Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Doświadczone Staraczki - help me !
Odpowiedz

Doświadczone Staraczki - help me !

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolinaat Nowa

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim przyszłym i obecnym Mamusiom :)

Od 4 miesięcy staram się z partnerem o potomka (lub potomkę :) ). Wcześniej miałam podejrzenie PCOS, ae w tym temacie wszystko unormowane. Mam hashimoto i niedoczynność tarczycy od paru lat- leczone i ustabilizowane hormony.
    Z racji starań, wiadomo - nie zabezpieczamy się, myślenie mamy 'a nuż będzie złoty strzał' hehe :)
    I tu pojawia się clue - za 2 dni powinnam dostać okresu. Kochaliśmy się w dniu owu zarówno w tym jak i w zeszłe miesiące i w tym jest jakby hmm...inaczej ?
    Do tej pory nie bolały mnie piersi (mimo rozmiaru - 75H), natomiast od ponad półtora tygodnia bolą, ale sutki, które stały się nie tyle co większe ile ciemniejsze. No po prostu mnie szczypią. Śluz obserwuję i jak normalnie przed swoją miesiączką już powinien być jasnobrązowy i gęsty (bo zawsze taki był) i wogóle powinnam być tam, na dole suchelcem, tak teraz mój śluz jest raczej wodnisty, błyszczący, z lekkimi mlecznymi grudkami. Zauważyłam też, że robi się hmm delikatnie lepki. Ale cały czas mam uczucie wilgotności, jakbym miała się albo posikać albo dostać @.
    Mam też bóle podbrzusza, które stało się lekko jakby nabrzmiałe (jakby wzdęte) i twardsze. Szarpią mnie też jajniki, nie wygodnie leży mi się na brzuchu.
    Za to porpawiły mi się włosy - wcześniej przy każdym myciu leciały garściami, teraz dosłownie parę sztuk i wogóle są gęstsze niż były, paznokcie rosną mi jak oszalałe. Zeszły tydzień powitałam koszmarną 3 dniową zgagą, mdli mnie, mam zawroty głowy i wogóle czuję się, jakbym była przeziębiona. Mój partner nawet się zastanawiał wczoraj, czy nie mam po prostu temperatury - tu uprzedzam Wasze pytania: nie, nie mierzyłam wogóle. Ani na dole ani nigdzie. Boli mnie dół kręgosłupa, lędźwia. Kręci mi się w głowie i szumi mi w uszach.
    Jestem rozdrażniona, byle pierdoła mnie irytuje, a zaraz wybucham smiechem. Czuję się po prostu dziwnie.

Robiłam 2 testy baby pink 7 dni po owu i przedwczoraj - oba negatywne.

Dziewczyny, czy któraś miała podobnie i @ nie przyszła, a wy zobaczyłyście II kreseczki ? Dodam, że jestem 2 dni przed spodziewaną miesiączką.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam właśnie teraz i w 2 ciąży. Oczywiście może to świadczyć o ciąży, dla mnie właśnie taki sluz jakby lekko sparzone białko to jest typowo ciążowy. Równie dobrze możesz widziec i czuć to co chcesz wiedzieć i możesz nie być w ciazy. Ale życzę by to były 2 kreski poczekaj do 10dpo i testuj. Powodzenia

Karolinaat lubi tę wiadomość

• Karolinaat Nowa

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ja tak miałam właśnie teraz i w 2 ciąży. Oczywiście może to świadczyć o ciąży, dla mnie właśnie taki sluz jakby lekko sparzone białko to jest typowo ciążowy. Równie dobrze możesz widziec i czuć to co chcesz wiedzieć i możesz nie być w ciazy. Ale życzę by to były 2 kreski poczekaj do 10dpo i testuj. Powodzenia

noo i wlasnie tego sie obawiam, ze moze widze wiecej niz bym chciala widziec...chociaz zarcie tostow ze znienawidzonym przeze mnie majonezem po 22 tez jest nowoscia dla mnie :P
    Dodatkowo jeszcze mam metaliczny posmak w ustach, a kochanap rzeze mnie kawa jakos nie specjalnie mi wchodzi.. eh mam nadzieje, ze @ nie nadejdzie...
    Dziekuje za odpowiedz ! :) :) i gratuluje 2 ciazy :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ