X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne duphaston na PMS
Odpowiedz

duphaston na PMS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kristin1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Moja ginekolog przepisała mi duphaston na PMS. Mam zrobić sobie 3 miesięczną kurację. 2 tabletki dziennie po potwierdzonej owu.
    Wcześniej brałam 1 tabletkę bromergonu na noc, prolaktyna zbita a PMS nadal jest.
    Trochę dziwi mnie ten duphaston. Myślałam, że objawy PMS są właśnie przez wysoki poziom progesteronu (u mnie po owu prog wynosi 24ng.). Nawet niektóre z Was piszą, że jak nigdy nie miały PMS to po dupku miały właśnie typowe objawy PMS-u.
    Czy którejś z Was dupek pomógł na PMS??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 09:48

IVF 2021/2022

1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
    2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
    3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
    4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
    5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
    6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
    7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
    6 dpt: 25.87 mlU
    8 dpt: 74.84 mlU
    10 dpt: 158.3 mlU
    13 dpt: 546.4 mlU
    15 dpt: 1315 mlU

11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ