Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to była ciąża biochemiczna?
Odpowiedz

Czy to była ciąża biochemiczna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2025, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Staramy się od lutego, na początku miałam problem z owulacją, potem być może dzięki obniżeniu prolaktyny, zobaczyłam ⏸️ w lipcu, ale niestety zakończyło się pustym jajem i łyżeczkowaniem. Zgodnie z zaleceniem lekarzy mieliśmy przerwę, wróciliśmy do starań w listopadzie. Było mi trudno wytrzymać i zaczęłam "testować" od 7dpo. Nastawiałam się, że nic nie będzie widać, a 7dpo pokazał cień, a 8dpo pokazał dwie delikatne kreski, niestety potem z dnia na dzień test stawał się coraz bielszy i teraz mam @.
    Czy to była ciąża biochemiczna? Trochę obawiam się po tym poronieniu, że coś będzie nie tak ze wszystkimi zarodkami :/

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2025, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, mogła to być ciąża biochemiczna, myślę że żadna dziewczyna nie jest w stanie tego potwierdzić lub temu zaprzeczyć.

Wcześniejsze poronienie też nie ma żadnego wpływu na kolejną ciążę - to całkiem nowe życie. Najczęściej na tak wczesnym etapie ciąży dochodzi do poronienia z powodu wad genetycznych płodu - więc tym bardziej jedna ciąża nie ma nic wspólnego z drugą.

Mówi się że po 2-3 poronieniach warto rozpocząć diagnostykę i sprawdzić czy to tylko przypadek, czy może jest jakiś powód który trzeba wyeliminować. Lekarz w tym przypadku powinien Cię poprowadzić. Możesz zrobić badania na profil antyfosfolipidowy, który się zdarza dosyć często. Warto też zrobić badania nasienia męża - słabej jakości plemniki mogą przyczyniać się do ciąż biochemicznych. Sprawdzić czy nie macie niedoborów, czy choroby przewlekłe są pod kontrolą. Może popracować nad jakoscia komórek jajowych za pomocą suplementów - doskonałe efekty daje ubichonol ( koenzym q10 który niejako poprawia DNA).

askowe lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ