Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekając na bociana od sporego czasu.
Odpowiedz

Czekając na bociana od sporego czasu.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hope95 Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem tu nowa. Szukam pomocy bardziej doświadczonych kobiet, które podpowiedzą co robić. Zacznę od tego, że mam 26 lat, jedną ciążę za sobą rozwiązaną 7 lat temu. Partner lat 31. Od dość dawna ( w styczniu będzie rok) staramy się o dzieciątko. Po kilku miesiącach bezowocnych starań wybrałam się do specjalisty, sama. Badania w normie , tsh dobrze, hormony też dobrze, prolaktyna nie za wysoka w sam raz, cytologia super też wyszła. Badanie USG Ok, blizny po cc w porządku. Ogólnie to w sumie jestem bez zarzutu. Lekarz skierował na badania nasienia partnera... wyszły kiepskie. Powinno być 4 prawidłowe plemniki on ma tylko 2. ( co to znaczy?). Lekarz trafił się fajny, z polecenia. Wizyta miła, dluga. Ale patrząc na wyniki partnera stwierdził, że: zalecił witaminy "Axaren Men" 2x dziennie bierze od dwóch miesięcy. Po tych dwóch miesiącach analiza nasienia i badania na : tsh, prolaktyne, testosteron, fsh , lh. Ale stwierdził, że może będzie potrzebna inseminacja, dał namiary na jakiegoś swojego kolegę, który się tym zajmuje, wykonać badania na które nas skieruje. Dziewczyny , czy ta inseminacja przynosi jakieś efekty ?. Przechodziła któraś przez to ?. Co mogłybyście jeszcze poradzić?. Lekarz nie próbował jakiegoś innego leczenia lekami tylko w sumie od razu temat jej inseminacji. Gdzieś od 3-4 miesięcy mój cykl stał się delikatnie chwiejny , albo @ wyskakuje 2-3 dni wcześniej albo później przychodzi( stres?). Dziś mi się spóźnia okres, jutro będzie drugi dzień. Robiłam test. Ale jedna kreska aby. Pobolewa mnie w podbrzuszu. @ nie widać, z wyjątkiem maleńkiej jasnoróżowej kropki na papierze toaletowym. Strasznie tkliwe piersi mam. Ale myślę, że wyskoczy @. 3 lata temu miałam problem z miesiączkowaniem , długo trwała, jedna ciągnęła się 2 tygodnie, a kolejna Po niej od 3 wybrałam się do lekarza i do szpitala, miałam lyzeczkowanie , po zabiegu unormowało się. W koło koleżanki zachodzą w ciążę, a ja jedna wciąż nie...Może któraś z was podpowie co moglibyśmy jeszcze by próbować naturalnie począć dziecko ?. Opowiedzcie mi o inseminacji, czy warto, jakie to koszta. Z chęcią posłużę się waszą radą.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ