Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czwarta cesarka a zrosty 🤰🏼✂️
Odpowiedz

Czwarta cesarka a zrosty 🤰🏼✂️

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kaja96 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki! 😊
    Prawie 3 miesiące temu miałam trzecią cesarkę. Wszystko w trakcie ok, poza tym że było dużo zrostów i lekki kłopot z wyjęciem malucha. Lekarz powiedział że usunął te zrosty które się dało i na razie w ciążę nie zachodzić.
    Ale no właśnie - co to znaczy na razie? 😅
    Na wizycie po porodzie byłam jedynie u lekarza na nfz (nie prowadził mi ciąży) po antykoncepcję i usłyszałam "proszę pojechać sobie na Czechy bo kolejne cięcia to ryzyko".
    No także tak... 😅

Czy któraś z Was miała przy trzecim cięciu dużo zrostów a mimo to zaszła w ciążę i było ok?
    Czy jest jakiś sposób żeby ryzyko zrostów zminimalizować?
    Jak długo powinno się czekać z kolejną ciążą?
    Chcielibyśmy żeby między dzieciaczkami była mała różnica wieku bo póki co Syn ma dużooo starsze rodzeństwo.

age.png

age.png

age.png

age.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapia uroginekologiczna już teraz. Do rozważenia laparoskopia i usunięcie zrostów jeśli lekarz widzi potrzebę. Są też żele na zrosty do zastosowania od razu w trakcie zabiegu. Nie mniej tak jak Ci mówią - każda kolejna ciąża to ryzyko dla Twojego zdrowia.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 1,72
    👦 morfologia 0-2%
    testosteron całkowity 🔽

20cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja nie mam doświadczenia z ciążą ale po 3 operacjach w jamie brzusznej wiem, że tych zrostów mam tam dużo.
    Czy możesz opowiedzieć trochę jak wygląda twoja ostatnia cesarką? Miałaś standardowe znieczulenie czy cię uspali? Jak długa była operacja przez rozszerzenie o usunięcie zrostów? Jak rekonwalescencja po i opieka nad maluszkiem? Karmisz piersią? Przepraszam za tak dużo szczegółowych pytań ale chciałabym wiedzieć co może mnie czekać i trochę się na to przygotować.

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • kaja96 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Fizjoterapia uroginekologiczna już teraz. Do rozważenia laparoskopia i usunięcie zrostów jeśli lekarz widzi potrzebę. Są też żele na zrosty do zastosowania od razu w trakcie zabiegu. Nie mniej tak jak Ci mówią - każda kolejna ciąża to ryzyko dla Twojego zdrowia.

Hej!
    Czy laparoskopowe usunięcie zrostów jest u nas refundowane?

age.png

age.png

age.png

age.png
  • kaja96 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Ooo ja nie mam doświadczenia z ciążą ale po 3 operacjach w jamie brzusznej wiem, że tych zrostów mam tam dużo.
    Czy możesz opowiedzieć trochę jak wygląda twoja ostatnia cesarką? Miałaś standardowe znieczulenie czy cię uspali? Jak długa była operacja przez rozszerzenie o usunięcie zrostów? Jak rekonwalescencja po i opieka nad maluszkiem? Karmisz piersią? Przepraszam za tak dużo szczegółowych pytań ale chciałabym wiedzieć co może mnie czekać i trochę się na to przygotować.

Hej :)
    Najlepsza ze wszystkich trzech tak szczerze mówiąc.
    Licząc od zakładania znieczulenia to było tak:
    1 cc - 25 min
    2 cc - 60 min
    3 cc - 60 min
    Standardowe znieczulenie. Jedyna różnica przy trzecim cięciu taka że anestezjolog od razu dała leki przeciwkrwotoczne w razie w.
    Ale wszystko było w jak najlepszym porządku. Poza tymi cholernymi zrostami 😅
    Po - ja odmawiałam morfiny bo bardzo źle się po niej czuje więc byłam na ibuprofenie i paracetamolu. Dało się przeżyć chociaż pierwsza noc tragedia haha
    Wstałam na drugi dzień rano sama i panie pielęgniarki nie wierzyły że to już trzecie cięcie, że tak sobie radzę dobrze.
    Po pierwszym cięciu np zemdlałam po wstaniu :)
    Karmie piersią od początku. Tamte dzieciaki po 2 lata były na piersi.
    Ogólnie to pierwsze dwa dni nie bardzo miałam pokarm (przy każdym cc tak mam) i dokarmialiśmy mm. Później już ruszyło z grubej rury :)

dzydzy lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ