Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne czy jest sens robić badania w 6 dc??
Odpowiedz

czy jest sens robić badania w 6 dc??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.Kochane prosze o pomoc.Chcialabym w tym cyklu zrobić badania hormonów.Napewno FSH i LH moze jeszcze prolaktyne..no chyba ze jeszcze jakies sie bada na poczatku cyklu??słyszalam że muszą one byc w 3 dc..a ja nie dam rady w ten dzień..moe 6 dc...czy jest sens wogóle isc na nie??jestem zielona jeśli chodzi o taki badania...robiłam tylko prl i progesteron a chcialabym wiecej...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i podobna mezczyzna tez musi zbadac FSH...wiec bedziemy szli razem.bo jego poziom u naszych meżczyzn świadczy o prawidłowej pracy jąder i tworzeniu sie zdolnej do zapłodnienia spermy..

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OGÓLNIE PRZYJĘTE JEST ŻE TAKIE BADANIA ROBI SIĘ 3-5 D.C.
    dlatego że jest wtedy względna cisza hormonalna, a jest to przyjęte dla przecietnego cyklu wiec moim zdaniem śmiało 6 możesz jeszcze zrobić bo nie będzie to zbyt blisko Twoje ovu prawda?

a o tym ze mężczyzna ma badać tsh szczerzre nie słyszałam
    ja wybieram sie w sobotę i zamierzam zbadac
    estradiol, prolaktyne, tsh,fsh,lh,testosteron i to chyba tyle

Gunia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w podobnej sytuacji, 6 dc i ginekolog powiedziala ze jeszcze zdaze na badania, co prawda w ostatniej chwili ale jeszcze sie zmieszcze w hormonalnym okienku :)wiec jak Beata potwierdzila, powinno byc OK.

• Selena Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    OGÓLNIE PRZYJĘTE JEST ŻE TAKIE BADANIA ROBI SIĘ 3-5 D.C.
    dlatego że jest wtedy względna cisza hormonalna, a jest to przyjęte dla przecietnego cyklu wiec moim zdaniem śmiało 6 możesz jeszcze zrobić bo nie będzie to zbyt blisko Twoje ovu prawda?

a o tym ze mężczyzna ma badać tsh szczerzre nie słyszałam
    ja wybieram sie w sobotę i zamierzam zbadac
    estradiol, prolaktyne, tsh,fsh,lh,testosteron i to chyba tyle

Beciu dziekuje:)ale sytuacja sie wyjasniła:)i mamy cały przyszły tydzień wolny w pracy:)wiec uda mi sie pójść 3 dc:)no ja tez te hormony co Ty będe badać:)no ja sieniedawno dowiedziałam że mężczyzna tez pownien badać hormony..a ze wiesz ze u nas problem z badanie mnasienia:(to po badaniu FSH u m będziemy mniej wiecej wiedzieć na czym stoimy:)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no po pierwsze to mam nadzieję że nie doczekasz tego 6d.c. :P

wiesz co mam na myśli

a jaesli tak Wam zalecili to czemu nie przebadaj i jego :)

Selena lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no po pierwsze to mam nadzieję że nie doczekasz tego 6d.c. :P

wiesz co mam na myśli

a jaesli tak Wam zalecili to czemu nie przebadaj i jego :)

no niestety doczekam..temp w dól i plamienie sie pojawiło..takze @ już blisko..:(

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ