Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dentysta zatrucie zęba
Odpowiedz

Dentysta zatrucie zęba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miała któraś z Was zatruwanego zęba w ciąży. Jestem w 13 tygodniu, wczoraj rozbolał mnie ząb więc poszłam do dentysty, okazało się ze jest on do leczenia kanałowego, został zatruty i za dwa miesiace do dokończenia, oczywiście o ciąży poinformowałam. Czy któraś z Was miała trute zęby w ciąży? Boję się czy jest to bezpieczne..

Marcela
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprawdzie nie jestem jeszcze w ciąży, ale staram się i też jestem w trakcie leczenia kanałowego. Rozmawiałam z dentystką na temat leczenia w ewentualnej ciąży - mówiła, że to bezpieczne, tylko że wtedy nie robi się RTG. Zęby można, a nawet trzeba leczyć, jak jest taka konieczność w ciąży.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

🩵 2022
    🩷 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zatruwany ząb w ciąży i spokojnie nie martw się bo to nie ma wpływu na dzidzie 🙂 Dokładnie jak wyżej napisała koleżanka, lepiej leczyć niż chodzić z bólem i zepsutym zębem. Mi dentysta przepisał nawet antybiotyk gdyby ząb zaczął boleć i dobrał taki który nie szkodzi w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie kanałówki, leczenie zaczęłam jeszcze przed ciążą. Jest to bezpieczne dla dzidzi. Jedynie rtg nie jest wskazane.

• Marcela Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie ❤

Marcela
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ