X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to ciąża?doradzcie
Odpowiedz

Czy to ciąża?doradzcie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że już nie raz pewnie był temat.
    Na początku listopada poroniłam samoistnie w 5 tyg. Lekarz po kontroli dał nam zielone światło i tak też zrobiliśmy 24 była owu , dzisiaj zaczęły mnie boleć piersi i podbrzusze czy jest możliwość że się udało i zaczyna się coś dziać

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zajść w pierwszym cyklu po poronieniu, ale 5 dni to za mało na objawy. Jak stwierdziłaś, że 24 było owu?

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zajść mam sporo znajomych co zaszły, bo organizm był przygotowany. Poznałam bo po pierwsze lekarz na usg powiedział że zbliża się owu z lewego jajnika z zrobiłam testy owulacyjne a zawsze jak mam owu to strasznie mnie boli .
    Poczekam jeszcze z tydzień i zrobię test, do okresu jeszcze 10 dni zostalo

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ