X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długie cykle po pierwszej ciazy/porodzie, a kolejne starania.
Odpowiedz

Długie cykle po pierwszej ciazy/porodzie, a kolejne starania.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam spowrotem :)

W grudniu planujemy starania o rodzenstwo, ale od czasow porodu (minał rok) mam cykle niereguralne i dlugie:
    35 - 35 - 38 - 33 - 31 - 34
    Zastanawiam sie czy sa jakies bezpieczne sposoby bez rezepty na uregulowanie tego.

A moze ktoras z Was miała podobnie i i tak zaszła bez problemu w druga ciaze?

Pozdrawiam :)

Dzejkej

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Twoje cykle sa regularne:-) nieregularne sa wtedy gdy wahaja sie o ponad 10 dni :-)

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, szkoda że dopiero znalazłam ten wątek bo chyba nikt sie nie wpisuje... Ja też jestem po porodzie (8 miesiecy) i od dwoch miesiecy staramy sie o drugie bejbi, zeby dzieci byly rok po roku. Mam dlugie nieregularne cykle(49,28,40 i teraz nadal trwa kolejny) jak bylam 13 dc na usg lekarz stwierdzil brak pecherzyka dominujacego...ale ja sie zawzielam i mam nadzieje ze ten cykl nie jest stracony :-) czy po porodzie trudniej znow zajcs przez takie cykle? ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jest trudniej, staramy sie ok pol roku.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ