Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady u mnie ratio 0,17 ale 13dc🫣 cos ovu nie widac w tym cyklu 🤡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 19:42
2011 cc💙
2023 cc💝
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
07.2026 - drożność jajowodów
09.2026 biopsja
27cs -
Kasiooola ze mnie to czasami taka czarownica jest, że powiem Ci, że max trzy dni i będzie pozytywny 😁😊Kasiooola wrote:Lady u mnie ratio 0,17 ale 13dc🫣 cos ovu nie widac w tym cyklu 🤡
Kasiooola lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
09.2026 wracamy do gry 😁♥️
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
Kasiooola wrote:Lady u mnie ratio 0,17 ale 13dc🫣 cos ovu nie widac w tym cyklu 🤡
Czasami jest taki pik z nienacka 😅 testuj dalej
Ja w zeszłym cyklu przed południem miałam owulaka z ledwo cieniem, a pod wieczór testowa grubsza niż kontrolnaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 20:25
Kasiooola, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Remedios wrote:Czasami jest taki pik z nienacka 😅 testuj dalej
Ja w zeszłym cyklu przed południem miałam owulaka z ledwo cieniem, a pod wieczór testowa grubsza niż kontrolna
Ja tam mialam 4 tygodnie temu 🤣 chociaz 13dc juz rano byla wieksza wartosc, pik byl 14dc rano2011 cc💙
2023 cc💝
05.2026 - histeroskopia
09.2026 biopsja
27cs -
Kasiooola ja też w tym cyklu blado na testach a w USG pękający pęcherzyk 🙈 wszystkie jednak wiemy jakie czekanie na owu jest męczące, trzymam kciuki żebyś nie musiała długo czekać! 💕🤞🏼29👩🏻❤️💋👨🏼30
Starania od 09/2024
👸🏻PCOS
🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
🌸IO -> Metformax 500
✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
✅Drożność 12/2025
✅MUCH
✅Ferrytyna 88
✅Niedobory
✅Homocysteina 7,34
❌ CD138 08/2026 4/10 (+)
❔CD56 100/1mm2
🫅🏼
✅morfologia 9% 09/2025
✅brak ŻPN
✅hormony
10x stymulacja Lametta
2x stymulacja Ovaleap
1x stymulacja Ovaleap+Lametta
💔cb 02/2026 -
Kejti97 wrote:Kasiooola ja też w tym cyklu blado na testach a w USG pękający pęcherzyk 🙈 wszystkie jednak wiemy jakie czekanie na owu jest męczące, trzymam kciuki żebyś nie musiała długo czekać! 💕🤞🏼
Ja na owu normalnie nie czekam 🤣 cos czuje ze te zioła nieco namieszały 🫣 pierwszy cykl z nimi i piku nie widac. W ostatnim cyklu juz mialam 14dc rano, dzisiaj owulak jaśniejszy jak wczoraj 🤣
Doczekałam sie za to biegunki po antybiotyku. Tak w prezencie na weekend 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 08:30
2011 cc💙
2023 cc💝
05.2026 - histeroskopia
09.2026 biopsja
27cs -
Ja mam prezent też na weekend - przeziębienie 🤓
Zaraz zakupy na ryneczku, a całą chatkę zdążyłam posprzątać wczoraj.
U mnie jakieś 3 dpo, rozpieranie jajników jakieś jest jeszcze. Wczoraj włączyłam z małym opóźnieniem Duphaston.
Wszystko dla 2 kresek 😍
Dobrego weekendu dla Was!
Kompotlinka, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Start starań luty 2025 🍓
7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
sierpień 2026 poronienie chybione 👼
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Ja też jestem przeziębiona 🤧 wczoraj w biurze wszystko ok, a dzisiaj sobota i smarkam.Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
kindzaaaa wrote:Umówiłam się na poniedziałek do ginekologa żeby zobaczyła co się dzieje i przepisała Duphaston czy luteinę na wywołanie okresu bo jednak dziś 39 dc 🥲
Może po badaniu gin Cię ruszy. Ja mam długie cykle, przedostatni 43 dniowy. Byłam w poniedziałek na wizycie. We wtorek wykupiłam luteine i zaczęłam brać na wywołanie a w południe już miałam okres. Oczywiście nie od luteiny, chyba od badania. Ruszył lekarz i poszło. Zdziwiłam się nieźle 😂 no i od razu odstawiłam luteine tak jak kazał. W ogóle dziwię się sama sobie, że poszłam do lekarza mężczyzny. Jednak wolę chodzić do kobiet. A tu starszy dziadek profesor, jeszcze z pielęgniarką w gabinecie, która jest przy całej wizycie. Więc to w ogóle dla mnie całkowite wyjście ze strefy komfortu, a dałam radę. Chyba wreszcie po 30tce dorastam 😂
Byłam w końcu na badaniach w piątek. Stwierdziłam, że jednak w środę już coś tam krwi widziałam i przy kąpieli i do toalety poszło i kropka na deskę. Na podpasce ciężko było ocenić bo brąz ale u mnie zawsze jest brąz, zawsze jest to już stara wydzielina ze względu na długie cykle więc noo...ciężko było ocenić ale mówię -ide. Co ma być to będzie, najwyżej jak nic nie wyjdzie to za miesiąc zrobię na odwrót, w sensie nie będę liczyć takiego wstępu okresowego do cyklu. Teraz w 13dc kolejne badania i potem w 24 bodajże.
Najgorzej jest ogarnąć te badania pracując. Teraz znalazłam laboratorium w mieście gdzie pracuje, czynne od 6.30. Zrobiłam badania i spóźniłam się 4minuty do pracy. Nie mogę znowu się spóźnić w tym miesiącu więc chyba wezmę mojego żeby mnie podwiózł na badanie i do pracy (wtedy będę na czas) i niech on się spóźni do pracy. Jemu nic nie będzie jak się spóźni. A na te 3 badania wezmę po prostu urlop.
Ciężko jest pracować i się badać. Zwłaszcza jak się pracuje od 7.
Nie będę przecież w pracy mówić, że się staram i się badam. Zwłaszcza, że niedługo przedłużenie umowy. W tym momencie na pewno nie mogę takiego czegoś powiedzieć 😂😂😂👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻
09.2025 - 03.2026
03.2026 tsh> 15
05.2026 tsh= 1.5
09 lub 10.2026 wznawiamy starania -
Dziewczyny, widzę że mamy przed sobą bardzo owocne weekendy. Przeziębienia, biegunki i okresy 😂😂
Idealne warunki na przytulanki 😂
Nie no, czarny humor mi się włączył. Ja aromek zaczęłam w 3dc. Trochę mi niedobrze było ale może to moja głowa tak działa. I wieczorem migrena mnie złapała, wzięłam tabletkę i poszłam spać. Na szczęście dzisiaj jest ok👌🏻
Kasiooola lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻
09.2025 - 03.2026
03.2026 tsh> 15
05.2026 tsh= 1.5
09 lub 10.2026 wznawiamy starania -
CoInsulinka wrote:Może po badaniu gin Cię ruszy. Ja mam długie cykle, przedostatni 43 dniowy. Byłam w poniedziałek na wizycie. We wtorek wykupiłam luteine i zaczęłam brać na wywołanie a w południe już miałam okres. Oczywiście nie od luteiny, chyba od badania. Ruszył lekarz i poszło. Zdziwiłam się nieźle 😂 no i od razu odstawiłam luteine tak jak kazał. W ogóle dziwię się sama sobie, że poszłam do lekarza mężczyzny. Jednak wolę chodzić do kobiet. A tu starszy dziadek profesor, jeszcze z pielęgniarką w gabinecie, która jest przy całej wizycie. Więc to w ogóle dla mnie całkowite wyjście ze strefy komfortu, a dałam radę. Chyba wreszcie po 30tce dorastam 😂
Byłam w końcu na badaniach w piątek. Stwierdziłam, że jednak w środę już coś tam krwi widziałam i przy kąpieli i do toalety poszło i kropka na deskę. Na podpasce ciężko było ocenić bo brąz ale u mnie zawsze jest brąz, zawsze jest to już stara wydzielina ze względu na długie cykle więc noo...ciężko było ocenić ale mówię -ide. Co ma być to będzie, najwyżej jak nic nie wyjdzie to za miesiąc zrobię na odwrót, w sensie nie będę liczyć takiego wstępu okresowego do cyklu. Teraz w 13dc kolejne badania i potem w 24 bodajże.
Najgorzej jest ogarnąć te badania pracując. Teraz znalazłam laboratorium w mieście gdzie pracuje, czynne od 6.30. Zrobiłam badania i spóźniłam się 4minuty do pracy. Nie mogę znowu się spóźnić w tym miesiącu więc chyba wezmę mojego żeby mnie podwiózł na badanie i do pracy (wtedy będę na czas) i niech on się spóźni do pracy. Jemu nic nie będzie jak się spóźni. A na te 3 badania wezmę po prostu urlop.
Ciężko jest pracować i się badać. Zwłaszcza jak się pracuje od 7.
Nie będę przecież w pracy mówić, że się staram i się badam. Zwłaszcza, że niedługo przedłużenie umowy. W tym momencie na pewno nie mogę takiego czegoś powiedzieć 😂😂😂
To za badania robisz?
A to ja mam cykle 28/29 ale jestem po laparoskopii miesiąc i coś mi sie popsuło z hormonami przez to 🫣
No juz na przyspieszenie okresu biegałam, na saunie i jacuzzi byłam, czerwone wino było i nawet seks nie pomógł 🤣👩🦳27 👱🏻♂️ 29
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 Aktualnie 1.4
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
luty 2026 RTG HSG niedrożne jajowody
Maj 2026 SONO HSG niedrożne jajowody
Sierpień 2026 laparoskopia drożne jajowody ✋🏻
Problem: leniwe plemniki 🫣
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Insulinka wrote:W ogóle dziwię się sama sobie, że poszłam do lekarza mężczyzny. Jednak wolę chodzić do kobiet. A tu starszy dziadek profesor, jeszcze z pielęgniarką w gabinecie, która jest przy całej wizycie. Więc to w ogóle dla mnie całkowite wyjście ze strefy komfortu, a dałam radę. Chyba wreszcie po 30tce dorastam 😂
Przeszłaś chrzest bojowy!! Też przed staraniami nigdy nie chodziłam do mężczyzn. Teraz mi się trafiają sami mężczyźni, jakoś tak wychodzi, przestałam patrzeć na płeć lekarza. Rozwala mnie że dla ginekologów badanie pacjentek to tak zwyczajna, machinalna czynność, że zakładając wziernik potrafią rozmawiać ze mną o czymś i nawiązywać kontakt wzrokowy zza krocza😁 zawsze się wtedy czuję jak w krainie absurdu, ale doceniam kulturę osobistą 😅.
Kasiooola, Kompotlinka, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
I IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
🍁 kindzaaaa o nieee... współczuję, że jeszcze czekasz na 🐒. 🫣 Oby do poniedziałku już się zjawiła wredota! 🤬 🤞
My już w domu, podróż męcząca przez mnóstwo robót drogowych 😖, no ale jesteśmy. W trasie jajnik co jakiś czas dawał znać o sobie a w domu pojawił się piękny śluz, więc za 1,5h zrobię owulaka i zobaczymy co tam, chociaż nie spodziewam się tak wcześnie piku. Oby, bo póki co brak sił na ❤️. 🤷♀️ Więc dołączam do ekipy testujących w oczekiwaniu na owulkę. 😁
Morgo, kindzaaaa, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Widzę, że sezon na kichanie, smarkanie i bolące gardełko w pełni. Ja chyba załatwiłam się klimą w biurze w tym tygodniu. Polecam polewanie się wrzątkiem pod prysznicem, wcześnie do łóżka i długie spanko. Mnie to często stawia na nogi i teraz też po jednym dniu smarkania była poprawa

Trzymajcie się zdrowo, Dziewczyny! ❤️
Kompotlinka, Mona_Mona lubią tę wiadomość
🤰🏼 12.2026. czekamy. -
🍁 maranta o tak! Wygrzewanie pod prysznicem uwielbiam! 😁 Do tego okłady z psów + koc + gorąca herbatka.😊 Wam również dużo zdrówka. 😉
maranta, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Ja też kocham taki turbo gorący prysznic. Mój mąż jest w szoku zawsze bo dla niego ta woda jest za gorąca. Natomiast podczas stymulacji, transferu i po histeroskopii miałam niewskazane gorące kąpiele i prysznic więc staram się ograniczać temperaturę, ale ciepły prysznic mi nie daje tej samej satysfakcji 🤣Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Kompotlinka dobrze, że mi przypomniałaś, bo ja dzisiaj taka zakręcona że zapomniałam zrobić owulaka 😅Kompotlinka wrote:🍁 kindzaaaa o nieee... współczuję, że jeszcze czekasz na 🐒. 🫣 Oby do poniedziałku już się zjawiła wredota! 🤬 🤞
My już w domu, podróż męcząca przez mnóstwo robót drogowych 😖, no ale jesteśmy. W trasie jajnik co jakiś czas dawał znać o sobie a w domu pojawił się piękny śluz, więc za 1,5h zrobię owulaka i zobaczymy co tam, chociaż nie spodziewam się tak wcześnie piku. Oby, bo póki co brak sił na ❤️. 🤷♀️ Więc dołączam do ekipy testujących w oczekiwaniu na owulkę. 😁
U mnie na szczęście na podejściu do przeziębienia się skończyło i dokuczał mi tylko ból głowy przez ostatnie dwa dni. No i temperatura troszke wyższa, bo 36.7 to ja mam po owulacji z rana. Ale nie jest źle, mam już dzisiaj siłę i energię do działania 😁
Kompotlinka, Morgo, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
09.2026 wracamy do gry 😁♥️
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
Haha, rób rób. 😁 U mnie jeszcze jaśniutko, więc git.Lady A. wrote:Kompotlinka dobrze, że mi przypomniałaś, bo ja dzisiaj taka zakręcona że zapomniałam zrobić owulaka 😅
U mnie na szczęście na podejściu do przeziębienia się skończyło i dokuczał mi tylko ból głowy przez ostatnie dwa dni. No i temperatura troszke wyższa, bo 36.7 to ja mam po owulacji z rana. Ale nie jest źle, mam już dzisiaj siłę i energię do działania 😁
No to super, że choróbsko tylko postraszyło. 👍👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Powiedzcie mi tylko dziewczyny czy przy tak słabych wynikach nasienia optymalniej działać codziennie czy co 2 dni? Nie ukrywam, że u nas codziennie może być ciężko, ale wiadomo.... 😉👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Kompotlinka wrote:Powiedzcie mi tylko dziewczyny czy przy tak słabych wynikach nasienia optymalniej działać codziennie czy co 2 dni? Nie ukrywam, że u nas codziennie może być ciężko, ale wiadomo.... 😉
Różne są szkoły, z postów instaembriolog kojarzę że czasem po 2 h od poprzedniej ejakulacji zdarza się lepsze nasienie w kolejnej. Szczerze mówiąc to ja bym działała tak często jak macie chęci i siły.
Remedios, askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
I IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu