X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długie starania, cykle bez skutku, negatywne testy - jak nie stracić nadziei
Odpowiedz

Długie starania, cykle bez skutku, negatywne testy - jak nie stracić nadziei

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Czy są tutaj dziewczyny starające się miesiącami jak nie latami? U mnie niby wszystko w porządku a ciąży jak nie było tak nie ma. Przestaje wierzyć, ze się uda. Co miesiąc jestem tykającą bombą, trace radośc życia.

A może są tu staraczki, które starały się długo i doczekały się dziecka. Dziś wyjatkowo mi smutno, biel na teście aż razi po oczach.

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 5 września, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo się już starasz ? :)

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz miną dwa lata. Wyniki nie pokazują, że może być jakiś problem.
    Cukrzyk u Ciebie 14 cykl i widzę, że przygotowujesz się do ivf, po jakim czasie podjęłaś decyzję, żeby iść do kliniki?

• PA Autorytet

Wysłany: 5 września, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania robiłaś i czy partner też się badał? 2 lata to już sporo czasu.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 5 września, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallow wrote:
    Zaraz miną dwa lata. Wyniki nie pokazują, że może być jakiś problem.
    Cukrzyk u Ciebie 14 cykl i widzę, że przygotowujesz się do ivf, po jakim czasie podjęłaś decyzję, żeby iść do kliniki?

Mi gin kazała iść do kliniki już po 3cs bo ona mnie operowała na endometriozę - widziała ze jest zaawansowana i że mam niskie AMH i nie kazała czekać dłużej tylko po 3 nieudanych cyklach naturalnych wbijać od razu tam. Łącznie minęło 14cs (w tym 5 ze stymulacją lamettą). W międzyczasie miałam robioną drożność, histeroskopię, a mąż miał badane nasienie.

Więc łącznie mieliśmy 14cs - wcześniejszych miesięcy nie liczę bo stosowaliśmy zabezpieczenia, wiec np. u nas to nie jest tak że przykładowo rok starań ze śledzeniem owulacji, a np. rok starań na luzie, na spontanie bez patrzenia w kalendarzyk.

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy rok spokojnie, na start kontrola u ginekologa ( z cytologią, usg), śledzenie owulacji, testy owulacyjne, mierzenie tempki, monitoring , podstawowe badania krwi, hormony, poziom witamin - nie wszystko od razu, ale w pierwszym roku. Później miałam robioną drożność jajowodów, histeroskopię, badania nasienia - tu nie ma się do czego przyczepić. AMH 1,86.
    Jedynie można się przyczepić do tarczycy, bo od dawna jestem na lekach, ale mam pod kontrolą. Miałam delikatnie podwyższoną prolaktynę brałam castagnus - poziom wrócił do normy.
    Nie nastawiałam się na tak długie starania, oczekiwałam, że uda się naturalnie bez większych przeszkód.

• mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się zdrowo odżywiać, mam sporo ruchu, statystycznie powinnam być już w ciąży.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 września, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallow wrote:
    Hejka.

Czy są tutaj dziewczyny starające się miesiącami jak nie latami? U mnie niby wszystko w porządku a ciąży jak nie było tak nie ma. Przestaje wierzyć, ze się uda. Co miesiąc jestem tykającą bombą, trace radośc życia.

A może są tu staraczki, które starały się długo i doczekały się dziecka. Dziś wyjatkowo mi smutno, biel na teście aż razi po oczach.
    Jest nas wszystkich pełno po różnych wątkach, głównie zbiorowych weteranek, dinozaurów, niedobitków czy w dziale starając się z pomocą medyczną, gdzie są wątki typowo ivf czy iui.

Carrie12 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    29.09 prenatalne, 7,1cm ryzyka niskie🍀
    preg.png
  • mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Jest nas wszystkich pełno po różnych wątkach, głównie zbiorowych weteranek, dinozaurów, niedobitków czy w dziale starając się z pomocą medyczną, gdzie są wątki typowo ivf czy iui.
    Aż tyle nas jest? Dzięki, zerknę na te wątki, o których wspominasz. Choć nogami i rękami bronię się przed wątkami w dziale medycznym.
    Widzę, że też miałaś dość długie starania. Ale zakończone szczęśliwie. Gratuluję ❤️

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallow wrote:
    Aż tyle nas jest? Dzięki, zerknę na te wątki, o których wspominasz. Choć nogami i rękami bronię się przed wątkami w dziale medycznym.
    Widzę, że też miałaś dość długie starania. Ale zakończone szczęśliwie. Gratuluję ❤️
    Zobaczymy czy szczęśliwie, jeszcze wiele może się zdarzyć. ;)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    29.09 prenatalne, 7,1cm ryzyka niskie🍀
    preg.png
  • mallow Debiutantka

Wysłany: 8 września, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Zobaczymy czy szczęśliwie, jeszcze wiele może się zdarzyć. ;)
    Jasne, tak powinnam napisać jak malutka lub malutki się urodzi ;)

• mallow Debiutantka

Wysłany: 10 września, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam trochę i jestem bardziej przerażona, czy myślicie, że powinnam już zacząć myśleć o badaniach pod kątem immunologii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 15:15

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ