X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne duohaston - dziewczyny doradźcie 😭
Odpowiedz

duohaston - dziewczyny doradźcie 😭

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ❤️
    biorę duphaston 5 cykl i mam sytuację, która nigdy nie miała miejsca i nie wiem co myśleć. Biorę go od 16-25 dc
    i w tym cyklu pierszy raz mi sie zdarzyło ze w 24 dc pojawilo mi sie na papierze jasnoróżowe plamienie potem juz nic, a w 25 dc czyli kiedy zostały mi jeszcze do wzięcia dwie tabletki pojawiło sie brazowe plamienie... zawsze pojawiało sie tak dzień po odstawieniu (bo wciąż mam z nimi problem)

nie wiem co. o tym myśleć, może któraś miala podobna sytuację?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 08:28

• Namisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten Duphaston to bierzesz tak w ciemno między 16 a 25 dniem cyklu czy po potwierdzeniu owulacji na monitoringu? Masz w ogóle problem z produkcja progesteronu, że potrzebujesz wzmocnienia drugiej fazy cyklu? Badałaś progesteron 7 dni po owulacji?Owulacje masz swoje czy stymulowane? Pytam bo bez świadomości czy owulacja ma miejsce i kiedy ma miejsce oraz jakiej jest jakości takie podawanie Duphastonu na ślepo raczej nie przyniesie ci wymiernych korzyści i lekarze obecnie raczej od tego odchodzą. Polecam poczytać o takim zjawisku jak "Duphastonoza", doktor Krzysztof Janowiec opisywał w swoich socjalach te epidemie podawania Duphastonu na wszystkie możliwe problemy świata. A jeśli chodzi o plamienia podczas brania Duphastonu to może być jakiś sygnał od ciała, że masz zaburzenia hormonalne których Duphaston nie leczy (cykle bezowulacyjne, problemy z grubością endometrium, polipy czy nadżerki). Oczywiście odpowiedź da ci tylko ogarnięty lekarz zajmujący się niepłodnością, warto takiego poszukac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 08:50

siesiepy lubi tę wiadomość

• Marchewa88 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką sytuację już w pierwszym cylku brania że w 22 dniu dostałam plamienia i lekarz kazał odstawić duphaston. Poźniej już go nie zalecił.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ