X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to była ciąża biochemiczna?
Odpowiedz

Czy to była ciąża biochemiczna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • askowe Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Staramy się od lutego, na początku miałam problem z owulacją, potem być może dzięki obniżeniu prolaktyny, zobaczyłam ⏸️ w lipcu, ale niestety zakończyło się pustym jajem i łyżeczkowaniem. Zgodnie z zaleceniem lekarzy mieliśmy przerwę, wróciliśmy do starań w listopadzie. Było mi trudno wytrzymać i zaczęłam "testować" od 7dpo. Nastawiałam się, że nic nie będzie widać, a 7dpo pokazał cień, a 8dpo pokazał dwie delikatne kreski, niestety potem z dnia na dzień test stawał się coraz bielszy i teraz mam @.
    Czy to była ciąża biochemiczna? Trochę obawiam się po tym poronieniu, że coś będzie nie tak ze wszystkimi zarodkami :/

👩 32
    Starania od 02.2025
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    10.07 - nic nie widać 😔
    24.07 - puste jajko 💔
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, mogła to być ciąża biochemiczna, myślę że żadna dziewczyna nie jest w stanie tego potwierdzić lub temu zaprzeczyć.

Wcześniejsze poronienie też nie ma żadnego wpływu na kolejną ciążę - to całkiem nowe życie. Najczęściej na tak wczesnym etapie ciąży dochodzi do poronienia z powodu wad genetycznych płodu - więc tym bardziej jedna ciąża nie ma nic wspólnego z drugą.

Mówi się że po 2-3 poronieniach warto rozpocząć diagnostykę i sprawdzić czy to tylko przypadek, czy może jest jakiś powód który trzeba wyeliminować. Lekarz w tym przypadku powinien Cię poprowadzić. Możesz zrobić badania na profil antyfosfolipidowy, który się zdarza dosyć często. Warto też zrobić badania nasienia męża - słabej jakości plemniki mogą przyczyniać się do ciąż biochemicznych. Sprawdzić czy nie macie niedoborów, czy choroby przewlekłe są pod kontrolą. Może popracować nad jakoscia komórek jajowych za pomocą suplementów - doskonałe efekty daje ubichonol ( koenzym q10 który niejako poprawia DNA).

askowe lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ