Czy to ciąża ;)
-
hej jestem tu nowa zaczęłam mierzeniem temp od 24 dnia cyklu. teraz jestem już 2 dni po spodziewanej @ no i nurtuje mnie pytanie jak u was wyglądał śluz w pierwszych dniach ciąży?
Ogólnie mam objawy na ciąże, ale test robiony w dniu @ nic nie wykazał.. martwię się bo to moja 2 ciąża by była a pierwszą poroniłam w 8 tyg..
dodam że temp od od 28 dnia cyklu utrzymuje się na poziomie 37 stopni;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2013, 10:59
-
Kochana, takie mierzenie temp od nawet nie połowy cyklu tylko końca jest bezsensowne niestety:) Ważny jest wzrost temp a nie sam jej wskaźnik:) Temperaturą zatem bym się nie sugerowała na Twoim miejscu, a co do śluzu to też różnie bywa, zazwyczaj jest kremowy, ale wiele kobiet ma brudzenia albo w ogóle nic a też są w ciąży. Test zrób parę dni po miesiączce dla pewności, powodzonka;))
-
wiem, że to mierzenie temp. trochę bez sensu ale postanowiłam, że jak już zacznę to i kolejny cykl będę mierzyć. U mnie śluz też jest kremowy, czuje się senna, zmęczona, piersi są cieżkie, ciągle głodna, wzdęta, no i pojawił się katar lekki wodnisty tak samo jak w poprzedniej ciąży..
Czekam do poniedziałku i pobiegnę na Bete -
Ja też byłam bardzo senna na samym początku ciąży, dla mnie to był szok bo nigdy nie chodziłam spać o 21 tak jak początkiem ciąży:) Tak czy siak, tyle objawów na tak wczesnym początku ciąży występuje chyba przy bardzo dużej ilości hormonów? uczucie głodu pojawiło się u mnie w 2 trymestrze podobnie jak wzdęcia:P No ale każdy organizm jest inny. Trzymam kciuki za wysoką betę w poniedziałek, a póki co na spokojnie, co ma być to będzie i tak;))
nat.mom lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
w poprzedniej ciąży objawy też pojawiły się bardzo szybko bo już przed spodziewana @ wiedziałam że jestem;) testy wychodziły na 3 dni przed z bladą kreseczką, ale wtedy miałam cykle 36 dniowe, a teraz po łyżeczkowaniu 31..
no i jelita szybciej pracują ;p Ja chodzę spać koło 22-23 wstaje 8,30 ale popołudniami muszę zrobić sobie drzemkę, albo dwie bo inaczej jestem nie przytomna
-
nick nieaktualnyMistake ja mam dokladnie tak jak ty... z tym ze moje jelita znwolnily znacznie co mi sie nie zdaza bo zawsze przed @ mam biegunke...
tez musze sobie drzemke strzelic w ciagu dnia ale mysle ze to raczej dlatego ze ide spac okolo polnocy a wastale 6.30 rano.... i kolo 2 juz jestem zmeczona.
caly zeszly tydzien mialam okropne mdlosci i zgage, dzis nic... kompletnie nic....
kluja mnie jajniki i mam uczucie rozpychania.... szyjka jest tak srednio wysoko twarda zamknieta... i kluje mnie w pochwie... no i strasznie sie poce w dzien temperatura dochodzi mi do 37.5 i wiecznie chce mi sie pic.
boje sie ze to moze byc pozamaciczna bo testy raz lekko pozytywne raz negatywne... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyelizka369 wrote:Hej, czy uważacie, że ovufriend dobrze wyznaczył mi owulke? Wg niego dzisiaj jest mój 15dfl, zawsze mam 13dniową, dzisiaj test negatywny. Zastanawiam się czy aby do owulki nie doszło jednak 21dc? Co uważacie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Puszysta teraz już przestało mnie kluć w pochwie ale tak tydzień przed planowana@ okropnie mnie kuło.. w poprzedniej ciąży nie przywiązywałam do tego kłucia tak dużej wagi ale z tego co pamiętam to pojawiło się dopiero kolo 6 tyg. w dzień piesi mam słabo opuchnięte najbardziej są wieczorem i rano, nie wiem czy to normalne hmm.. ja już chyba wariuje.
-
nick nieaktualnymistake wrote:Puszysta teraz już przestało mnie kluć w pochwie ale tak tydzień przed planowana@ okropnie mnie kuło.. w poprzedniej ciąży nie przywiązywałam do tego kłucia tak dużej wagi ale z tego co pamiętam to pojawiło się dopiero kolo 6 tyg. w dzień piesi mam słabo opuchnięte najbardziej są wieczorem i rano, nie wiem czy to normalne hmm.. ja już chyba wariuje.
-
hej;) u mnie się już wszystko rozwiązało, bo dziś rano temp. spadła do 36,7, biegunka i miesiączka
ale najbardziej cieszy mnie to, że od tego cyklu możemy oficjalnie starać się o maleństwo po łyżeczkowaniu poprzedni cykl to tzw. wpadka i dlatego tak się martwiłam -