X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston - ile brac
Odpowiedz

Duphaston - ile brac

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magda2201 Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile najkrócej brałyście Duphaston, żeby wywołać miesiaczke? Czy 7 dni po dwie tabletki wystarczy? Jestem umówiona na histeroskopie, mam być między 8, a 12 dniem cyklu, a przez pcos mój okres to loteria… pasowałoby mi skończyć Duphaston po 7 dniach, to powinnam się wstrzelić, ale czy wtedy okres przyjdzie bez problemu🤔

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda reaguje inaczej na proga więc ciężko jest powiedzieć. Jednej okres przyjdzie za raz po odstawieniu a innej nie. Ja np w tamtym cuklu brałam luteinę na wywołanie bo zależało mi żeby cykl niepotrzebnie się nie przeciągał a mam je meeega długie i okres przydał ósmego dnia po odstawieniu

Ps brałam dwa razy jedną tabletkę przez tydzient

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2023, 11:45

Magda2201 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Magda2201 Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to mi chodzi, czy 7 dni będzie wystarczające :) poprzednio brałam 10, ale gdzieś widziałam na necie, że już 7 wystarczy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ