Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to już???
Odpowiedz

Czy to już???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • maryska2112 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ostatnią @ miałam 10 sierpnia 2016 roku.
    Mój cykl waha się między 30 a 32. Dziś jest 40 dzień cyklu
    Wydaje mi się,że na początku miesiąca doszło do zapłodnienia, choć nie wiem czy to możliwe. Dziś już mija 7 dzień opóźnienia @
    16 września robiłam test który wyszedł negatywny-myślę,że trochę za wcześnie, no ale cóż :( Jutro chyba pojadę na badanie beta hcg. Czy jeśli minęło 14 dni po stosunku test beta będzie prawidłowy?? Czy to będzie jeszcze za wcześnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 14:30

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak 14 dni od ostatniego stosunku beta już wyjdzie, zresztą test też powinien już wyjść

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • maryska2112 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. dziękuję za wiadomość.
    Mam takie jeszcze jedno pytanie.
    Można zajść w ciążę 5 dni przed planowaną @??
    Wydaje mi się,że chyba to nie możliwe. Chyba że owulacja mi się przesunęła, ale czy aż o tyle?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy i planowana @ by sie przesunęła ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Paulinaa26 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki Mam pytanie, mój cykl to na ogól 33 dni, owulację miałam 5.09 dni płodne zaczęły mi się 31.08 i zaczęłam z mężem starania raczej co dzień. Ósmego dnia po owu byłam na bhcg i wyszedł mi wynik 0.148 czy za wcześnie poszłam?? tego co wyczytałam wynik 0.100 oznacza brak ciąży czy te 48 dodatkowe może dawać nadzieję? Czy może to świadczyć o BARDZO wczesnej ciąży ?? Pozdrawiam :)

Paulinaa26
    Szymonek <3 21.05.2013 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska2112 wrote:
    Ok. dziękuję za wiadomość.
    Mam takie jeszcze jedno pytanie.
    Można zajść w ciążę 5 dni przed planowaną @??
    Wydaje mi się,że chyba to nie możliwe. Chyba że owulacja mi się przesunęła, ale czy aż o tyle?
    5 dni przed @ nie da się zajść w ciążę. Jeżeli wtedy była owulacja to nie było to 5 dni przed @ tylko około 14.
    Skąd wiesz, że na początku miesiąca doszło do zapłodnienia?
    A co do testu 14 dni od stosunku.... To zależy jak blisko owulacji był stosunek. 14 dni to od dnia owulacji się liczy. Proponuję udać się na beta hcg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaa26 wrote:
    Witam kobietki Mam pytanie, mój cykl to na ogól 33 dni, owulację miałam 5.09 dni płodne zaczęły mi się 31.08 i zaczęłam z mężem starania raczej co dzień. Ósmego dnia po owu byłam na bhcg i wyszedł mi wynik 0.148 czy za wcześnie poszłam?? tego co wyczytałam wynik 0.100 oznacza brak ciąży czy te 48 dodatkowe może dawać nadzieję? Czy może to świadczyć o BARDZO wczesnej ciąży ?? Pozdrawiam :)
    Za wcześnie poszlas. Zarodek mógł się nawet nie zagniezdzic. A w tym 48 dużych nadziei bym nie pokladała niestety. Sprawdź betę za jakiś czas.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ