Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne czy są tu mamy które zaszły w ciążę chorując na cukrzycę typu drugiego
Odpowiedz

czy są tu mamy które zaszły w ciążę chorując na cukrzycę typu drugiego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Mam już dwie córki. Jedna ma 12 lat a druga 7 lat. W sierpniu skończę 38 lat. Od 10 miesięcy staramy się z mężem o trzecie dziecko. Bez skutku. Co miesiąc rozczarowanie. Mój problem polega na tym, że w drugiej ciąży zachorowałam na cukrzycę. Po porodzie cukrzyca minęła, ale wróciła po dwóch latach.Brałam tabletki Glucophage. Podobno w ciąży nie wskazane. Od roku jestem na insulinie, po której bardzo tyje.Przeszłam na insulinę planując ciąże ale nie udaje się. Lekarz chce od marca żebym znowu wróciła do tabletek Glucophage. Nie wiem co robić. Miała któraś z Was taką sytuację. Jestem załamana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ciąża z cukrzycą może się udać? Czy któraś mama zachodząc w ciążę stosowała glucophage? Podobno te tabletki dają też ginekolodzy przy problemach z zajaściem w ciążę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ