Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy znacie taki przypadek?
Odpowiedz

Czy znacie taki przypadek?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Selenka Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Od dłuższego czasu śledzę to forum, a to mój pierwszy post. Chciałam zapytać czy któraś z Was zna, lub miała przypadek zajścia w ciąże przy współżyciu ostatniego dnia miesiączki? Obserwuje, że cykl miesiączkowy, organizm kobiety potrafi płatać figle, a wiadomo na takie pytanie ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć. Także może któraś z Was tak miała?
    Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

• emdar Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenka wrote:
    Cześć dziewczyny :) Od dłuższego czasu śledzę to forum, a to mój pierwszy post. Chciałam zapytać czy któraś z Was zna, lub miała przypadek zajścia w ciąże przy współżyciu ostatniego dnia miesiączki? Obserwuje, że cykl miesiączkowy, organizm kobiety potrafi płatać figle, a wiadomo na takie pytanie ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć. Także może któraś z Was tak miała?
    Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
    Oczywiście, że znam. Co najmniej 3, w tym....samą siebie:) Mama całe życie powtarzała mi,że nie wie jak to się stało,że się pojawiłam na świecie.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to się zdarza, nawet nie musi to być ostatni dzień miesiączki. Moja przyjaciółka zaszła w ciążę ze stosunku jakoś w połowie miesiączki. Plemniki mogą przetrwać w drogach rodnych kilka dni, a jak kobiet ma krótki cykl to owulacja może być szybciutko po miesiączce.

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • Selenka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo za odpowiedzi :)
    Mam mieszane uczucia co do tej sytuacji, wątpię czy coś z tego wyjdzie… Ale chyba trochę zaczynam świrować… Tym bardziej, że w przeszłości miałam problemy ze strony układu rozrodczego i wydaje mi się, że u mnie to nie zadziała przypadkiem na już, na „klik”, tylko będzie potrzeba więcej czasu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ