X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dowiedzenie się o ciąży a dawka hormonu tarczycy
Odpowiedz

Dowiedzenie się o ciąży a dawka hormonu tarczycy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo Was proszę o pomoc. Wiem, że to nie miejsce na tego typu porady, ale nie mam jak dostać się teraz do lekarza (wiadomo, są święta). W tamtym tygodniu dowiedziałam się, ze jestem w ciąży. Jeszcze nie byłam u lekarza, bo chcę poczekać do momentu, w którym lekarz mógłby stwierdzić ciaze. Mam niedoczynnosc tarczycy, jestem na hormonie. Przypomniało mi się dziś, ze w ciąży należy zwiększyć dawkowanie, tylko ja nie wiem czy ja mam to zrobić, czy poczekać na wizytę, która będzie może za jakieś dwa tygodnie. Dawno nie oznaczałam poziomu TSH, ale robiłam badania w tamtym tygodniu, jednak nadal czekam na wynik. Teraz moje pytanie, czy należy już teraz zwiększyć te dawkowanie we własnym zakresie czy poczekać do wizyty? Czy bezpieczne jest utrzymywanie dawki hormonu sprzed ciąży?
    Pozdrawiam i Wesołych 🐣

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ