Czy to możliwe?
-
Cześć dziewczyny, słuchajcie jak Wy to odbieracie bo ja już zgłupiałam...
Od 3 lat staramy się o brzdąca.I odpukać moje wyniki i hormonów i kariotyp i drożność są ok.Staramy się już 3x z mężem o malucha metodą inseminacji na cyklu naturalnym.Niestety bezskutecznie.Teraz chcieliśmy podejść do niej po raz trzeci.A ponieważ akurat mam urlop pojechaliśmy do doktora aby sprawdził czy mam już owulację (na podstawie obserwacji temperatury zazwyczaj był to dzień między 12 a 14 dc). W dniu wizyty miałam 14dc czyli właściwie idealnie.Ale ovufriend jeszcze owulacji nie wykrywał.Podczas badania wyszło,że...mam jeden pęcherzyk Graffa i malutki bo 10mm:( Los sobie znów z nas zakpił...Ale dziś zmierzyłam z rana znów swoją temperaturę i jestem zaskoczona bo ovufriend stwierdził,że miałam owulację 12 dc! Zatem jak to jest? Czy to możliwe abym miała 2 pęcherzyki i jeden już mi pękł a drugi ten 10mm który widział lekarz to dodatkowy?Nie wiem co myśleć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 14:20
Nadzieja umiera ostatnia... -
Skok temperatury nie jest stuprocentowym wyznacznikiem tego, że do owulacji doszło - to powie Ci tylko ginekolog na monitoringu USG. Temperatura może pięknie skoczyć, test owulacyjny może pokazać piękne dwie krechy i to naprawdę jest dla nas tylko sygnałem, że owulacja MOŻE mieć miejsce.
Myślę, że gdyby owulacja nastąpiła wcześniej lekarz zobaczyłby pozostałość po niej na USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 14:37
kapturnica, gosiunia lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Mi OvuFriend w zeszłym cyklu wyznaczył piękną linię owulacji - skok był widoczny, elegancki, temperatura pięła się do góry, inne objawy też na nią wskazywały. Wczoraj byłam u lekarza - owulacji nie było, za to dorobiłam się z przerośniętego pęcherzyka czynnościowej torbieli dużej na całe pięć centymetrów. Także teoria teorią a praktyka praktyką.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-