Druga kreska na tescie po upływie czasu? KTOS?COŚ?
-
Ostatnio zrobiłam test rano. Wynik okazał sie negatywny. Po kilku godzinach zerknęłam na test, a tam dwie kreseczki. Pomyślałam jednak, że nie mogę się tym sugerować.
Miała któraś z was tak samo???
(Pytam, bo staraliśmy się ostatnio, potem dostałam okresu, który był słaby i dziwny. I po okresie dopiero zrobiłam test. Ostatnio z rana mam biegunki i osatnio wymiotowałam, w dodatku wzdęcia. Jestem osłabiona i czuję takie jakby kłucie w jajnikach.) -
nick nieaktualnynie miałam tak. nie wróże ci źle ale jeśli jesteś w ciąży a masz biegunke to może to się źle skończyć. moja znajoma miała biegunkę na samym początku i poroniła. Lekarz jej powiedział, że na 99% mogła poronić przez to. Ja jestem kolejnym na to przykładem, bo moje pierwsze objawy w ciąży też były biegunką. Nie chcę Cię straszyć, oby było wszystko w porządku, ale to takie moje życiowe potwierdzone informacje. A poza tym moja droga mogłaś spytać o to w innym już poście. Jest ich masa. Po co tworzyć kolejne ?
-
W ulotce każdego testu ciążowego jest napisane w jakim czasie odczytuje się wynik. Później test nadaje się wyłącznie do śmieci. Jeśli masz wątpliwości dużo szybciej niż forum rozwieje je proste badanie krwi.
Mona_M lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnywiki89 wrote:(Pytam, bo staraliśmy się ostatnio, potem dostałam okresu, który był słaby i dziwny. I po okresie dopiero zrobiłam test. Ostatnio z rana mam biegunki i osatnio wymiotowałam, w dodatku wzdęcia. Jestem osłabiona i czuję takie jakby kłucie w jajnikach.)
Słaby okres może znaczyć o braku owulacji slabym endometrium itp.
Zrób badanie krwi beta HCG będziesz miała odpowiedź. -
Nie powinno się po tak długim czasie odczytywać testu.
Dlatego ja po 20 min zawsze wyrzucam test negatywny do śmieci, żeby później nie było właśnie takiej sytuacji.
Nie sugeruj się tym. Idź na krew albo test powtórz jutro rano.
Emma80 lubi tę wiadomość
-
Ja po 2 godzinach zobaczyłam 3 kreski Ja za każdym razem jak robię test i jest negatyw pokazuje mi się pozniej 2 kreska. Ale w ciąży nie byłam nigdy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 18:53
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
wiki89 wrote:Ostatnio zrobiłam test rano. Wynik okazał sie negatywny. Po kilku godzinach zerknęłam na test, a tam dwie kreseczki. Pomyślałam jednak, że nie mogę się tym sugerować.
Miała któraś z was tak samo???
(Pytam, bo staraliśmy się ostatnio, potem dostałam okresu, który był słaby i dziwny. I po okresie dopiero zrobiłam test. Ostatnio z rana mam biegunki i osatnio wymiotowałam, w dodatku wzdęcia. Jestem osłabiona i czuję takie jakby kłucie w jajnikach.)
Wiesz co, ja w poprzednim cyklu straciłam ciążę biochemiczną (gdyby nie testy to nawet bym nie wiedziała), krwawienie wtedy było bardzo długie i obfite, a moja ginka powiedziała,że właśnie w takich przypadkach tak się dzieje.
Więc raczej obstawiałabym raczej cykl bezowulacyjny. -