Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dowiedzenie się o ciąży a dawka hormonu tarczycy
Odpowiedz

Dowiedzenie się o ciąży a dawka hormonu tarczycy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo Was proszę o pomoc. Wiem, że to nie miejsce na tego typu porady, ale nie mam jak dostać się teraz do lekarza (wiadomo, są święta). W tamtym tygodniu dowiedziałam się, ze jestem w ciąży. Jeszcze nie byłam u lekarza, bo chcę poczekać do momentu, w którym lekarz mógłby stwierdzić ciaze. Mam niedoczynnosc tarczycy, jestem na hormonie. Przypomniało mi się dziś, ze w ciąży należy zwiększyć dawkowanie, tylko ja nie wiem czy ja mam to zrobić, czy poczekać na wizytę, która będzie może za jakieś dwa tygodnie. Dawno nie oznaczałam poziomu TSH, ale robiłam badania w tamtym tygodniu, jednak nadal czekam na wynik. Teraz moje pytanie, czy należy już teraz zwiększyć te dawkowanie we własnym zakresie czy poczekać do wizyty? Czy bezpieczne jest utrzymywanie dawki hormonu sprzed ciąży?
    Pozdrawiam i Wesołych 🐣

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ