długie cykle
-
nick nieaktualny
-
Moje cykle najdłużej trwały 40 dni. Tsh jest w normie(robione tydzień temu),kontrolowane co 1-2 miesiące. Jestem pod stałą kontrolą endokrynologa. Oprócz piersi,które są wrecz nietykalne wogóle niemam zadnych innych objawow,ktore zwykle zwiastowały u mnie zblizajaca sie @ .Viola25
Ludzie,którzy mają marzenia,nigdy nie tracą nadziei... -
Dziewczyny czy któraś z Was ma bardzo nieregularne @ ? Chodzi mi o cykle dłuższe niż 40 dni- nawet do 60 dni. A moze ktoras z Was sie orientuje czy mozliwe jest ze w czasie tak dlugiego cyklu moga nastapic 2 owulacje?
P.S Dzis 45 dzien... @ brak... -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Ja mam też bardzo długie i nieregularne cykle. U mnie spowodowane to jest pcos. W takim wypadku jest to normalne. Dzin np, jest już 58dc a @ nie ma. Moja ginekolog tłumaczyła mi, że jeśli cykle przekraczaja 45 dni to bardzo prawdopodobne jest, że sa bezowulacyjne, ale nie koniecznie. Znane sa przypadki (o których nawet sama czytałam tutaj na forum) gdzie mimo bardzo długich cykli, owulacja wystapiła i dziewczyny zachodziły w ciażę od razu. Wiem też, że jeśli nawet nie było owulacji, nie oznacza to, że @ też nie będzie. Wydaje mi się, że powinna być mimo wszystko, chociaż nie wiem jak to może być w różnych przypadkach.
W każdym razie, nie koniecznie musi to być coś groźnego, ale trzymaj rękę na pulsie. Może zrób badania właśnie w kierunku pcos? -
może któraś miała podobny przypadek bralam 10 dni luteine na wywołanie miesiączki ,dziś mija 6 dzień a tu nadal nic zawsze po 3 dniach od odstawienia luteiny miesiączka się pojawiała.a teraz czasem mnie brzuch zaboli jak by miał przyjść okres i piersi mnie bolą.
-