X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne czy uda mi sie kiedyś zajść w ciaze??
Odpowiedz

czy uda mi sie kiedyś zajść w ciaze??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się z partnerem staramy i nic :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem trzeba poczekac na malucha ....

• milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czekamy, czekamy, w sumie parę miesięcy, ale jest ta obawa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile dokładnie jak możesz napisać ?

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my staramy sie z pomoca lekarza teraz pierwszy cykl, a tak ogólnie przed lekarzem to rok tak na poważnie :(

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka to teraz pójdzie szybciej zobaczysz tylko wiara wiara wiara w to ze się uda

Martuśka lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie zabezpieczamy sie od 5 m-cy, staramy sie w dni płode i niccccc :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz pierwszy cykl z żelem Conceive plus sie staramy wiec zobaczymy..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmargi24 wrote:
    oj ale mamy już koniec stycznia więc do marca szybko zleci :-)

zleci zleci, oby tylko do wizytu u ginka - niech mi tu wszystko wyjaśnia! ;p
    zamiast męża będę miała siostrznice na ferie, także nie będę miała czasu myśleć za dużo i tęsknić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siostrzenica ci urozmaici ferie zobaczysz :-)

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem...staramy się z kalendarzykiem można powiedzieć rok, bez kalendarza to nawet 3 lata i nic ;( ani jednej zielonej kropy...miesiączki mam regularne, owulacje potwierdzone monitoringiem. Jedyne co mi dolega to słabe endomentrium i od tego cyklu będę to "leczyła" w sensie czerwonym wytrawnym winem, orzechami, Opearol'em etc. Mąż w tym miesiącu będzie robić badania to może dowiemy się czegoś więcej...Dodam że też jestem młoda mam 23 lata i to nieprawda że młode mają więcej szans na zajście...;/

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szredi wrote:
    Witam, chciałabym się doradzić w sprawie bezpłodności,
    Jestem młodą kobietą (20lat) i od pół roku wraz z partnerem staramy się o dziecko. Jednak problem tkwi w tym , iż od kilku lat mam problem z nieregularnym miesiączkowaniem , niestety nie leczyłam tego ( pierwsza wizyta u lekarza ginekologa była ogromną porażką i trudno było mnie namówić na kolejną wizytę). Nietrudno się domyślić , że ze starań o maleństwo nic nie wychodzi. Parter pomógł mi się przełamać i w końcu zarejestrowałam się do lekarza , jednak wizytę mam dopiero na 21 marca. Do tej pory to chyba wyrwę sobie wszystkie włosy na głowie , bo nie wiem czego się spodziewać. Robiłam badania na TSH (jak byłam dzieckiem chorowałam na nadczynność tarczycy) i wszystko jest w porządku. Jak wiadomo starania o dzidziusia nie przynoszące skutku strasznie frustrują,boję się, że będe miala z tym ogromny problem.Ciągle mi się wydaje ,że TO już i uśmiechem na twarzy robie testy ciążowe , jednak ciągle jest tam jedna kreska . :( Czy mimo kilkuletniego braku leczenia miesiączkowania mam szansę na dziecko ? Nie wiem jak się uspokoić do tego marca ...
    Dziewczyny mają rację-podstawa to wizyta u gina i uregulowanie okresu.I przydałoby się potem usg sprawdzające czy masz wogóle owulację.Ja staram sie ponad 2 lata i nic.W końcu trafiłam do super lekarza bo miałam własnie nieregularne miesiączki i jak sie okazało zaburzenia owulacji lub jej brak.A moje badania hormonów itp wszystkie ok a jednak się nie udaje.Już 7 cykl biore leki na stymulacje owulki,co miesiąc usg itp a jednak dalej nie wychodzi.Możesz się domyślec jaka jest moja frustracja i rwanie włosów zważywszy że wszystkie koleżanki i kuzynki dookoła pozachodziły w ciąże a ja jedna nie.Mimo że oboje z mężem jestesmy zdrowi to i tak ciągle nic.Tylko po prostu szczęścia nam brakuje :( Nie martw się , jesteś młoda masz czas i na pewno Ci się uda jak uregulujesz okres:) Ja niestety nie mam tyle czasu, mam 31 lat i maks jeszcze 2 żeby zafasolkowac naturalnie-wg mojego lekarza i wyników badań :( 3mam kciuki za wszystkie staraczki i życzę Wam jak i sobie dużo szczęscia i cierpliwości :)

relgh371ssmqv4f3.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ