdą miesiączką pojawia się plamienie (ok 3 dni wcześniej), nie było to dla mnie podejrzane. Ale.....
Ostatnio cykle zaczęły mi się skracać 26 dni, a ostatni 24 !!!!!! coś zaczyna się dziać i to chyba niedobrego. Za tydzień wizyta u lekarza.
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnyJa brałam jakieś 10 lat, już w sumie nie pamiętam nawet od kiedy. Odstawiłam w połowie opakowania pod koniec lipca i od sierpnia starania, pierwszy cykl był chyba jeszcze "pod wpływem" ale wszystko regularnie i za drugim razem się udało Teraz czekam na pierwsze USG czy jedno czy więcej bobasów badania książkowe
-
Cześć.Wiem,że takie tematy były już poruszane pewnie....ale nie wiem co mam zrobić...ponieważ tabletki odstawiłam po 8 latach a od 30 kwietnia 2016 staramy się o dzidziusia i dziś zrobiłam test i znowu nic ....możecie mi powiedzieć co może być tego przyczyną?cy iść do lekarza?,czy jeszcze poczekać?
Xxboo lubi tę wiadomość
Starania -
Ja odstawiłam tabletki po ok 8 latach. @ pojawiła się w pierwszym miesiącu po tabletkach i potem prawie rok nic Potem skąpe @ co 2-3 msc.
Dorota1983 od 30 kwietnia nie minęło jeszcze dużo czasu, ale może warto skonsultować się z lekarzem, porobić badania... Po prostu sprawdzić hormony i się upewnić, że wszytsko w porządkuWeroniczek -
Hej dziewczyny pomóżcie. Przez 5 lat brałam tabletki anty w zeszłym miesiącu odstawiłam kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia i nic . Po krwawieniu z odstawienia rozpoczęłam kolejne opakowanie tabletek wziąłem dwie i stwierdziłem ze jednak nie - dalej będę próbować bo bardzo chce mieć dzidziusia i dalej z mężem się staramy. W 9 dniu po odstawieniu tych dwóch tabletek dostałam takie plamienie słabsze od okresu bez skrzepow trwało półtorej dnia. Kiedy mogło dojść waszym zdaniem do owulacji? I czy to krwawienie nie bylo efektem zagnieżdżania? Co mylicie ??Anulik
-
Anulika wrote:Hej dziewczyny pomóżcie. Przez 5 lat brałam tabletki anty w zeszłym miesiącu odstawiłam kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia i nic . Po krwawieniu z odstawienia rozpoczęłam kolejne opakowanie tabletek wziąłem dwie i stwierdziłem ze jednak nie - dalej będę próbować bo bardzo chce mieć dzidziusia i dalej z mężem się staramy. W 9 dniu po odstawieniu tych dwóch tabletek dostałam takie plamienie słabsze od okresu bez skrzepow trwało półtorej dnia. Kiedy mogło dojść waszym zdaniem do owulacji? I czy to krwawienie nie bylo efektem zagnieżdżania? Co mylicie ??
To krwawienie nie miało nic wspólnego z zagnieżdżeniem, raczej wynikało z wahania hormonów po wzięciu tych dwóch tabletek. Spróbuj odczekać cały cykl bez tabletek antykoncepcyjnych i jeśli przez ten czas nie zajdziesz w ciążę, to zacznij na początek obserwować śluz. Owulacja będzie w okolicy szczytu śluzu, czyli dnia, kiedy jest najwięcej śluzu płodnego - jak białko jajka. Owulacja jest zwykle 10-14 dni przed terminem kolejnej miesiączki, ale u każdej kobiety może być inaczej, dlatego warto się obserwować.
Jak długie miałaś cykle zanim zaczęłaś brać tabletki? -