X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Diagnostyka niepłodności
Odpowiedz

Diagnostyka niepłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tęczynka Koleżanka

Wysłany: 29 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czekamy na pierwszą wizytę u lekarza specjalizującego się w leczeniu niepłodności. Wiem że on nam powie co i jak i zleci odpowiednie badania ale jestem ciekawa od jakich wy zaczynałyście i jakie polecacie zrobić

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Hej, czekamy na pierwszą wizytę u lekarza specjalizującego się w leczeniu niepłodności. Wiem że on nam powie co i jak i zleci odpowiednie badania ale jestem ciekawa od jakich wy zaczynałyście i jakie polecacie zrobić
    1. TSH, Atpo, Atg,
    2.glukoza, insulina, albo cała krzywa 3pkt
    3. Prolaktyna
    4.AMH, FSH, Estradiol, LH 2-3 d.c.
    5. Facet-badanie nasienia, TSH, profil lipidowy, możesz też testosteron.
    Zależy co masz itp. Ale szczerze to poczekaj do zaleceń lekarza, może ma jakieś swoje ulubione laboratorium itp itd. Jak lekarz fajny i konkretny to temat ogarnie:) ale jak nie masz żadnych badan to podstawę możesz zrobić, wtedy już może wysłać do specjalisty itp:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ