X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston -= długi okres ?!
Odpowiedz

Duphaston -= długi okres ?!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dwa miesiące stosowałam Duphaston przepisany przez lekarza, który po badaniach stwierdził, że może być u mnie problem po zagnieżdżeniu z utrzymaniem ciąży. Również przed okresem miałam plamienia więc istniało prawdopodobieństwo niskiego progesteronu. Druga sprawa to bardzo bolesne miesiączki. Endometrioza u mnie jest ok.
    Przechodząc do meritum mój okres jak zawsze trwał 6 dni tak jest to 8 i był/ jest bardzo obfity. Czy wiecie coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 09:32

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę duphaston ale mam po nim wręcz przeciwnie - miesiączka krótka i skąpa. Konsultowałaś to z lekarzem?

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ