Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Diety, i inne bajery w drodze do ciąży.
Odpowiedz

Diety, i inne bajery w drodze do ciąży.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , postanowiłam założyć wątek z racji mojej przygody z odchudzaniem, która nie trwa długo ale przyniosła pierwsze efekty :)
    Czy są tu kobietki które po redukcji masy ciała albo zmianie diety zaszły w upragnioną ciążę ?:)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zmianie diety na zdrowszą zaszłam, ale nie łączyłabym tych faktów :) myślę, że to wiele składowych ;)

Kukułka92 lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w każdej literaturze, każdy lekarz podkreśla że ważną rolę odgrywa masa ciała.. choć znam osoby puszyste które z zajściem w ciążę nie mają najmniejszego problemu..:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też by się przydało!
    Aż wstyd się przyznać nooo łagodnie mówiąc nie za dobrze się odżywiam i jeszcze te fajki + kawa hektolitrami: \

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wszystkiego można się odzwyczaić :P
    Ja kawy nigdy nie piłam a i papierosy to mój wróg nr 1:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    Od wszystkiego można się odzwyczaić :P
    Ja kawy nigdy nie piłam a i papierosy to mój wróg nr 1:)

Plus dla Ciebie;)
    Ile się juz starasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana w marcu rok temu zaszłam w ciąże, w maju poroniłam i do dziś nic. Parę cykli wszystko dochodziło do siebie, później kilka odpuszczonych po czym wróciłam do CLO . Kilka razy pęcherzyki przerosły, później była owulacja, ale nie trafiliśmy najwidoczniej, obecnie miałam 2 miesiące przerwy. Udało mi się w miesiąc zrzucić 8kg nadchodzący cykl będzie ze starankami :)

baby1991 lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie nagłe spadki wagi też nie są wskazane podczas starań. Optymalnie zrzucać 1 kg tygodniowo. Ja mam nadwagę i planowałam zrzucić kilka kg, ale zaszłam w ciążę :) Kilka miesięcy wstecz odżywiałam się zdrowo i starałam się jeść produkty poprawiające płodność, ale nie wiem czy miało to wpływ na zajście :)
    Powodzenia!

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka 8 kilo w miesiąc?! trochę za dużo. z tym odchudzaniem to też nie ma co przesadzać, gdyż można wyjałowić organizm z najważniejszych witamin i mikroelementów, tak więc wszystko z umiarem :)

Watro zwrócić uwagę na to co jemy i w jakiej ilości, oczywiście pić dużo wody (2 litry dziennie) oraz ograniczyć cukry i inne puste węglowodany, a także nie objadać się na noc i waga sama będzie spadać- bez katowania się na dietach.

hipisiątko, wredota lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie ten spadek to pozbycie się nadmiaru wody z organizmu która mi się non stop zatrzymywała :P

agniesja lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj też by się przydało zrzucić choć z 5kg, ale wnet piękna wiosna i rowerkiem do pracy będzie się jeździło... no chyba że już nie będę musiała pracować :P

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ