SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to zbyt dużo??
Odpowiedz

Czy to zbyt dużo??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam takie pytanie borę obecnie 2 opakowanie Duphaston'u i codzennie Folic Acid ( kwas foliowy) oraz Pregnancy. Czy to nie jest za dużo witamin na raz? i czy Duhaston ma takie same działanie czy zmniejsa się jego siła? pozdrawiam

9be682372777df1d4b421ee5b5298756.png[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 09:34

Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston to nie witaminy tylko hormony, więc jedno na drugie nie ma wpływu. Nie wiem czym jest Pregnancy, ale sprawdź czy ma w składzie kwas foliowy. Jeśli tak to nie powinnaś go już brać osobno.

Najlepsza rada: czytać etykiety, sprawdzać składy i MYŚLEĆ.

• Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pregnancy ma w składzie kwas foliowy i są to Angielskie witaminy tak samo jak Folic Acid tylko że Pregnancy ma więcej witamin...ma aż 19 .Dzięki za radę więc odstawię Folic Acid.Dzięki pozdrawiam

9be682372777df1d4b421ee5b5298756.png[/url]

Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mieszkasz w uk? Ja tez :)
    Nie musisz odstawić kwasu foliowego bo bedziesz brała tylko 0.8 mg. Dopiero dawka 15mg moze byc szkodliwa. Ja zbiore 2 mg bo dali mi chemie po 2 ciąży. A wiec spokojnie :)

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ