X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston a wynik progesteronu
Odpowiedz

Duphaston a wynik progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karolina33 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2024, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

W tym cyklu miałam stymulację aromkiem, co poskutkowało podwójną owulacja. Dodatkowo dostałam na podtrzymanie duphaston od dnia kiedy na monitoringu było widać, że pęcherzyki pękły (zakładam, że to było 1dpo) przed 10 dni dwa razy dziennie. niestety nie udało się - 8dpo beta negatywna, za to progesteron aż 29, przy czym norma dla fazy lutealnej jest do 20. Teraz czekam już na okres i nie ukrywam, że chciałabym dostać go w terminie, czyli w przyszłym tygodniu jakoś w czwartek/piatek. Czy tak wysoki poziom progesteronu nie spowoduje tego, że po odstawieniu duphaston (jutro dopiero biorę ostatnie dwie tabletki) mogę czekać jeszcze długo na okres (mimo, że owulacja była stwierdzona na monitoringu w zeszły piątek)? Jakie są Wasze doświadczenia?

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2024, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina33 wrote:
    Hej dziewczyny,

W tym cyklu miałam stymulację aromkiem, co poskutkowało podwójną owulacja. Dodatkowo dostałam na podtrzymanie duphaston od dnia kiedy na monitoringu było widać, że pęcherzyki pękły (zakładam, że to było 1dpo) przed 10 dni dwa razy dziennie. niestety nie udało się - 8dpo beta negatywna, za to progesteron aż 29, przy czym norma dla fazy lutealnej jest do 20. Teraz czekam już na okres i nie ukrywam, że chciałabym dostać go w terminie, czyli w przyszłym tygodniu jakoś w czwartek/piatek. Czy tak wysoki poziom progesteronu nie spowoduje tego, że po odstawieniu duphaston (jutro dopiero biorę ostatnie dwie tabletki) mogę czekać jeszcze długo na okres (mimo, że owulacja była stwierdzona na monitoringu w zeszły piątek)? Jakie są Wasze doświadczenia?
    Zaraz zaraz.
    8dpo to mógł się jeszcze zarodek nawet nie zagnieździć. Co na to wszystko lekarz? Mówil ci kiedy masz zrobić test i ewentualnie odstawić leki?

Duphaston nie wychodzi w krwi bo jest syntetyczny.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

29♀️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾9 stymulacji letrozolem❌

34♂️
    ◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
    ◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻

07.2024 puste jaja płodowe 💔💔

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1❄️😞

Ciało które nie działa.
  • karolina33 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2024, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Zaraz zaraz.
    8dpo to mógł się jeszcze zarodek nawet nie zagnieździć. Co na to wszystko lekarz? Mówil ci kiedy masz zrobić test i ewentualnie odstawić leki?

Duphaston nie wychodzi w krwi bo jest syntetyczny.
    Dzięki za odpowiedź.
    Już doczytałam na forum, że nie wychodzi duphaston w krwi. A ja głupia myślałam, że mam tak wysoki wynik, bo jestem na leku. Tym bardziej jestem w szoku, że wynik jest tak wysoki, może to przez podwójną owulację.
    Lekarz mówił, że mam brać 10 dni 2x dziennie od momentu gdy na monitoringu było widać ciałka żółte, a było to w zeszły piątek. W środę jeszcze były dwa pęcherzyki i bardzo bolał mnie jajnik aż do czwartku rano, stąd założyłam, że pękły w środę późnym wieczorem lub w czwartek.
    Nie mówił nic o testowaniu. Na betę z krwi poszłam, bo mi test sikany wyszedł słabo pozytywny, przy okazji zbadałam progesteron.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ