Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dla Maxa na Maxa!
Odpowiedz

Dla Maxa na Maxa!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jest to prośba skierowana zarówno do mam, jak i do tych z Was, które dopiero oczekują swojego maleństwa lub się o nie starają.
    Jestem mamą od 7 miesięcy, mój syn jest dla mnie całym światem, dlatego tak bardzo wstrząsnęła mną historia małego Maxa Jaskólskiego, który od ponad miesiąca musi przebywać w izolatce, ponieważ każda, nawet najmniejsza bakteria czy infekcja może mieć poważne skutki. Max choruje na SCID i potrzebuje przeszczepu szpiku kostnego. Dzieci z tą chorobą, które nie są leczone najczęściej nie dożywają 2 roku życia.

Ludzkie życie nigdy nie było mi obojętne, ale od kiedy jestem mamą przeżywam takie historie milion razy bardziej. Chciałabym jakoś pomóc, jestem dawcą szpiku już kilka lat. Dlatego chciałabym zachęcić te z Was, które mogą - zarejestrujcie się, nic Was to nie kosztuje, a byc moze mozecie uratować życie tego małego lub kogoś, kto tego potrzebuje.

Dla zainteresowanych profil mamy Maxa na instagramie: martyna_szabelak.
    Akcję znajdziecie też pod hasztagiem: #dlamaxanamaxa.
    Dziękuję :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ