Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne część jajnika usunięta?
Odpowiedz

część jajnika usunięta?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was miała usunięcie częściowe jajników przy operacji torbieli? Zastanawiam się jak to jest - czy takie "niekompletne" jajniki działają? Co prawda uczono mnie na studiach o działaniu jajników ale nigdy o tym jak się zachowują kiedy są częściowe, sama budowa jajnika raczej na to nie pozwala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 18:39

• Zaruzaz Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dolaczam sie do pytania.

• Zaruzaz Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie WYDAJE ze taki jajnik juz chyba nie "dziala"... ale tylko sobie gdybam

• mar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo widziałam że niektóre dziewczyny zachodziły w ciążę

• Zaruzaz Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi jajnik jesli jest sprawny to bez problemu tak mi sie zdaje

• Sis Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    czy któraś z Was miała usunięcie częściowe jajników przy operacji torbieli? Zastanawiam się jak to jest - czy takie "niekompletne" jajniki działają? Co prawda uczono mnie na studiach o działaniu jajników ale nigdy o tym jak się zachowują kiedy są częściowe, sama budowa jajnika raczej na to nie pozwala..

mi po laparoskopii został mały kawałek jajnika ale lekarze tłumaczyli mi że mam się nie przejmować bo taki jajnik jest zdolny do działania.

Zaruzaz lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ