Cytologia ASC-US a ciąża i HPV
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny. Czy któraś z Was miała wynik cytologii z komórkami typu ASC-US. Czy wtedy wyszedł Wam też wirus HPV, czy była to zwykła ostra infekcja, która przeszła po leczeniu? Ja mam teraz badanie w kierunku HPV po takim wyniku i strasznie się boję, że pozytywny wynik zagrozi staraniom o ciążę. Jeszcze nie jestem szczęśliwą mamą. Czy któraś może podzielić się swoimi doświadczeniami w tym temacie. Bardzo proszę.
-
Hej. Ja miałam kilka lat temu taki wynik cytologii. Po badaniu okazało się że mam HPV. Na szczęście niskoonkogenny. Po niecałym roku robiłam kontrolę i już go nie miałam. Lekarka nic nie wspominała żeby w tym czasie się nie starać.
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 11:19
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi 5 lat temu wykryto HPV, lekarka kazała się zaszczepić (obecny lekarz stwierdził, że niepotrzebnie, bo już po fakcie). Kolejne coroczne cytologie nie wykryły żadnych zmian. Oprócz tego wykryto u nie w tym samym czasie chlamydie- naczytałam się, że też może powodować problemy z zajściem. Ale wszystko było ok.
AgnieszkaH lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnieszkaH wrote:A badałaś może jakie masz typy wirusa?może organizm sam go zwalczył i dlatego cytologie były dobre. A chlamydię leczyłaś?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-